Accesso rapido:  

Forum: Greek Forum

Topic: "γκρίνια" και "αποψη" για το virtual dj pro

Questo argomento è obsoleto e potrebbe contenere informazioni obsolete o errate.

από τη στιγμή που είμαστε επαγγελματίες dj θεωρώ ότι πρέπει να αγοράζουμε την προ έκδοση του vdj και ως εδώ όλα καλά... αυτό που με προβληματίζει ιδιατερα όμως είναι ότι συνέχεια διαβάζω "προβληματάκια" για την προ έκδοση και διαφορα "bugs" ενώ με την le έκδοση που χρησιμοποιώ δεν μου βγάζει κανένα θέμα (τα προβλήματα στα λαπτοπ μας είναι δική μας ευθύνη) και ναι κατά καιρούς διορθώνονται τα προβλήματα με κάποια updates αλλά κατά πόσο είναι σωστό να ζητάς από μένα σαν επαγγελματία να σε πληρώσω (και πολύ καλά κανείς φυσικά) αλλά δεν μου παρέχεις ένα "σίγουρο" περιβάλον εργασίας και μου λες ότι αν υπάρχει πρόβλημα θα στο φτιάξω... μήπως θα αναλάβεις και σαν εταιρία να με καλύψεις στον επιχειρηματία που με πληρώνει αν κάποια βραδιά μείνει χωρίς μουσική και χάσει τα Χ άτομα που έχει μέσα στο μαγαζί;
η άποψη μου είναι ότι το vdj (που το θεωρώ κορυφή αν και μας τα χάλασε λίγο με το νέο bpm engine μετά από τόσα χρόνια ) θα έπρεπε να ξεχωρίσει λίγο τις εκδόσεις του.... ναι είναι καλό να στα προσφέρει όλα (video-karaoke κλπ) αλλά όταν μιλάμε για επαγγελματίες το ζητούμενο συνήθως είναι να έχουμε ένα πρόγραμμα που θα κάνει τη δουλειά μας ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να παρουσιαστεί πρόβλημα... με λίγα λόγια είμαι της άποψης ότι πρέπει να βγει και ένα ελαφρύ πρόγραμμα που να είναι μόνο για μουσική (και ας είναι και στην ίδια τιμή)
 

Inviato Mon 05 Dec 16 @ 7:02 pm
Η άποψη σου είναι δεκτή και καλοδεχούμενη.
Θέλω όμως να σου επιστήσω την προσοχή στο εξής φαινόμενο:
Σε ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα forums προγραμμάτων για Dj's (Rekordbox, Serato, Traktor, VirtualDj) βλέπεις συνέχεια παράπονα για προβλήματα και bugs. Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που νομίζεις οτι τα εν λόγω προγράμματα κρασάρουν κάθε 10 λεπτά λες και το κάνουν επίτηδες.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι χρήστες ενώ πολύ εύκολα θα πάνε σε ένα forum να αναζητήσουν βοήθεια ή να πουν τον πόνο τους, δεν θα κάνουν το ίδιο όταν όλα λειτουργούν άψογα.
Σαν καταναλωτής πες μου πόσες φορές πήρες τηλέφωνο σε μια εταιρεία (ότι εταιρεία και να είναι) για να παραπονεθείς οτι κάτι δεν λειτουργεί σωστά, και πόσες φορές τους πήρες για να τους πεις τι άψογα σου δουλεύει κάτι άλλο.
Προσωπικό παράδειγμα: Ποτέ δεν επικοινώνησα με την LG να της πω τι μ@μ@τες οθόνες βγάζει (έχω στο γραφείο 20) και οτι οι 4 τηλεοράσεις μου τα σπάνε. Αντίθετα τραβιόμουν 2 μήνες στα τηλέφωνα κάνοντας παράπονα για ένα media box που έβγαζε γύρω στο 2010 το οποίο δούλευε όποτε ήθελε και το κυριότερο, όπως ήθελε.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι οτι για κάθε ιστορία και κάθε παράπονο με bug ή πρόβλημα (σε οποιοδήποτε πρόγραμμα το τονίζω) υπάρχουν και άλλες 10 ιστορίες "ευτυχισμένων" χρηστών που δεν θα έρθουν εδώ να γράψουν τι ωραία που τους δουλεύει το πρόγραμμα. Άρα η εικόνα που αποκομίζεις από τα διάφορα forum ή group στο facebook κτλ είναι πλαστή.

Κατά τα άλλα αν αντιμετωπίζεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε και να το λύσουμε! :)
 

Inviato Thu 08 Dec 16 @ 8:08 am
Το αδικούμε μάλλον λίγο το virtual ειδικά τώρα που η bpm engine σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό κάνει θαύματα.
 

Inviato Thu 08 Dec 16 @ 5:48 pm
eimai apo tous fanatikous tou virtual dj akoma kai twra pou oles oi etaires pou vgazoun kontroller mas "poulisan" (alli kouventa afti) apla thewrw oti den tha ipirxe kan i leksi antagwnismos sto lexilogio tis etairias an evgaze i atomix ena programma apokleistika gia mousiki pou logika tha itan kai poli pio elafri....
 

Inviato Sun 11 Dec 16 @ 9:09 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
η μεγαλυτερη πλακα ειναι οταν ακουω συζητησεις περι dj software υποστηριζοντας καποιο πχ serato θαβοντας το virtualdj για τη ποιοτητα ηχου, και εχουν κανει δοκιμες με youtube rip

επισης καποιες ηλιθιες δικαιολογιες για λειτουργιες που ΔΕΝ κανει το virtualdj και κανουν αλλα όπως πχ "το virtualdj δεν υποστηριζει παραπανω απο 6 cue"
α. αρχικα χωρις να το ξερουν επιμενουν οτι δε το κανει
β. λες και χρησιμοποιουν πανω απο 6 cue

κλαιω με πολλους
 

Inviato Mon 12 Dec 16 @ 11:58 am
dj.simanas wrote :
eimai apo tous fanatikous tou virtual dj akoma kai twra pou oles oi etaires pou vgazoun kontroller mas "poulisan" (alli kouventa afti) apla thewrw oti den tha ipirxe kan i leksi antagwnismos sto lexilogio tis etairias an evgaze i atomix ena programma apokleistika gia mousiki pou logika tha itan kai poli pio elafri....

Το πρόγραμμα (VirtualDj) ΕΙΝΑΙ ελαφρύ στα resources που χρησιμοποιεί. Και μάλιστα είναι πιο ελαφρύ από τους 3 βασικούς ανταγωνιστές του.
Το πιο βαρύ απ' όλα είναι το Rekordbox DJ. Και αν δεν έχεις τουλάχιστον επεξεργαστή i5 μην διανοηθείς καν να δοκιμάσεις να ανοίξεις το Video plug-in. Δεύτερο έρχεται το Traktor. Με όλα τα Remix Decks, Stems κτλ έχει βαρύνει αρκετά. Βέβαια είναι "ελαφρύ" σε σχέση με το Rekordbox. Τρίτο έρχεται το Serato και τελευταίο (πιο ελαφρύ απ' όλα στη χρήση CPU και μνήμης) το VirtualDj.

Το "πρόβλημα" με το VirtualDj είναι οτι ακριβώς επειδή έχει χαμηλές απαιτήσεις σε CPU και RAM για να τρέξει "αξιοπρεπώς" κάποιοι προσπαθούν να κάνουν αγώνα dragster με Smart. Τα περισσότερα προβλήματα που λύνουμε στο support έχουν να κάνουν με underpowerd μηχανήματα για την δουλειά που τα βάζουν οι χρήστες να κάνουν. Δηλαδή έχει ο χρήστης laptop Core2Duo με 4GB RAM και on-board graphics και θέλει να κάνει μίξη Full HD Video με 5 Plug-ins να τρέχουν και το Chrome/Firefox ανοιχτό στο Facebook ή το YouTube και μετά του φταίει το πρόγραμμα όταν κάνει ψιλοκολλήματα. Το περίεργο δεν είναι τα ψιλοκολλήματα. Το περίεργο είναι οτι σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα καταφέρνει να αντεπεξέλθει! :P Η αντίστοιχη εργασία με το RekordboxDj απαιτεί τουλάχιστον επεξεργαστή i5 και minimum 8GB RAM ( i7 και 16GB recommended) ενώ λίγο χαμηλότερα είναι και το Serato με το δικό του video plug-in. (Δεν συζητάω καν τι ισχύει για όσους δουλεύουν το MixEmergency με το Serato για video)



 

Inviato Mon 12 Dec 16 @ 12:56 pm
xthes xreiastike na paixw ligo to traktor gia prwti fora.... to laptop itan idias dinamikis me to diko mou pou paizw tin le.... entaxei ti na pw? an paw egw se traktor tha akousete gia dj pou epathe egkefaliko perimenontas na fwrtosoun ta cue xaxaxaxaxaxaxaxaxa
 

Inviato Mon 12 Dec 16 @ 5:22 pm
djanthimControlleristMember since 2014
kalispera mpori kapios an me apantisi ean pezi rolo to idos tis adeias (exo adeia gia ergo kai oxi infinity) pezi rolo stin proenisxisi kai stin poiotita tou ixou .douleuo me to 8.2 alla exo kai to traktor to virtual ine makran pio grigoro me kalitero psaxtiri alla ponai stin proenisxisi kai stin poiotita ixou euxaristo
 

Inviato Thu 20 Jul 17 @ 9:46 pm
Όχι, η άδεια δεν παίζει ρόλο.

Και το έχουμε γράψει χιλιάδες φορές οτι περισσότερη προενίσχυση δεν σημαίνει καλύτερη ποιότητα ήχου.
Από εκεί και πέρα σαφώς παίζει ρόλο και ο ίδιος ο controller (η κάρτα ήχου που έχει) για το πόση προενίσχυση έχεις.

Πάντως στον ίδιο controller (DDJ-SZ) με τις ίδιες "ρυθμίσεις" (headroom, leveling και flat eq) κάνοντας blind test κανένας γνωστός μου Dj μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να ξεχωρίσει το Traktor, το Serato ή το VirtualDj από τον ήχο... Μάλιστα πολλές φορές κάνοντας απότομα crossfade από το ένα πρόγραμμα στο άλλο δεν μπορούσαν καν να καταλάβουν οτι άλλαξε η πηγή αναπαραγωγής.
 

Inviato Fri 21 Jul 17 @ 7:00 am
djanthimControlleristMember since 2014
me to idio controller pionner sr otan pigeno gisa doulia xoris mikti pezo anagastika me to traktor gia an mporeso na gemiso ta autoenisxiomena otan exo mikti pezo me to virtual pos exigite auto? theoro to virtual poli kalitero alla i exodos tou ine xamili i kati kano lathos kai 2 xronia den mporo na to vro
 

Inviato Fri 21 Jul 17 @ 4:43 pm
Τη ρύθμιση zerodb σε τι τιμή την έχεις;;;
Από εκεί και πέρα ο controller θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να έχει αρκετή προενίσχυση για να οδηγήσει σωστά τα ηχεία σου.
Αν η προενίσχυση δεν σου φτάνει με το VirtualDj και σου φτάνει με το Traktor τότε ή έχεις ρυθμίσει το zerodb πολύ χαμηλά (default τιμή 0db, προτεινόμενη -3db) ή οδηγείς το Traktor πολύ υψηλά με κίνδυνο παραμόρφωσης ή αλλοίωση του ήχου λόγω limiter.

Σε κάθε περίπτωση όμως:
Α) Όλα τα αξιοπρεπή αυτοενισχυόμενα ηχεία έχουν ρύθμιση gain για τον ενισχυτή τους. Δοκίμασε να σηκώσεις το gain από εκεί. Αν πάλι το gain το έχεις στο τέρμα και πάλι τα ηχεία δεν κλιπάρουν τότε κάτι δεν πάει καλά με τον controller σου.

Β) Μικροδιαφορές στον ήχο για πολύ εκπαιδευμένα αυτιά μπορεί να υπάρχουν, κυρίως όταν χρησιμοποιείς master tempo. Αλλά διαφορά στην ένταση και μάλιστα τόσο μεγάλη, όχι με τις σωστές ρυθμίσεις.
 

Inviato Sun 23 Jul 17 @ 12:05 am
παιδια κατι ακυρο,για την ποιοτητα του ηχου δεν παιζει ρολο τι καρτα ηχου χρησιμοποιεις?το προγραμμα που παιζει ρολο ακριβως?ευχαριστω!
 

Inviato Tue 05 May 20 @ 12:44 pm
user9218020 wrote :
παιδια κατι ακυρο,για την ποιοτητα του ηχου δεν παιζει ρολο τι καρτα ηχου χρησιμοποιεις?το προγραμμα που παιζει ρολο ακριβως?ευχαριστω!


Παίζει ρόλο στο τι δεδομένα θα στείλει στην κάρτα ήχου.

Να στο θέσω σχηματικά:
Στο πόσο καλό ήχο ακούς παίζουν ρόλο επίσης και τα ηχεία σου.
Αλλά και κορυφαία ηχεία να έχεις (αξίας χιλιάδων ευρώ το κομμάτι) αν παίζεις τραγούδια από το YouTube πάλι δεν θα ακούς καλό ήχο.

Πιο επιστημονικά τώρα η αναπαραγωγή ήχου είναι μια αλυσίδα. Για τους DJ's η αλυσίδα αυτή ξεκινάει σαν ψηφιακά δεδομένα σε ένα αρχείο, περνάει μέσα από διάφορες "συσκευές" και καταλήγει στα αυτιά σου σαν ακουστικό κύμα.
Το ιδανικό (αλλά αδύνατο) είναι να φτάσει στα αυτιά σου ένα ακουστικό κύμα που θα περιέχει ακριβώς τις ίδιες "πληροφορίες" με το ψηφιακό αρχείο.
Το ιδανικό αυτό παρεμπιπτόντως ονομάζεται "πιστότητα" και όχι "ποιότητα" όπως πολλοί το αποκαλούν.
Επειδή όμως κατά το "ταξίδι" που περιγράψαμε παραπάνω όλες οι συσκευές έχουν περιορισμένες δυνατότητες, όλες περιορίζουν ή αλλοιώνουν (λιγότερο ή περισσότερο) το τελικό αποτέλεσμα.
Σε γενικές γραμμές λέμε οτι το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο καλό όσο ο πιο "αδύνατος" κρίκος της αλυσίδας.
Σκέψου λίγο μια "τυπική" αλυσίδα σε ένα club:

Ψηφιακό αρχείο -> Ανάγνωση των δεδομένων από το DJ Software (ή το CD Player) -> Επεξεργασία των δεδομένων από το DJ Software (ή το CD Player) όπως λόγου χάρη η χρήση του pitch με ή χωρίς master tempo) -> Αποστολή των επεξεργασμένων δεδομένων στην κάρτα ήχου (ή στο DAC για CD Player) -> Μετατροπή από την κάρτα ήχου ή του DAC του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό -> Αποστολή του αναλογικού σήματος μέσω καλωδίων στον μίκτη -> Επεξεργασία του ήχου από τον μίκτη -> Αποστολή του σήματος του μίκτη μέσω καλωδίων στην κεντρική μονάδα ελέγχου ενός ηχοσυστήματος (LMS) -> Επεξεργασία του ήχου από την κεντρική μονάδα (π.χ. Equalization, Crossover, Compression, Delay κ.ο.κ.) -> Αποστολή του σήματος στους ενισχυτές μέσω καλωδίων -> Ενίσχυση του σήματος από τους ενισχυτές είτε ψηφιακά είτε αναλογικά -> Αποστολή του ενισχυμένου σήματος μέσω καλωδίων στα ηχεία -> Διαμόρφωση από τα ηχεία ηχητικού κύματος που ταξιδεύει στον αέρα -> Το αυτί σου

Δεν την λες και μικρή... Καθένα "κομμάτι" της παραπάνω αλυσίδας μπορεί να επηρεάσει δραματικά αυτό που ακούς.
Και στον ήχο άπαξ και μια πληροφορία χαθεί ή αλλοιωθεί ΔΕΝ μπορεί να επανέλθει.
Γι αυτό και λέμε οτι ο ήχος είναι τόσο "καλός" (εννοούμε τόσο πιστός) όσο και ο πιο αδύναμος κρίκος.
 

Inviato Wed 06 May 20 @ 9:28 pm


(Vecchi argomenti e forum sono automaticamente chiusi)