Accesso rapido:  

Forum: Greek Forum

Topic: Καποιο bug με τα stems (ισως)
djachiPRO InfinityMember since 2005
VDJ v8.5-64 b6418
Skin: Default PRO
Κονσολα Pioneer DDJ RR
Equalizer: Modern EQ
Filter: Vocals

Γυρνάμε το fitler προς τα δεξια (Clockwise) αργά. Το MEL/VOX knob πηδάει στο "και 10 προς και τεταρτο η ώρα" και μετά συνεχίζει κανονικά. Αυτό γίνεται και χωρίς την κονσόλα κουμπωμένη πάνω. Γυρίζοντας το filter με το ποντίκι. Αν η κονσόλα είναι κουμπωμένη τότε αν γυρίσουμε το filter knob στην αρχική θέση που έχει και κλικ "στις 12 η ώρα" (filter 50%) τότε το MEL/VOX παραμένει στο +10 . Πρεπει να γυρίσουμε το filter knob στο παρά 1 για να επανέλθει το MEL/VOX
 

Inviato Sun 25 Apr 21 @ 11:37 am
djachiPRO InfinityMember since 2005


το τσέκαρε κανείς αν ισχύει όντως;
 

Inviato Wed 28 Apr 21 @ 8:30 pm
Ναι, και είναι απολύτως "λογικό"
Δεν είναι δηλαδή πρόβλημα, όσο κι αν φαίνεται περίεργο στο μάτι.

Ο λόγος είναι ο εξής:
Τα stems κανονικά είναι πέντε: HiHat, Vocals, Instruments, Bass, Kick

Όταν επιλέγεις το "Modern EQ" τότε το μεσαίο ρυθμιστικό δεν ελέγχει κάποιο "μοναδιαίο" καθαρό stem, αλλά μία "ένωση" του Instruments και του Vocals.
Γι αυτό άλλωστε και η ετικέτα είναι MEL/VOX (Melody / Vox = Voice) και όχι σκέτο vocals.

Έτσι λοιπόν όταν εφαρμόζεις το Vocals σαν ColorFX στην ουσία ελέγχεις το "σκέτο" stem των vocals. Και επειδή αυτό πέρνει μέρος στο μεσαίο ρυθμιστικό σαν ένωση, βλέπεις αυτή την περίεργη εικόνα.

Αν αλλάξεις το EQ σε "EZ Remix" και δοκιμάσεις να κουνήσεις το Vocals σαν color FX θα δεις οτι στην ουσία κουνιέται μαζί του το πρώτο ρυθμιστικό του eq καθώς σε αυτό το mode έχεις Vocals, Instruments και Beat (που είναι ένωση του HiHats με το Kick)
 

Inviato Wed 28 Apr 21 @ 10:21 pm
djachiPRO InfinityMember since 2005
Phantom κατανοητό και σωστό. Και όντως με το ΕΖRemix δουλεύει κανονικά.

Εξακολουθεί όμως το άλλο "πρόβλημα": Οταν είναι κουμπωμένη η κονσόλα (σε modernEQ που το είχα δοκιμάσει) τότε αν επανέλθει το ColorFX (Vocals) στη neutral position, το mel/vox παραμένει στο +10 και δεν επανέρχεται στο 0. Πρέπει να πάω το knob του ColorFX στο -1 -2 περίπου για να μηδενίσει το mel/vox και μετά να βαλω το ColorFX στη neuatral position.
 

Inviato Wed 28 Apr 21 @ 10:44 pm