Entra:     

Forum: Greek Forum

Topic: Chill out room ... (mpla mpla) !!! - Page: 64

Questa parte dell'argomento è obsoleta e potrebbe contenere informazioni obsolete o errate

To idio ki egw anarwtiemai gia tin tyropita pou epairna apo to fourno :)

Oi times akolouthoun tous kanones tis agoras. Oi opoioi einai...
1. Otan o magazatoras thelei na traviksei kosmo, tin vazei oso pio xamila mporei , akoma kai katw apo to kostos.
2. Otan o magazatoras thelei na kalypsei mia epitagi tin Deutera xarizei kai mia dwro !
3. Otan i epixeirisi paei kala, tin vazei akriva kai parei SK stin Araxova

djdad wrote :
To idio ki egw anarwtiemai gia tin tyropita pou epairna apo to fourno :)

Oi times akolouthoun tous kanones tis agoras. Oi opoioi einai...
1. Otan o magazatoras thelei na traviksei kosmo, tin vazei oso pio xamila mporei , akoma kai katw apo to kostos.
2. Otan o magazatoras thelei na kalypsei mia epitagi tin Deutera xarizei kai mia dwro !
3. Otan i epixeirisi paei kala, tin vazei akriva kai parei SK stin Araxova

αυτο που λες ισχυει για την αγορα γενικα, οχι ομως για τα προιοντα τεχνολογιας!
παραδειγματα πολλα...

hercules rmx, πουλησε τρελααα και η τιμη μονο επεφτε
iphone, 3,4,5,6,7,8.... οσο και να πουλαει η τιμη μονο πεφτει εστω και λιγο, ΠΟΤΕ δεν ανεβαινει
laptops, monitor, cpus και παει λεγοντας!

πραγματικα δεν εχω ξαναδει κανενα προιον τεχνολογιας να ανεβαινει η τιμη του εκτος απο τους σκληρους δισκους περσυ που πλυμηρασανε τα εργοστασια.....

λες να ειναι σε ελλειψη η wego??? οπως οι σκληροι δισκοι τοτε?

μη ξεχνας οτι οοοοταν βγηκε στην αγορα ειχε καπου 320 ευρω, μετα απο μηνες 280, μετααααα 250, ειχε δηλαδη σταθερη πορεια προς τα κατω οπως ειναι φυσιολογικο.

το μονο που μου μυριζεται, ειναι να παρακανανε τα μαγαζια με τις μειωσεις τιμων, και να τους εβαλε χερι η pioneer!
(ή η αντιπροσωπια)
γιατι 250 ειναι πολυυυ λιγα λεφτα γι'αυτα που κανει και τη ποιοτιτα της!
εδω ακομα και η hercules 4mx εχει 360 ευρω

Aledjo, έχεις δίκιο ως προς τα προϊόντα τεχνολογίας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς και τη τιμολογιακή πολιτική της κάθε επιχείρησης (όπως πολύ σωστά ψιλιάστηκες): Η Pio έχει μακρά παράδοση όσον αφορά στα υπερτιμημένα προϊόντα της. Όταν μπήκε στο παιχνίδι των midi controllers ήθελε -καθυστερημένα μέν, δικαιολογημένα δε- να απευθυνθεί στα μικρά πορτοφόλια.

Έκανε το πείραμα της εκ του ασφαλούς (χωρίς να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο πέρα από το ταμπελάκι) και αυτό έπιασε*. Ο κόσμος αντί να δώσει 250€ για μια κονσόλα της Hercules έδωσε 330€ για Pio. Και πούλησε πολύ καλά! Άλλες εταιρείες (όπως η Hercules) θα λέγαν: Φάγαμε ότι φάγαμε, ας δώσουμε και τα ρέστα κοψοχρονιά, ώστε να πάμε στο επόμενο μοντέλο. Η Pio λέει, αφού θα προτιμήσουν εμένα -ακόμα κι αν είμαι αντικειμενικά κατώτερος- γιατί να μην αυξήσω άμεσα τα έσοδα μου από ένα "χαμηλού κέρδους προϊόν" πουλώντας Pro-levelness...

Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι πρέπει να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Την Pio δεν την ενδιαφέρει αν θα χάσει 20% σε πωλήσεις στη WEGO, λόγω της τιμολογιακής πολιτικής της. Αρκεί να πουλήσει 2x http://www.thomann.de/gr/pioneer_djm_2000_nexus_bundle.htm παραπάνω λόγω του ότι είναι Pio... Η Hercules πάλι είχε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της λόγω της RMX. Χωρίς αυτή θα παρέμενε μια φτηνή Logitech (PC peripherals).

*Αν κάποιος έκανε έρευνα αγοράς και έβρισκε τη WEGO με Akiyama/ DJ-Tech ταμπέλα για παράδειγμα, θα ήταν το ίδιο πρόθυμος να την αγοράσει ή θα την απαξίωνε ως "παιχνιδάκι";

Kalispera.Peite moy ligo poio einai to swsto.
Otan theleis na mazepseis kapoia arthtra se kapoion allo xwro,arkei na anafereis ton arthrografo kai to site h prepei na baleis kai link.
Xreiazete an anafereis ta parapanw kai thn adeia toy gia anadimosieysh?

ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν επιτρεπεται καμια αντιγραφη αλλά απο παραθυρακια που δε τα κυνηγανε ειναι να βαλεις ενα μικρο αρχικο κειμενο και μετα λινκ προς τη κανονικ σελιδα ωστε να μπει ο αλλος και να το διαβασει ολοκληρο.

απο κει και περα, αυτο που κανουν που αντιγραφουν ολο το κειμενο και βαζουν λινκ, ειναι παρανομο αλλα δε τους κυνηγαει κανενας γιατι κερδιζουν ηθικα οι αρχικοι αρθογραφοι.

γι'αυτο θα δεις ακομα και μεγαλα sites, zougla, newsbeast κτλ, να αντιγραφουν ολοκληρη ειδηση βαζοντας παντα τη πηγη σαν λινκ προς το original.

οποτε μπορεις το ιδιο να κανεις και συ, ΕΝΕΡΓΟ λινκ προς το πρωτοτυπο

το τελευταιο καιρο ο Energy 88.6 το εχει γυρισει απο mainstream που επαιζε παλιοτερα, σε house, deep house, club house...

Παρόλου που είμαι υπέρ της πειρατίας, αν και αγοράζω τα περισσότερα κομμάτια μου λόγω διασφάλησεις καλής ποιότητας μου δημιουργήθηκε το ενδιαφέρον να μάθω τη πραγματικά ισχύει για τα copywrites στην Ελλάδα. Έπεσα πάνω σε αυτά
http://www.youtube.com/watch?v=T_4p-GMOieQ
http://www.youtube.com/watch?v=BTKoDtjwunE
Αν έχετε άλλο υλικό που να αφορά το αντικείμενο αν δεν σας κάνει κόπο post-αρετέ τα :)
ps: ελπίζω να μη παραβιάζω κάποιο κανόνα λειτουργίας

μη ψαχνεις να βρεις ακρη.... δε θα βρεις ποτε

Achileas7 wrote :
Παρόλου που είμαι υπέρ της πειρατίας,

Αν και όλοι γκρινιάζαμε για χρόνια για τις τιμές των CD στην Ελλάδα και γενικά για την εκμετάλλευση των δισκογραφικών τόσο ως προς τους καταναλωτές όσο και ως προς τους καλλιτέχνες, η πειρατεία δεν είναι λύση ούτε είναι "άποψη"
Να υποθέσω οτι είσαι και υπέρ του να χρησιμοποιείς ένα "σπασμένο"/"πειρατικό" αντίγραφο του VirtualDJ για να παίζεις μουσική και να βγάζεις κέρδος;;;
Και η εταιρεία που παράγει το πρόγραμμα του οποίου εσύ έχεις το "πειρατικό" αντίγραφο θα πρέπει να ξοδεύει χρήματα για να συντηρεί το server που εσύ τώρα γράφεις το μήνυμα σου, να βελτιώνει το πρόγραμμα που εσύ θα κατεβάσεις σε μερικές ημέρες από torrent σε αναβαθμισμένη έκδοση, και φυσικά να πληρώνει άτομα όπως ο Γιώργος και ο Μπάμπης (Apopsis, DjDad) για να παρέχουν τεχνική υποστήριξη...
Και όλα αυτά χωρίς εσύ όχι μόνο να μην ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ, αλλά και πατώντας πάνω στην δουλειά των άλλων να βγάζεις και κέρδος!

Achileas7 wrote :
μου δημιουργήθηκε το ενδιαφέρον να μάθω τη πραγματικά ισχύει για τα copywrites στην Ελλάδα.

Άκρη δεν θα βγάλεις, αλλά καλό είναι να ρίξεις μια ματιά και στην σελίδα της ΑΕΠΙ (για να δεις τι υποστηρίζουν αυτοί οτι ισχύει)

Υ.Γ.: Δεν σου κάνω προσωπική επίθεση.
Γνωρίζω πολύ καλά ποια άτομα εδώ μέσα έχουν σπασμένες εκδόσεις ή έχουν μία έκδοση LE (από την οποία πάλι η εταιρεία δεν βγάζει κέρδος) και παρόλο που δικαιούνται έκπτωση για την αγορά του PRO χρησιμοποιούν σπασμένα PRO, και ΔΕΝ είναι λίγα!
Απλά η δήλωση σου ήταν η αφορμή να ειπωθούν κάποια πράγματα που καλό είναι να λέγονται κατά καιρούς!

PhantomDeejay wrote :
Achileas7 wrote :

Αν και όλοι γκρινιάζαμε για χρόνια για τις τιμές των CD στην Ελλάδα και γενικά για την εκμετάλλευση των δισκογραφικών τόσο ως προς τους καταναλωτές όσο και ως προς τους καλλιτέχνες, η πειρατεία δεν είναι λύση ούτε είναι "άποψη"
Να υποθέσω οτι είσαι και υπέρ του να χρησιμοποιείς ένα "σπασμένο"/"πειρατικό" αντίγραφο του VirtualDJ για να παίζεις μουσική και να βγάζεις κέρδος;;;
Και η εταιρεία που παράγει το πρόγραμμα του οποίου εσύ έχεις το "πειρατικό" αντίγραφο θα πρέπει να ξοδεύει χρήματα για να συντηρεί το server που εσύ τώρα γράφεις το μήνυμα σου, να βελτιώνει το πρόγραμμα που εσύ θα κατεβάσεις σε μερικές ημέρες από torrent σε αναβαθμισμένη έκδοση, και φυσικά να πληρώνει άτομα όπως ο Γιώργος και ο Μπάμπης (Apopsis, DjDad) για να παρέχουν τεχνική υποστήριξη...
Και όλα αυτά χωρίς εσύ όχι μόνο να μην ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ, αλλά και πατώντας πάνω στην δουλειά των άλλων να βγάζεις και κέρδος!

καλα μην ανοιξουμε τετοια συζητηση γιατι ουτε σε αυτο θα βγαλουμε ακρη....

υπαρχουν τα υπερ και τα κατα

aledjo wrote :
PhantomDeejay wrote :
Achileas7 wrote :

καλα μην ανοιξουμε τετοια συζητηση γιατι ουτε σε αυτο θα βγαλουμε ακρη....

υπαρχουν τα υπερ και τα κατα

Γιώργο εδώ με βρίσκεις εντελώς αντίθετο.

Συμφέρει την Atomix και τη κάθε Atomix να κυκλοφορεί σπασμένο το πρόγραμμά της.

Είναι ίδια περίπτωση με τη microsoft, η οποία σκόπιμα άφηνε πειρατικά να κυκλοφορούν εκδόσεις των windows και serial numbers, με αποτέλεσμα όλοι οι υπολογιστές να φορούν windows και η ms να κερδίζει και σε ποσοστά, και να γιγαντώνεται το όνομά της, και να κερδίζει οικονομικά καθώς όλες οι εταιρίες και όπου υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχουν γνήσια λειτουργικά (επιχειρήσεις ιδιωτικές και δημόσιες, σχολεία κλπ), αγόραζαν windows καθώς αυτά ήταν γνώριμα στον κάθε χρήστη.

Και φυσικά οι developers ενός προγράμματος, όπως ο Γιώργος και ο Μπάμπης θα πληρώνονται κανονικά όσο και αν κυκλοφορεί σπασμένο το vdj.

Η πειρατεία φέρνει δημοτικότητα και η δημοτικότητα έσοδα.Δεν είδα κανέναν developer της microsoft η της Adobe να μένει απλήρωτος επειδή εγώ κατέβασα σπασμένα windows η photoshop.

Ή μήπως οι διακρίσεις που κερδίζει το vdj δεν οφείλονται, άσχετα με την ποιότητα του προγράμματος που είναι άριστη δεν θέλω σε καμία περίπτωση να το μειώσω, και στους πολλούς fans που έχουν κατεβάσει σπασμένο το πρόγραμμα και είναι ευχαριστημένοι όσο το δουλεύουν;

Η πειρατεία συμφέρει τους πάντες και ήταν ένα πρόσχημα αυτών που ήθελαν να ελέγξουν το internet.

Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για εμάς δεν το κατάφεραν στο βαθμό που θα ήθελαν και μπορούμε να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε κάποιες ελευθερίες του internet, όσες έχουν μείνει τέλος πάντων...

Το θέμα μας δεν είναι η "πειρατεία" γενικά.
Το θέμα μας είναι η "πειρατεία" από "άποψη"

Δεν θα πω τίποτα προσωπικά αν δω ένα πιτσιρικά να κάνει πάρτι σπίτι του ή να παίζει 10 φορές το χρόνο στο μπαράκι της γειτονιάς του με σπασμένο πρόγραμμα... Αλλά όταν ένας "επαγγελματίας" του οποίου η χρήση του πειρατικού προγράμματος του αποφέρει έσοδα υπερπολαπλλάσια από το κόστος του προγράμματος χρησιμοποιεί το σπασμένο πρόγραμμα από "άποψη" το θεωρώ ανήθικο, κατακριτέο και κραγμένο.

Για σκέψου το λίγο κι αλλιώς: Αν ΟΛΟΙ χρησιμοποιούμε πειρατικό software (γενικά) τότε απλά δεν θα υπάρχουν έσοδα στις εταιρείες (ή ακόμα και στους μικρούς ανεξάρτητους προγραμματιστές) που κατασκευάζουν προγράμματα.

Για να "δουλέψει" η πειρατεία έτσι όπως το περιγράφεις, πρέπει να υπάρχουν και αυτοί που πληρώνουν κανονικά! (Το έγραψες κι εσύ άλλωστε)
Αν όλοι είμαστε της άποψης "δεν πληρώνω" τότε απλά δεν θα υπάρχει κανένας να πληρώνει. Και εκτός από τις δημόσιες υπηρεσίες / σχολεία δεν είδα ποτέ να γίνει κανένας έλεγχος πουθενά για να "αναγκαστούν" κάποιοι να χρησιμοποιήσουν γνήσιο λογισμικό. Δεν είδα ποτέ να γίνει έλεγχος σε κανένα μπαρ/club για την γνησιότητα των προγραμμάτων των υπολογιστών τους. Ποιος λοιπόν θα "υποχρεωθεί" να πάρει γνήσιο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής;;;
Το θέμα δεν αφορά μόνο το VirtualDj. Αφορά γενικά την άποψη "δεν πληρώνω" για αυτό που μπορώ (κακήν κακώς) να έχω τζάμπα... Δεν θέλω να επεκταθώ, αλλά αυτή η άποψη μας έφτασε και σαν χώρα σ' αυτό το χάλι... Απο την μία όποιος μπορεί να μην πληρώνει από "άποψη" φοροδιαφεύγει, και από την άλλη όποιος δεν μπορεί να ξεφύγει, πληρώνει όλο και περισσότερα... Και άκρη στο φως του τούνελ πουθενά.

PhantomDeejay wrote :

Δεν θα πω τίποτα προσωπικά αν δω ένα πιτσιρικά να κάνει πάρτι σπίτι του ή να παίζει 10 φορές το χρόνο στο μπαράκι της γειτονιάς του με σπασμένο πρόγραμμα... Αλλά όταν ένας "επαγγελματίας" του οποίου η χρήση του πειρατικού προγράμματος του αποφέρει έσοδα υπερπολαπλλάσια από το κόστος του προγράμματος χρησιμοποιεί το σπασμένο πρόγραμμα από "άποψη" το θεωρώ ανήθικο, κατακριτέο και κραγμένο.

σε αυτο συμφωνω...

αν το παρουμε ετσι ομως, τοτε και οι επαγγελματιες που δουλευουν καθε μερα εκτος απο το αγορασμενο software, θα επρεπε να εχουν και αγορασμενα τα τραγουδια.... σωστα?

γινεται? πρακτικα δεν γινεται!

ας μεινουμε λοιπον μονο στο software. ε σε πληροφορω οτι εγω ο ιδιος εχω δωσει σπασμενο το vdj σε φιλους που θελανε να το δοκιμασουν σε μαγαζια και αφου τους παρειχα τεχνικη υποστηριξη (κονσολες ρυθμισεις κτλ) τους επεισα οτι αξιζει το προγραμμα και φυσικα τους επεισα να το αγορασουν.

κανω το προσωπικο μου αγωνα, προκειμενου να στηριξω το προγραμμα ακομα και με προσωπικη εργασια - χρονο.
θεωρω οτι ειναι καλυτερο ακομα και αν εκανα donate.

προσεξε ομως οτι αυτο το πετυχενω με σπασμενο προγραμμα.
και μη ξεχνας οτι σχεδον ολοι μας καποτε χρησιμοποιουμε το σπασμενο πριν το αγορασουμε, ακομα και γω.

ειναι ανηθικο να χρησιμοποιει καποιος σπασμενο προγραμα επαγγελματικα

aledjo wrote :
ε σε πληροφορω οτι εγω ο ιδιος εχω δωσει σπασμενο το vdj σε φιλους που θελανε να το δοκιμασουν σε μαγαζια και αφου τους παρειχα τεχνικη υποστηριξη (κονσολες ρυθμισεις κτλ) τους επεισα οτι αξιζει το προγραμμα και φυσικα τους επεισα να το αγορασουν.

κανω το προσωπικο μου αγωνα, προκειμενου να στηριξω το προγραμμα ακομα και με προσωπικη εργασια - χρονο.
θεωρω οτι ειναι καλυτερο ακομα και αν εκανα donate.

προσεξε ομως οτι αυτο το πετυχενω με σπασμενο προγραμμα.
και μη ξεχνας οτι σχεδον ολοι μας καποτε χρησιμοποιουμε το σπασμενο πριν το αγορασουμε, ακομα και γω.

ειναι ανηθικο να χρησιμοποιει καποιος σπασμενο προγραμα επαγγελματικα

Πάνω κάτω τα ίδια λέμε και συμφωνούμε. Απλά επαναλαμβάνω οτι το κόκκινο πανί για μένα είναι να βγάζεις χρήματα από ένα πρόγραμμα και να το έχεις σπασμένο, όταν μπορείς με τα χρήματα που σου προσφέρει η χρήση του ίδιου του σπασμένου να πάρεις το γνήσιο... ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ απλό!

PhantomDeejay wrote :

Πάνω κάτω τα ίδια λέμε και συμφωνούμε. Απλά επαναλαμβάνω οτι το κόκκινο πανί για μένα είναι να βγάζεις χρήματα από ένα πρόγραμμα και να το έχεις σπασμένο, όταν μπορείς με τα χρήματα που σου προσφέρει η χρήση του ίδιου του σπασμένου να πάρεις το γνήσιο... ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ απλό!

οκ, αλλα για καποιον που παιζει μια φορα το μηνα νομιζω οτι δικαιολογειται...

aledjo wrote :

αν το παρουμε ετσι ομως, τοτε και οι επαγγελματιες που δουλευουν καθε μερα εκτος απο το αγορασμενο software, θα επρεπε να εχουν και αγορασμενα τα τραγουδια.... σωστα?

γινεται? πρακτικα δεν γινεται!

Αλέξη ανοίγουμε κι άλλη μεγάλη συζήτηση μ' αυτό.
Γινόταν, γίνεται και θα γίνεται και στο μέλλον, ακόμα πιο εύκολα.

Απλά υπάρχει μια γενιά ανθρώπων που μάθανε να τα έχουνε όλα "κλεμμένα"
Το 1992 όταν μάθαινα να παίζω μουσική όλη η μουσική ήταν πληρωμένη αφού αναγκαστικά τα μαγαζιά και οι dj's παίζανε με βινύλια. ΝΑΙ δεν υπήρχε τρόπος να γίνει η κλοπή. Δεν διαφωνώ. Αλλά το αποτέλεσμα (γιατί αυτό εξετάζουμε τώρα) ήταν ότι όλα τα τραγούδια που παίζανε οι dj's της εποχής (και οι καφετέρειες, τα μπαράκια κτλ) ήταν πληρωμένα.
Το 1994 εμφανίστηκαν τα πρώτα CD. Και τότε η μουσική εξακολουθούσε να είναι πληρωμένη. Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τα πρώτα "οικονομικά" CD-R κάπου το 1997 και την "χρυσή εποχή" των αλλοδαπών και του Napster για να αρχίσει η πειρατεία στην μουσική να εμφανίζεται σιγά σιγά και σε επαγγελματικούς χώρους. Παρόλα αυτά για αρκετό καιρό (μέχρι τις αρχές του 2000 περίπου) η πειρατεία δεν είχε εισχωρήσει σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό έγινε αργότερα...
Πρόσεξε μιλάμε για πειρατεία απο επαγγελματίες dj και σε επαγγελματικούς χώρους. Όχι για τον μέσο χρήστη στο σπίτι του...
Όταν όμως η γενιά που έμαθε να κατεβάζει τζάμπα τραγούδια στο σπίτι για προσωπική ευχαρίστηση αποφάσισε να βγει με αυτά τα τραγούδια στην αγορά εργασίας τότε ήταν που η κατάσταση ξέφυγε.
ΑΛΛΑ
Ενώ η πειρατεία στην μουσική (γενικά) είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ φαινόμενο και έχει αρκετά μεγάλη διάσταση, η πειρατεία στη μουσική από επαγγελματίες στο εξωτερικό πρακτικά είναι αμελητέα. Για παράδειγμα στην Αγγλία και στις Η.Π.Α. δύσκολα θα βρεις ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ DJ (όχι δηλαδή το παιδάκι που αναφέραμε παραπάνω που θα παίξει 10 φορές το χρόνο στην pub της γειτονιάς του) με πειρατικά τραγούδια. Η συντριπτική πλειοψηφία των DJ's χρησιμοποιεί νόμιμα ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ τραγούδια.
Στην Ελλάδα φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί παράνομα "απλήρωτα" πειρατικά downloads.

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ:
Αν και η απόκτηση μουσικής τόσο από τους οικιακούς όσο και από τους επαγγελματίες χρήστες πέρασε απο διάφορα κύματα (σε οτι έχει να κάνει με την πειρατεία) εντούτοις η κατάσταση ομαλοποιείται σιγά-σιγά με τα pool services. Στο εξωτερικό όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τα pool services για να ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ την μουσική τους. Έτσι (αφού μιλάμε πάντα για τους επαγγελματίες) όλο και περισσότεροι djs στρέφονται σε τέτοιες λύσεις και η πειρατεία (από επαγγελματίες και πάλι) όλο και μειώνεται... Οπότε ναι και στο μέλλον θα γίνεται και όλα τα τραγούδια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να είναι πληρωμένα.

Καταλαβαίνω οτι στο Ελλαδιστάν είμαστε 10 χρόνια πίσω και οτι δεν υπάρχει pool service για Ελληνικά τραγούδια (εδώ δεν υπάρχει καν νόμιμο on-line music store) και οτι αυτό είναι τόσο μια "ευκολία" όσο και μια πολύ καλή "δικαιολογία" αλλά η απάντηση σ' αυτό που έθεσες είναι οτι ΓΙΝΕΤΑΙ να είναι και όλη η μουσική που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες πληρωμένη.

Σημείωση:
Στο επιχείρημα της οικονομικής κρίσης και των πολύ φθηνών μεροκάματων θα απαντήσω οτι απλά είναι φαύλος κύκλος. Αν αύριο το πρωί γινόταν να ελέγχονται αυτόματα όλοι οι επαγγελματίες για την γνησιότητα της μουσικής τους, τότε αυτόματα και τα μεροκάματα θα ανέβαιναν ώστε να μπορούν να καλύψουν το κόστος απόκτησης της νόμιμης μουσικής όπως γίνεται και στο εξωτερικό.

Τέσπα... Η συζήτηση αυτή είναι πολύ μεγάλη και δεν ακουμπήσαμε καν την επιφάνεια... Αλλά ΓΙΝΕΤΑΙ να γίνει σαν επαγγελματίες όπως θέλουμε να αμειβόμαστε για τον κόπο μας, να αμείβουμε κι εμείς με την σειρά μας τον κόπο των άλλων. Σίγουρα η κατάσταση δεν θα αλλάξει από την μία μέρα στην άλλη... Αλλά αν απλά έχουμε την άποψη "δεν πληρώνω" τότε πολύ εύκολα μπορεί να βρεθούμε στην θέση που θα πει και σε μας κάποιος "δεν πληρώνω" και τότε δεν θα μας αρέσει καθόλου!

Over And Out!

παιδια σε οτι λετε συμφωνω αλλα εγω πχ ειμαι 14 χρονων και ξεκιναω ερασιτεχνικα και σιγα σιγα για πιο επαγγελματικα[πχ 1 χρονο 10 παρτυ ,2 χρονο 20 παρτυ κλτπ καθε χρονο...]οταν τα πρωτα χιλλια τραγουδια που ξεκιναω να χω ειναι πειρατκα οταν φτασω 18 πχ και παιζω επαγγελματικα πως θα αντικαθιστησω ολα αυτα τα τραγουδια με τα κανονικα;;;[νταξει στα προγραμματα τα πληρωνω ;)

PhantomDeejay wrote :

Σημείωση:
Στο επιχείρημα της οικονομικής κρίσης και των πολύ φθηνών μεροκάματων θα απαντήσω οτι απλά είναι φαύλος κύκλος. Αν αύριο το πρωί γινόταν να ελέγχονται αυτόματα όλοι οι επαγγελματίες για την γνησιότητα της μουσικής τους, τότε αυτόματα και τα μεροκάματα θα ανέβαιναν ώστε να μπορούν να καλύψουν το κόστος απόκτησης της νόμιμης μουσικής όπως γίνεται και στο εξωτερικό.

οχι δεν ειναι φαυλος κυκλος.
τα φθηνα μεροκαμματα, δεν εγιναν εξαιτιας της πειρατειας, αλλα εξαιτιας των φθηνων μεροκαματων εξελεχθηκε η πειρατεια.

ΜΗ ξεχνας οτι υπαρχουν αφεντικα που προτιμουν να παιζουν youtube, παρα να πληρωσουν εναν πραγματικο dj για να παιζει ποιοτικα τραγουδια.

ετσι λοιπον, οι dj, μη μπορωτας να το αλλαξουν αυτο, πεσανε και αυτοι στο λακο.

πιστυειες οτι αμα τα αφεντικα, ΠΛΗΡΩΝΑΝΕ αξιοσεβαστο μεροκαματο, τοτε ολοι θα συνεχιζαν να παιζουν με youtube rip ή download?
νομιζεις οτι συμφερει τον dj να καθετε και να κατεβαζει απο το νετ εστω και τζαμπα?
πιο πολυυυυ χρονο χανουμε στο να βρουμε καποιο τραγουδι πειρατικο απο το να το αγοραζαμε!

ολα ξεκινανε απο το μεγαλο κεφαλι. ΜΗ πει κανενας οτι τα αφεντικα πληρωνουν λιγα, επειδη εχουν χαμηλη ποιοτητα τα τραγουδια των dj. lol

οτι πληρωνεις περνεις. ο γενικος κανονας.
ΜΑΚΑΡΙ καποτε να γινει αυτο και υπαρχει κανονας για να τα μαγαζια, οτι δηλαδη να παιζουν μονο original τραγουδια με αδειες κτλ
γιατι ετσι θα μεγαλωσει το μεροκαματο και θα πονανε λιγοτερο τα αφτια μας.

αλλα αυτο δε θα γινει ποτε....

ποσα μεγαλα μαγαζια εχω δει να παιζουν youtube rip..... αμα δε τον ενοχλει το boss, τοτε θα δωσει λιγα λεφτα, και αφου δωσει λιγα λεφτα, τοτε ο dj δε θα αγορασει και παει λεγοντας.

πραγματικα τωρα Γιωργο. αμα σου ελεγα να σβησεις ολα τα τραγουδια που εχεις και να τα αγορασεις απο την αρχη ενα-ενα
μπορεις να υπολογισεις ποσα λεφτα θα επρεπε να περνεις μεροκαματο για να "βγαινεις"???

και μην συγκρινεις το τοτε με το σημερα.
σημερα βγαινει η μουσικη με το κιλοοοο, αν καποτε αγοραζες 20 τραγουδια το μηνα, σημερα θες 200 το μηνα για να ακολουθας τη μοδα. (λεμε τωρα)
γι'αυτο λεω οτι πρακτικα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

64%