Accesso rapido:  

Forum: Greek Forum

Topic: καρτα ηχου και traktor x1

Questo argomento è obsoleto e potrebbe contenere informazioni obsolete o errate.

καλησπερα και παλι
αφου σε προηγουμενο ποστ καταληξαμε σε controller (sx2 ή rr) θα ηθελα μια επιπλεον γνωμη
επειδη τα controller ειναι τεραστια για να μπουν σαν χειραποσκευες σε αεροπλανο για εναλλακτικη λυση σε guest (που χρειαζετε να παρω αεροπλανο) σκεφτηκα να παρω μαζι μου καρτα ηχου και το μικρο controller που εχω ή καρτα ηχου και το τρακτορ χ1
οι ερωτησεις ειναι
1) πωσ συνδεουμε τη καρτα ηχου και το κοντρολερ (audiophone djazz pro) αν υπαρχει manual
2) πως συνδεουμε το τρακτορ x1 και την καρτα ηχου (αν το μαγαζι εχει cd player με usb) και φυσικα αν ειναι συμβατο με το vdj8
3) ποια καρτα ηχου να παρω ειμαι αναμεσα στην audio 2 και την 6 (φυσικα προτιμω κατι οικονομικο αφου τα λεφτα θα πανε σε κοντρολερ αλλα να μην ξεφτιλιστουμε κιολας σε ποιοτητα ηχου)
 

Inviato Tue 11 Jul 17 @ 1:31 pm
Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.
Σε ΚΑΘΕ περίπτωση και ο controller και η κάρτα ήχου συνδέονται στο laptop μέσω USB.
Ανάλογα με το setup ο ήχος από την κάρτα ήχου μπορεί είτε να βγαίνει κατευθείαν σαν Master+Headphones (όπου το master το στέλνεις σε ενισχυτές ή άλλο μίκτη) είτε σαν external mixer όπου κάθε έξοδος της κάρτας ήχου συνδέεται με απλά καλώδια RCA στον μίκτη που υπάρχει στον χώρο.

Σημείωση:
Για πάρα πολλούς λόγους μείνε μακριά από την Audio 2.
Και οι δύο κάρτες υποστηρίζονται από το VirtualDj όπως και όλοι οι controller που αναφέρεις, αν και το Kontrol X1 (το απλό, όχι το MK2) είναι τόσο παλιό και παρωχημένο πλέον που δεν νομίζω οτι θα σε βολέψει σε κάτι.
 

Inviato Tue 11 Jul 17 @ 1:40 pm
μαλλον μπερδευτηκαμε
1) αυτο που θελω ειναι να μπορω να χρησιμοποιησω το κοντρολερ για απολυτο χειρισμο του vdj8 και η καρτα να στελνει το αποτελεσμα σε ενα καναλι του μεικτη οπως κανει τςρα δλδ το κοντρολερ απο μονο του... (αυτο για οταν παιζω με κοντρολερ και εξωτερικη καρτα ηχου)
2) να βαλω την χ1 (για την μκ2 μιλαω) + καρτα ηχου οταν παιζω με cd player εννοουσα και πως θα γινει αυτη η συνδεσμολογια

αλλο το 1) αλλο το 2)
προταση για τυπου χ1 και προτασh για καρτα ηχου;

υγ.τοσο χαλια η audio 2;
 

Inviato Tue 11 Jul 17 @ 2:15 pm
kai gia tin audio 2 mk2 milame (an exei diafora)
 

Inviato Tue 11 Jul 17 @ 4:03 pm
Όχι, δεν είναι άλλο το 1, άλλο το 2 εκτός κι αν πάλι δεν σε καταλαβαίνω.

Ας ξεκινήσουμε από το 2:
Τι σχέση έχουν τα CD Players με το πρόγραμμα;
Αν τα CD Players είναι τύπου CDJ-350/400//850/900/900NXS/2000/2000NXS/2000NXS2 κτλ (δηλαδή προσφέρουν σύνδεση μέσω USB με τον υπολογιστή) τότε ΔΕΝ χρειάζεσαι ούτε τον controller ούτε την κάρτα ήχου.
Για controller και κάρτα ήχου χρησιμοποιείς τα CD-Players.
Αν πάλι ΔΕΝ έχουν σύνδεση USB τότε απλά τα αγνοείς. Χρησιμοποιείς την κάρτα ήχου και τον controller σου.
Οπότε δεν βλέπω τι σχέση μπορεί να έχουν τα CD Players με τον controller και την κάρτα ήχου ταυτόχρονα...

Τώρα:
Η Kontrol X1 MK2 σαν κονσόλα σου επιτρέπει τον βασικό χειρισμό του προγράμματος. Δεν ξέρω πόσο εξοικειωμένος είσαι με αυτή την κονσόλα, αλλά το γεγονός οτι δεν έχει jogs (ρόδες) και οτι πρέπει να κάνεις bend με το touchstrip για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα εκτός κι αν παίζεις μόνο ηλεκτρονική μουσική όπου στο 99,9% των περιπτώσεων το SYNC κάνει όλη τη δουλειά αντί για τα jogs.
Η Kontrol X1 MK2 δεν έχει κάρτα ήχου. Επίσης δεν έχει "τμήμα" που να ελέγχει τον μίκτη του προγράμματος (ότι έχει δηλαδή η Kontrol Z1)
Εφόσον με την X1MK2 δεν μπορείς να χειριστείς τον μίκτη του προγράμματος θα πρέπει να ρυθμίσεις το πρόγραμμα για χρήση με εξωτερικό μίκτη. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι κάρτα ήχου με 4 εξόδους (2 stereo) τουλάχιστον. Κάθε μία από τις εξόδους θα στέλνει τον ήχο ενός deck στο μίκτη.
Όλες οι Audio 2 που κοιτάς (και η πρώτη και η MK2) έχουν εμφανίσει τεράστιο θέμα με την σύνδεση της USB. Η θύρα USB πάνω στην κάρτα είναι λίγο "χαλαρή" και έτσι αν το καλώδιο κουνηθεί λιγάκι η κάρτα μπορεί να αποσυνδεθεί από τον υπολογιστή.
Μέχρι σήμερα δεν έχω δει άτομο που να έχει Audio 2 (οποιοδήποτε μοντέλο) και να μην έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Οπότε προσωπικά σου προτείνω να αποφύγεις την Audio 2.
Μεγαλύτερες κάρτες της NI δεν έχουν αυτό το πρόβλημα.

Σημείωση:
Επειδή διαισθάνομαι οτι είσαι πολύ συνηθισμένος στο οικοσύστημα του Traktor:
1) Πολλά άτομα που παίζουν με Traktor έχουν την τάση να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα με Timecode CD's. Αυτό γίνεται είτε από ανάγκη (μιας και η original X1 δεν είχε touchstrip), είτε από "συνήθεια" μετά την αναβάθμιση από X1 σε κάτι άλλο, είτε λόγω ενός bug που είχε το Traktor για χρόνια (δεν ξέρω αν το έχει ακόμα) όπου σε MIDI/HID mode μπορούσε να κολλήσει ανάλογα με το κείμενο που έπρεπε να στείλει στις οθόνες του CDJ. Έτσι για παράδειγμα πολλά άτομα που παίζουν με Traktor χρησιμοποιούσαν τα CDJ-400 με timecode αντί για MIDI γιατί σε MIDI το Traktor κολλούσε όταν έστελνε κείμενο με Ελληνικούς χαρακτήρες στο CDJ.
Γενικά σήμερα το Timecode με CD Players είναι ξεπερασμένο και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει. Το Timecode είναι "καλό" μόνο όταν θες να παίξεις με βινύλια και να κάνεις tricks ή έστω να έχεις την αίσθηση του βινυλίου (αν μεγάλωσες μαθαίνοντας σε βινύλια)
2) Δεν ξέρω τι εξοπλισμό έχεις ήδη και πόσα χρήματα θες να διαθέσεις. Εγώ όμως στη θέση σου αν έψαχνα τη βέλτιστη οικονομική λύση τότε θα έπερνα ένα Kontrol Z1 να το κάνω "set" με το X1MK2 και θα σταματούσα εκεί όσον αφορά τη "μικρή φορητή και οικονομική λύση"
3) Επειδή γενικά απ' ότι είδα και σε άλλο νήμα ψάχνεσαι για controller θα πρέπει να ζυγίσεις τα πράγματα μεταξύ ευχρηστίας, δυνατοτήτων, μεγέθους, χρημάτων κτλ.
Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορείς να τα έχεις όλα ταυτόχρονα. Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει μια καλή κονσόλα τότε θα πρέπει να ξεχάσεις το "μικρό" μέγεθος και να βάλεις το χέρι και λίγο πιο βαθιά στην τσέπη. Εγώ θα αγόραζα την κονσόλα που μου κάνει με βάση τις δυνατότητες που ψάχνω και ένα flight case. Μπορεί να μην μπορείς να την πάρεις σαν χειραποσκεύη στο αεροπλάνο, αλλά μπορείς να την δώσεις σαν κανονική αποσκευή. Και στο κάτω-κάτω ακόμα και με την EasyJet να πετάς για Αγγλία (που δεν έχει δωρεάν αποσκευές), το κόστος είναι 25 ευρώ πήγαινε-έλα (για Αγγλία πάντα)
 

Inviato Wed 12 Jul 17 @ 9:15 am
Ξέχασα επίσης να αναφέρω οτι για να χρησιμοποιήσεις Timecode (είτε με CD's για να αντιμετωπίσεις την έλλειψη Jog στην X1MK2 είτε με βινύλια) χρειάζεσαι μια κάρτα ήχου με τουλάχιστον 4 εισόδους και 4 εξόδους (2+2 stereo). Πράγμα που σημαίνει οτι χρειάζεσαι τουλάχιστον την Audio 6 για κάρτα ήχου!
 

Inviato Wed 12 Jul 17 @ 9:29 am
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πρώτα απ'ολα

Για τα CD player : απλά επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτε τα usb cd player (350-400 κλπ) σαν midi controller δε ξέρω τι ήχο βγάζουν για αυτό αναφέρθηκα σε κάρτα ήχου

Για το x1: όχι δεν έχω καμία επαφή με το τρακτορ απλά σκεφτόμουν να το έχω μαζί με τα cd player για τα cue τα εφέ κλπ και να μη χρειάζεται να κάνω mapping σε κάθε CD player (εκτός αν είναι κοινό για όλες πχ τις pioneer)

Για το controller: η βοήθεια σας ήταν σημαντική και ήδη έχω καταλήξει στην sx2 απλά αυτή θα την έχω για το μαγαζί που είμαι resident και ξέρω τι χώρο έχω στο booth και δεν είναι θέμα η μεταφορά

Όσο αφορά για το αεροπλάνο κλπ δεν είναι θέμα τα 25 ευρώ επιπλέον αλλά το να δώσεις ενα μηχάνημα 1000 ευρώ σαν απλή αποσκευή (και να μη ξέρεις αν θα τη παραλαβεις "εγκαίρως" εμένα προσωπικά με φοβίζει)


 

Inviato Fri 14 Jul 17 @ 12:39 am
Κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου... Απλά επειδή ως τώρα το virtual το χρησιμοποιούσα μόνο με controller για αυτό το λόγο ρωτάω εσάς που λογικά έχετε κάνει κάθε πιθανό συνδυασμό
 

Inviato Fri 14 Jul 17 @ 12:44 am
SkasniHome userMember since 2003
Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω και εγώ αν γίνεται να συνδέσω τα cdj 350 και την traktor x1 mκ2 μαζι
για τον έλεγχο του προγράμματος.
Ευχαριστώ
 

Inviato Mon 06 Aug 18 @ 8:08 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
αν και το ρωτησες και σε αλλο νημα, ναι..
 

Inviato Thu 09 Aug 18 @ 10:25 am


(Vecchi argomenti e forum sono automaticamente chiusi)