Accesso rapido:  

Forum: Greek Forum

Topic: τελικα asio or not asio?

Questo argomento è obsoleto e potrebbe contenere informazioni obsolete o errate.

μετα απο δοκιμες που εκανα διαπιστωσα οτι στο ασιο Mode δεν μου κανει μαγκιες με παραμορφωσεις και διαφορα αλλα ωραια κολπα!
η ρυθμισεις της καρτα μου στο ασιο ειναι usb bufer size 2ms kai audio bufer size 6 ms...ειναι οι default ρυθμησεις,αυτες χρειαζεται να πειραξω κατι απο αυτα?
απο οτι εχω καταλαβει με οσα εχετε πει εδω μεσα για τους ασιο driver σε διαφορα με τους κανονικους ειναι οτι παρεχουν μεγαλυτερη ασφαλεια επειδη δεν παρεμβαλετε λειτουργεικο ενδιαμεσα που σημαινει οτι αν κατι δεν παει καλα με τα windows εχουμε κρασαρισματα κοληματα ,κατι που δεν εχουμε με τους ασιο,οπως και οτι εχουμε μικροτερο χρονο καθυστερησης..ε?ποιος ο λογος λοιπον υπαρξης των κανονικων driver απο την στιγμη που το ασιο ειναι ενα διεθνως αναγνωρισμενο προτυπο και χωρις μειονεκτηματα?
εκτος αν εχω χασει κατι..
παρακαλω την βοηθεια των εμπειρωτερων γιατι ειναι ενα θεμα με με εχει πονοκεφαλιασει αρκετο καιρο...οπως και μου δημιουργησε προβληαμ στο τελευταιο μου γλεντι με την παραμορφωση στην προακουστικη...(δεν ειχα βαλει ασιο τοτε)
 

Inviato Tue 21 Jul 09 @ 7:45 am
Το ASIO δεν είναι το standard πρότυπο... :p
Είναι ένα σύστημα επικοινωνίας που αναπτύχθηκε απο την Steinberg την εταιρεία δηλαδή που ανέπτυξε και τα VST effects.
Πραγματικά τα πλεονεκτήματα μιας σύνδεσης ASIO είναι πολλά. Χαμηλό latency, ασφαλέστερη διαμεταγωγή δεδομένων κτλπ. Όμως το ASIO δεν έχει καθιερωθεί σαν το standard πρότυπο και αυτό γιατί:

Α) Δεν υποστηρίζεται απο τα Windows! Ναι, σωστά, τα ίδια τα Windows δεν μπορούν να παίξουν ήχους μέσω μιας κάρτας ASIO ακόμα και αν υπάρχουν εγκατεστημένοι ASIO drivers!
B) Απο την στιγμή που δεν υποστηρίζονται απο τα Windows άμεσα, αυτό σημαίνει οτι οποιαδήποτε εφαρμογή θέλει να χρησιμοποιήσει πρωτόκολλο ASIO πρέπει να γράψει τον απαραίτητο κώδικα μέσα στο πρόγραμμα. Έτσι, ΠΟΛΛΑ προγράμματα ήχου ΔΕΝ υποστηρίζουν ASIO. Για παράδειγμα δεν μπορείς να παίξεις τραγούδια με τον WMP ή το Winamp σε μια ASIO κάρτα ήχου.
Γ) Για να μπορεί μια κάρτα ήχου να υποστηρίξει ASIO πρέπει το ίδιο το hardware της κάρτας να είναι σχεδιασμένο ειδικά ώστε να το υποστηρίζει (απο άποψη Firmware)

Γενικά το ASIO δεν είναι κάτι το καινούργιο στον χώρο του ήχου και των υπολογιστών. Σιγά σιγά εξαπλώνεται όλο και περισσότερο μεταξύ των επαγγελματικών προγραμμάτων ήχου, ενώ άλλες οικιακές εφαρμογές ήχου εξακολουθούν να το αγνοούν και να μην το υποστηρίζουν. Προσωπικά πιστεύω οτι το ASIO δεν θα γίνει ποτέ το standard στις κάρτες ήχου παρά τα πολλά πλεονεκτήματά του. Κι αυτό γιατί η Microsoft συνεχώς προτείνει και "βελτιώνει" δικές της λύσεις οι οποίες όμως δεν μπορούν ακόμα να φτάσουν ούτε στο μισό την απόδοση του ASIO. Όσο η MS είναι κολλημένη με το WDM και το DirectX δεν υπάρχει περίπτωση το ASIO να εξαπλωθεί πέραν των επαγγελματικών προγραμμάτων ήχου.

Προσωπικά όποτε η κάρτα ήχου και το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ υποστηρίζουν ASIO χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ ASIO.

Τέλος για τις ρυθμίσεις της κάρτας σου δοκίμασε να κατεβάσεις το Audio Latency στα 4ms. Αν ο ήχος κάνει κουλά, ξανα-ανέβασε το στα 6.
Προσωπικά με την κάρτα του DENON HC4500 και το PCDJ VJ μπορώ και παίζω άνετα με 4ms latency! ;)

Edit:
Υπάρχουν μερικές κάρτες ASIO που χρησιμοποιούν drivers οι οποίες είναι "υβρίδια". Δηλαδή στο λειτουργικό δηλώνουν οτι είναι WDM κάρτες ήχου (το standard των Windows) και παίζουν έτσι και τους ήχους των Windows, του WMP, του Winamp κτλπ ενώ όταν ζητηθεί απο κάποια εφαρμογή διακόπτουν την WDM επικοινωνία και ανοίγουν τα ASIO κανάλια. Αυτές οι κάρτες προσπαθούν να μειώσουν το πρόβλημα συμβατότητας του ASIO με τα Windows αλλά υπάρχει και εδώ ένα μικρό μειονέκτημα:
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να λειτουργει ταυτόχρονα η κάρτα και σε WDM και σε ASIO mode. Με λίγα λόγια με μια τέτοια κάρτα με κλειστό το VDJ θα ακούς το Winamp. Με ανοιχτό το VDJ χωρίς ASIO θα ακούς και το VirtualDj και το Winamp. Με ανοιχτό το VirtualDj και με ενεργοποιημένο ASIO θα ακούς το VirtualDj αλλά δεν θα ακούς τον Winamp!

Αυτά!
 

Inviato Tue 21 Jul 09 @ 9:43 am
ετσι απο περιεργεια δοκιμασα να δω αν παιζει το win amp me asio και παιζει κανονικα.....τι συμβαινει?και δνε μου λες,δηλαδη η ασιο drivers αναβαθμιζονται?και που βρισκω τους νεους?απο την εταιρια της καρτας ηχου?
να συμειωσω οτι η καρτα μου ειναι η audio 4 dj native instruments
 

Inviato Tue 21 Jul 09 @ 10:36 am
Η κάρτα σου είναι "υβριδική". Έχει DirectSound drivers οπότε τα Windows την βλέπουν μέσω DS σαν πολυκάναλη κάρτα. Αν όμως έχεις ανοιχτό το VirtualDj με ενεργοποιημένο το ASIO κανονικά ο Winamp δεν πρέπει να παίζει. Εκτός κι αν η Native Instruments έχει εφαρμόσει καμιά μυστήρια πατέντα....

Update για τους drivers σου θα βρεις μόνο στο site της Native Instruments https://co.native-instruments.com/?id=updates
 

Inviato Tue 21 Jul 09 @ 11:29 am
παιζει κανονικα αυτο δοκιμαζω τωρα..και ξερεις γιατι ε,?γιατι οταν κολησει το virtual καθαριζει το winamp...οποτε ειναι επιτακτικη αναγκη να παιζουν και τα 2 ταυτοχρονα...και παιζουν,οπως παιζει και το media player...μηπως τελικα κατι αρχισει να αλλαζει με την μικρομαλακη??χαχαχαχα
 

Inviato Tue 21 Jul 09 @ 12:05 pm
Μπα... δεν είναι Microsoft αυτό. Μάλλον η Native Instruments βρήκε κάποια πατέντα ώστε να τρέχει το DirectSound ταυτόχρονα με το ASIO. Απο περιέργεια, τι λειτουργικό έχεις; XP ή (S)Vista?
 

Inviato Tue 21 Jul 09 @ 12:35 pm
βιστα...εν ολιγης προτεινεις να χρησιμοποιω μονο ασιο?
 

Inviato Tue 21 Jul 09 @ 1:45 pm
Ναι. Οπουδήποτε είναι εφικτό! :)
 

Inviato Tue 21 Jul 09 @ 2:14 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
PhantomDeejay wrote :
Η κάρτα σου είναι "υβριδική". Έχει DirectSound drivers οπότε τα Windows την βλέπουν μέσω DS σαν πολυκάναλη κάρτα. Αν όμως έχεις ανοιχτό το VirtualDj με ενεργοποιημένο το ASIO κανονικά ο Winamp δεν πρέπει να παίζει. Εκτός κι αν η Native Instruments έχει εφαρμόσει καμιά μυστήρια πατέντα....


Egw pali nomizw oti otan kaneis egkatastasi mia karta ixou tote ta Windows egkathistoun kai tous dyo drivers san na einai dyo diaforetikes kartes ixou. Allwste auto fainetai kai sto Hardware manager. Etsi mporei mia efarmogi na xrisimopoiei to ASIO mode kai mia alli to default (WDM) san na eixes dyo kartes ixou. Fysika den einai akrivws etsi, alla etsi douleuei.
 

Inviato Tue 21 Jul 09 @ 4:03 pm


(Vecchi argomenti e forum sono automaticamente chiusi)