Accesso rapido:  

Forum: Greek Forum

Topic: Virtualdj 8.1 - Οι νεότερες εκδόσεις δεν αναπαράγουν HD mp4 βίντεο!

Questo argomento è obsoleto e potrebbe contenere informazioni obsolete o errate.

Εδώ και λίγες εκδόσεις, το virtualdj 8.1 αδυνατεί να παίξει τα 720p βίντεο σε mp4 (youtube rips). Αν απενεργοποιήσεις το hardware accelaration κάποιες φορές τα παίζει, αλλά χτυπάνε όλα "κόκκινα" (και φυσικά δεν έχεις εφέ κλπ). Αν τα κάνεις remux σε mkv κάποιες φορές τα παίζει, άλλες φορές καθόλου.
Διάβασα ότι οι τελευταίες 2 εκδόσεις επιχειρούν fix στο θέμα, όμως σε εμένα το πρόβλημα παραμένει (Intel X3100 κάρτα γραφικών). Το δουλεύει το team να επανέλθει η κατάσταση;
Να αναφέρω βέβαια ότι με το laptop μου δεν έχω κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής των ίδιων αρχείων εκτός virtualdj ή όταν παίζω παλαιότερες εκδόσεις. Αρκετά αρχεία μάλιστα που με τις νέες εκδόσεις του Virtualdj δεν μου παίζουν, τα χρησιμοποιώ 4-5 χρόνια απρόσκοπτα.

Πέρα από αυτό, το virtualdj χρησιμοποιεί τα δικά του codec αν θυμάμαι καλά. Υπάρχει τρόπος να αναγκάσω το πρόγραμμα να χρησιμοποιεί εξωτερικά codec για ένα - δύο τύπους αρχείων, μπας και κάτι άλλο με διευκολύνει;
 

Inviato Sun 20 Mar 16 @ 12:11 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Ekswterika codecs den prokeitai na epanelthoun.

An paizeis video, tha prepei na skefteis kapoia anavathmisi. Me tin Intel X3100 den tha exeis apodekta apotelesmata, eidika me HD videos. Tha prepei na pas se kati san Intel HD4000 (kai panw) i akoma kalytera se laptop me Nvidia (dedicated GPU)
 

Inviato Mon 21 Mar 16 @ 9:21 am
Δεν υπάρχουν λεφτά για αναβαθμίσεις και άλλωστε μέχρι πριν 3-4 εκδόσεις τα 720p έπαιζαν απρόσκοπτα.
Επομένως κάτι στο virtualdj χάλασε ή κάτι στην video engine του άλλαξε.
Αυτό που θέλω να ενημερωθώ, είναι αν το κοιτάει το team ή θα επιστρέψω και θα παραμείνω σε προηγούμενη έκδοση.
 

Inviato Mon 21 Mar 16 @ 11:12 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
 

Inviato Mon 21 Mar 16 @ 12:40 pm
Είχα εγκαταστημένη την 2587 πρώτα και δεν είχα θέματα μαζί της.

Χοντρικά μία στις τρεις, όταν κάνω remux ένα mp4 σε mkv παίζει κανονικά. Μιλάμε για H264 αρχεία πάντα.
 

Inviato Mon 21 Mar 16 @ 6:18 pm
Έκατσα και έκανα test όλες τις εκδόσεις. Το πρόβλημα τελικά μου παρουσιάστηκε στις εκδόσεις 8.1.
Κανένα πρόβλημα δεν είχα στην έκδοση BUILD 2523
 

Inviato Mon 21 Mar 16 @ 8:38 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Mporeis ligo na perigrapseis to provlima ?
"Den ta paizei katholou", ti akrivws ennoeis ?
Mporeis episis na anevaseis kapoio apo auta ta mp4 video kapou (se kapoio Dropbox as poume) ?
 

Inviato Tue 22 Mar 16 @ 1:37 am
Το πρόβλημα το εντόπισα επειδή εξαιτίας της ταινίας Deadpool έπαιξα σε ένα πάρτυ τον Φεβρουάριο αυτό το βίντεο: www.youtube.com/watch?v=eOnfDb8RxXU που το είχα κατεβάσει τότε που βγήκε (το 2013) με firefox και το video downloader plugin από το youtube. Θυμάμαι ότι το είχα ξαναπαίξει αυτό το βίντεο τον Οκτώβριο σε ένα άλλο πάρτι χωρίς προβλήματα. Μετά σε κάτι πάρτι που ακολούθησαν, το πρόβλημα επαναλήφθηκε στα λίγα HD που χρησιμοποιώ (όταν κάνω μοντάζ με αντικατάσταση ήχου στα βίντεο τα μετατρέπω σε SD, έτσι σπάνια χρησιμοποιώ HD raw υλικό). Το έψαξα λοιπόν και είδα στην τελευταία έκδοση ότι έγινε κάποιο fix για το hardware accelaration των βίντεο. Αναβάθμισα, αλλά δεν επιλύθηκε το πρόβλημα και έτσι έγραψα εδώ.

Το πρόβλημα είναι ότι κολλάει εξαρχής σε ένα καρέ το βίντεο (ο ήχος παίζει κανονικά) και σε όλη την διάρκεια θα αλλάξει 4 - 5 τυχαία καρέ.

Έκανα κάποιες δοκιμές αυτές τις μέρες και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Με τις 8.0 εκδόσεις δεν έχω πρόβλημα. Με τις 8.1 εκδόσεις, αν αλλάξω την ρύθμιση "Videofull screen" σε 1 (από το 0 που ειναι default) τα βίντεο δείχνουν όταν πρωτοανοίγω το virtualdj, όμως μετά από 5-6 videos (και άσχετα αν είναι SD ή HD) το πρόβλημα επανέρχεται. Αν απενεργοποιήσω το hardware accelaration της καρτας γραφικών και αναβοσβήσω ακαριαία το παράθυρο του βίντεο, το HD βίντεο ξαναπαίρνει μπροστά στο επόμενο keyframe που θα συναντήσει.
Σε παλαιότερη δοκιμή που είχα κάνει, κάποια βίντεο που έκανα remux από mp4 σε mkv έπαιξαν, αλλά μπορεί να είχε να κάνει με το ότι τα δοκίμαζα με το που άνοιγα το virtualdj τελικά και όχι στο ότι διορθώνεται το θέμα που έχει προκύψει.

Επί της ευκαιρίας, κάτι που θέλω να κάνω report εδώ και καιρό στο team: Tο resizing / scaling της output εικόνας, δείχνει στην περίπτωσή μου να γίνεται με τρόπο "Nearest Neighboor" και όχι Bicubic (ή ακόμα καλυτερα Lanczos 3), με αποτέλεσμα η εικόνα να υποφέρει. Ως feature μπορείτε να προσθέσετε εκεί στις advance επιλογές του video την δυνατότητα να επιλέγουμε πως να το κάνουμε; Bicubic, Linear, Lanczos 3, κλπ;
 

Inviato Fri 25 Mar 16 @ 3:09 pm


(Vecchi argomenti e forum sono automaticamente chiusi)