Accesso rapido:  

Forum: Greek Forum

Topic: Χαλαρη Ερωτησουλα....

Questo argomento è obsoleto e potrebbe contenere informazioni obsolete o errate.

Καλησπερα και καλη σαρακοστη σε ολους! Το ξερω οτι ειναι δυσκολες μερες για ολους τωρα αλλα επειδη στο χθεσινο συμβαν ημουν συνδεδεμενος στο ιντερνετ και για να εξαντλησω την πιθανοτητα μηπως εχει ανεβει κανα crash report (αν και δεν ξερω ακομα αν ειναι προβλημα του προγραμματος ή του laptop) το αναφερω απο σημερα....
Χθες πηγα σε ενα μαγαζι να παιξω με το laptop μου και δεν πηρα controller γιατι το μαγαζι διεθετε pioneer ergo. Αφου κατεβασα drivers και εκανα ενα προχειρο mapping επελεξα asio στο sound set up και ξεκινησα να παιζω. Στο εικοσαλεπτο αρχισε κατι περιεργα χρατσ χρατς ο ηχος και σκεφτηκα οτι δεν εχω κοιταξει το asio buffer της ergo και πιθανως απο default να ηταν χαμηλο. Μπηκα στο sound set up και διαπιστωσα οτι ηταν στο 5,2ms. To ανεβασα 7,8 (νομιζω, ή καπου εκει)και πατησα apply αλλα οχι μονο δεν εφτιαξε, εγινε και πιο εντονο. Τοτε ειχα την φαεινη ιδεα μηπως φταιει το τροφοδοτικο (Σουκο, και θεμα γειωσης) και τραβηξα το βυσμα απο τον υπολογιστη, οχι απ τη μπριζα. Με το που εβγαλα λοιπον το βισμα εκλεισε τελειως ο υπολογιστης σαν να μην ειχε μπαταρια πανω!!!!!! (Η μπαταρια καινουρια οπως και το λαπτοπ). Ευτυχως ηταν πολυ νωρις και δεν ειχε κοσμο. Πατησα το κουμπι να ανοιξει ο υπολογιστης και μου εβγαλε ενα μηνυμα τυπου "ουπσ!!! κατι δεν πηγε καλα με τον υπολογιστη σας (Σωωωωωπαααα!!!!!) Ta windows θα επαναφερουν(?)- επιδιορθωσουν(?), δεν πολυ προσεξα. Εκανε κανα λεπτο να ανοιξει. Επειτα δουλεψε ολο το βραδυ κανονικα. Και την μπριζα ξαναεβγαλα και το buffer πειραξα και ολα (νωρις και αργα εννοειται, οχι μες τον κοσμο).. Τι μπορει να ειναι? Δειτε μηπως ανεβηκε και κανα report με πρωτη ευκαιρια...
 

Inviato Sat 25 Feb 17 @ 1:59 pm
Όχι, crash report δεν ανέβηκε και δεν θα μπορούσε άλλωστε αφού κράσαρε όλος ο υπολογιστής και όχι το πρόγραμμα.
Το γιατί κράσαρε ο υπολογιστής ψάξε στα Event Logs του υπολογιστή μήπως βρεις κάτι...
Το πιθανότερο έτσι όπως το περιγράφεις είναι να κράσαραν οι drivers διαχείρισης ενέργειας (και γι αυτό και έσβησε το laptop παρά την συνδεδεμένη μπαταρία)
 

Inviato Tue 28 Feb 17 @ 10:57 am
..... και που τα βρισκουμε αυτα στα win10?
 

Inviato Tue 28 Feb 17 @ 2:42 pm
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
dimitris_g wrote :
Τοτε ειχα την φαεινη ιδεα μηπως φταιει το τροφοδοτικο (Σουκο, και θεμα γειωσης) και τραβηξα το βυσμα απο τον υπολογιστη, οχι απ τη μπριζα.


Αυτό σίγουρα θα πρέπει να είναι μέσα στα 3 πράγματα που δέν πρέπει να κάνεις ποτέ οταν παίζεις...
Τα άλλα 2, δεν ξέρω ακόμα δεν το σκέφτηκα αλλα θα υπάρχει και κάτι χειρότερο!

Οσο για το crash δοκίμασε αυτό το tool :
http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Μπορεί να διαβάσει crash minidump στα windows (τσέκαρε την ημ/νια), και ίσως σου δώσει κάποια ιδέα ποια dll σχετίζονται.

 

Inviato Thu 02 Mar 17 @ 10:47 pm
apopsis wrote :
dimitris_g wrote :
Τοτε ειχα την φαεινη ιδεα μηπως φταιει το τροφοδοτικο (Σουκο, και θεμα γειωσης) και τραβηξα το βυσμα απο τον υπολογιστη, οχι απ τη μπριζα.


Αυτό σίγουρα θα πρέπει να είναι μέσα στα 3 πράγματα που δέν πρέπει να κάνεις ποτέ οταν παίζεις...
Τα άλλα 2, δεν ξέρω ακόμα δεν το σκέφτηκα αλλα θα υπάρχει και κάτι χειρότερο!


@Apopsis
Αν μπορείς εξήγησε μας γιατί ειναι τόσο λάθος αυτή η κίνηση. Με δεδομένο οτι παίζω με laptop = μπαταρία.
 

Inviato Fri 03 Mar 17 @ 5:21 am
@ Dj Chris Agg

Επειδή, όπως έμμεσα προαναφέρθηκε, η μπαταρία του εκάστοτε laptop δεν λειτουργεί όπως ένα UPS! Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ένα "μηχανικό" transfer switch, όπου όταν δεν υφίσταται τάση δικτύου, αλλάζει την "πηγή" παροχής (από την μπαταρία). H όλη "αλλαγή", καθώς και πολλά άλλα (βλέπε διαχείριση ενέργειας) πραγματοποιείται μέσω software.
Συνεπώς, εάν (ανεξαρτήτως λόγου) το εν λόγω software δυσλειτουργεί (π.χ. πρόβλημα με dll αρχεία), το αποτέλεσμα είναι αυτό το οποίο συνέβει στον Dimitris_g...

@ Apopsis

Μπορώ να φανταστώ, ότι το 2ο είναι να μην κουνάς το καλώδιο USB, ώστε να "τεστάρεις" εάν είναι εφαρμοσμένο σωστά... :-)
 

Inviato Fri 03 Mar 17 @ 5:36 am
@ Theios Giorgos
Παιζοντας με laptop λοιπόν,που το πρόγραμμα δεν έχει πρόβλημα, εδω και μερικά χρόνια βγάζω την παροχη ρευματος περίπου μισή ωρα πριν κλείσω. Αυτό,απο ότι εχω καταλάβει απο την ασχολια μου με μπαταριες σε άλλο τομέα, κάνει "καλό" και βελτιώνει την ζωή αυτής.

Εννοείται οτι όποιος εχει διαφορετική γνώμη, να το συζητήσουμε.
 

Inviato Fri 03 Mar 17 @ 3:27 pm
Το θέμα των συσσωρευτών ενέργειας (μπαταρίες) και του τρόπου διατήρησης (όσο αυτό είναι εφικτό) της διάρκειας ζωής τους, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο θα το γνωρίζεις καλά, εφόσον έχεις ασχοληθεί με το αντικείμενο...

Από κει και πέρα, εγώ θα προτιμούσα (πρότεινα):

- Να έχω την μπαταρία εκτός , κατά την χρήση του laptop στο σπίτι μου.
- Να έχω την μπαταρία συνεχώς στην φόρτιση, οποτεδήποτε θα έπαιζα σε κάποιο event.
- Γυρίζοντας σπίτι να την αποφόρτιζα (μέχρι ενός σημείου) και κατόπιν πάλι εκτός laptop, μέχρι το επόμενο event.

Αυτή θα ήταν η ιδανική χρήση, με την βασική προϋπόθεση να χρησιμοποιούσα και ένα UPS στο σπίτι, ώστε να "προστατεύσω" κυρίως μνήμες και δίσκο, σε περίπτωση πτώσεων τάσης... ;-)
 

Inviato Fri 03 Mar 17 @ 9:09 pm
Παιδιά μην τρελαθούμε κιόλας...
Εφόσων η μπαταρία του laptop έχει ζωή το να βγάλει κανείς το ρεύμα από το laptop για κάποιο λόγο είναι φυσιολογικό και 99,9 φορές στις 100 δεν δημιουργεί πρόβλημα.
Υπάρχει όμως και η διαβολεμένη περίπτωση μία στις 1000 την ώρα που αφαιρούμε το ρεύμα να κρασάρει το power management με τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν παραπάνω (άμεση επανεκκίνηση)
Δεν είναι καθόλου συχνό φαινόμενο να κρασάρει το power management αλλά μπορεί να συμβεί...
Όπως δεν είναι καθόλου συχνό φαινόμενο να σταματάς σε παρκινγκ στην Εθνική όδο και να πέφτει πάνω σου μία Porche με 260 χιλιόμετρα την ώρα (αλλά μπορεί να συμβεί)
 

Inviato Sat 04 Mar 17 @ 5:29 am
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
Dj Chris Agg wrote :

@Apopsis
Αν μπορείς εξήγησε μας γιατί ειναι τόσο λάθος αυτή η κίνηση. Με δεδομένο οτι παίζω με laptop = μπαταρία.


Ενας και μάλλον ο σημαντικότερος λόγος είναι πως τα λαπτοπ από default φορτώνουν διαφορετικό profile (εξοικονόμησης ενέργειας) για τροφοδοσία με μπαταρία πράγμα που σημαίνει οτι ξαφνικά πολλά υποσυστήματα του υπολογιστή μπαίνουν σε mode "χαλαρής" λειτουργίας (cpu, graphic card, usb ports). Δεδομένου οτι ο controller σου και άλλες συσκευές είναι usb bus powered, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Αντίθετα με ότι πολλοί πιστεύουν σε εφαρμογές dj / audio / video streaming αυτό που χρειάζεται κυρίως δεν είναι τόσο η ισχύς (δυνατό επεξεργαστή κλπ) αλλά "σταθερότητα" στην λειτουργία, στην παροχή ρεύματος και στην όποια (μετρήσιμη η μή) ταχύτητα.

ps. μπορείς και πρέπει να αλλάξεις το power management profile με μπαταρία σε power / performance, θα καταναλώνει την μπαταρία πολύ πιο γρήγορα αλλα θα είναι πιο ασφαλές.
 

Inviato Sat 04 Mar 17 @ 12:11 pm


(Vecchi argomenti e forum sono automaticamente chiusi)