Forum: Greek Forum

Ότι θέλετε να ρωτήσετε για το VirtualDJ και όχι μόνο, είμαστε εδώ για να το απαντήσουμε.
Παρακαλώ να διαβάζετε όλα τα topics πριν δημιουργήσετε καινούρια. Αν δεν σας ανοίγει το πρόγραμμα γράψτε το ΕΔΩ! Κανόνες λειτουργίας και χρήσιμες πληροφορίες
(*) Οι διαχειριστές του forum διατηρούν το δικαίωμα να επεξεργαστούν, κλειδώσουν ή ακόμα και να διαγράψουν οποιοδήποτε νήμα ή απάντηση προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή του λειτουργία χωρίς καμία προειδοποίηση. Οι χρήστες με την ένδειξη "No license user" δεν επιτρέπεται να δημοσιεύσουν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας όπως Email, Facebook, Msn, Skype, MySpace, Tweeter, Αριθμό τηλεφώνου, κτλ.
Topic: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ SKIN - Page: 14
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Στο define δεν βλέπω <size width="" height="" > ??

To <volume> <selected> πρέπει να δείχνουν τα γραφικά των leds που εχεις στον κύκλο σου με διάφανο background.
Tα <mousemask> και <clipmask> ίσως χρειάζονται άσπρο background και μάυρο δακτύλιο. Το clipmask ίσως να μην είναι απαραίτητο.

Inviato Sat 25 May 19 @ 11:57 am
djdad wrote :
Στο define δεν βλέπω <size width="" height="" > ??
Πάλι "ρεζίλι" έγινα...

Διορθώθηκε Μπάμπη, αλλά και πάλι δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μάλιστα, αυτό που παρατήρησα (κάνοντας και ξεχωριστές δοκιμές) είναι ότι τα orientation="circle" και waveform="no", δεν λαμβάνονται υπόψη! Άλλαξε κάτι στον κώδικα?


Inviato Sat 25 May 19 @ 6:17 pm
Μερικές απορίες, κατόπιν “πειραματισμών”…

1. Είναι εφικτό να έχουμε ταυτόχρονα 2 ανεξάρτητους browsers? Ανεξάρτητους, διότι ότι “πειράματα” και να έκανα, δεν κατάφερα να ανεξαρτητοποιήσω τον έναν από τον άλλον, με αποτέλεσμα όποια επιλογή έκανα στον π.χ. αριστερό, γινόταν ταυτόχρονα και στον δεξί…

2. Συντάσσω το ακόλουθο element (γραφικό):

<define class="gfx_Scratchzone_line">
<square color="col_Rhythmzone_Line">
<size width="86" height="1"/>
</square>
</define>

Και το καλώ, ως ακολούθως:

<panel class="gfx_Scratchzone_line" x="+632" y="+135"/>

Το ερώτημα είναι εάν και πως μπορώ να το καλέσω ως visual, ώστε να μην έχω panels για κάθε ένα “στατικό” γραφικό. Εκτός και εάν αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα “φορτωμένου” skin σε panels…

3. Μπορώ να ενσωματώσω ένα π.χ. graphic element σε visual και εάν ναι, πώς? Κοινώς, το on / off του visual, να είναι π.χ. square element…

Inviato Tue 28 May 19 @ 7:14 am
1. OXI

2.
<define class="gfx_Scratchzone_line" color="col_Rhythmzone_Line">
<size width="86" height="1"/>
</define>
....
<square class="gfx_Scratchzone_line" x="+632" y="+135"/>

3.
<define class="vis_TC_Signal" source="get_timecode_quality" type="linear" orientation="horizontal">
<size width="90" height="10"/>
<up radius="0" border_size="2" border="black" color="white"/>
<down radius="0" border_size="2" border="black" color="red"/>
</define>

Inviato Tue 28 May 19 @ 7:59 am
Υπέροχα! Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ...

Inviato Tue 28 May 19 @ 9:37 am
Μία ακόμη απορία... Το stack element ως περιγραφή δείχνει ενδιαφέρον μεν, αλλά δεν μπορώ να "εμφανίσω" το example που δίνει επί του skin, ώστε να δω ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Πως θα το κάνω αυτό?

Inviato Tue 28 May 19 @ 10:26 am
Γιώργο ή Μπάμπη, μερικές διευκρινήσεις, όταν βρείτε τον χρόνο...

1. Loaded Song Color

color="`get_loaded_song color`"

Έκανα κάποιες δοκιμές, αλλά δεν μπορώ να θέσω το color ως ερώτημα, ώστε όταν το file δεν έχει color, να το εμφανίζει με π.χ. white. Πώς μπορώ να το κάνω αυτό?

2. Pad Color

color="`pad_color 1 ? pad_color 1 : color '#808080'`"

Ο κώδικας αποδίδει το αντίστοιχο χρώμα του εκάστοτε pad σε text (ενός button). Όταν, όμως, πάω να τον συμπεριλάβω σε graphic (π.χ. square element) ή σε visual element, ο κώδικας δεν λειτουργεί. Το ερώτημα είναι εάν τελικά μπορώ να συντάξω κάτι, ώστε όλο το button (background ή/και border) να αλλάζει χρώμα.

3. Stack Element

Εάν είναι εφικτό, μπορεί να μου δοθεί ένα παράδειγμα, γιατί αυτό που δίδεται στην σχετική αναφορά στο wiki, δεν μου εμφανίζεται.

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Inviato Wed 05 Jun 19 @ 5:44 am



Inviato Wed 05 Jun 19 @ 5:48 am
2 "θεματάκια" μόνο :-)

1. Loaded Song Color

color="`get_loaded_song color ? get_loaded_song color : color '#c0c0c0'`"

Έκανα κάποιες δοκιμές, αλλά δεν μπορώ να θέσω ορθά το color ως ερώτημα, ώστε όταν το file δεν έχει color, να το εμφανίζει με π.χ. #c0c0c0. Πώς μπορώ να το κάνω αυτό?

2. Sync

<define class="vis_Sync_Tempo" type="onoff" source="is_sync ? on : off">
<size width="14" height="14"/>
<off x="1105" y="1100"/>
<on x="1105" y="1125"/>
<tooltip>Tempo Sync</tooltip>
</define>

Ο κώδικας προβάλει ένα εικονίδιο, το οποίο "φωτίζεται" όταν υπάρχει synchronization μεταξύ Deck 1και Deck 2. Το "πρόβλημα" είναι ότι όταν έχω sync και μεταβάλω ελάχιστα (δέκατα) τα bpm του ενός Deck απ' το pitch, δεν "σβήνει" το εικονίδιο (ενώ λογικά θα έπρεπε, καθότι δεν υφίσταται πλέον ίδιο tempo/bpm)! Που έχω κάνει λάθος?

Inviato Mon 05 Aug 19 @ 9:17 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
1. Tο get_loaded_song color επιστρέφει text. και στην περίπτωση που δεν υπάρχει επιστρέφει κενό. Αρα δοκίμασε.
color="`get_loaded_song color & param_equal '' ? color '#c0c0c0' : get_loaded_song color`"
αν και μάλλον νομίζω ότι πρέπει να έιναι ..
color="`get_loaded_song color & param_equal '' ? get_constant '#c0c0c0' : get_loaded_song color`"
.. ίσως δουλεύουν και τα 2.

2. Δεν έχεις κάνει λάθος. H εντολή is_sync έχει κάποιο "περιθώριο ανοχής". Αν δεν είχε θα αναβόσβηνε σαν τρελό.
Δες αν η εντολή get_beatdiff 50% σου δίνει καλύτερα αποτελέσματα, ίσως σε συνδυασμό με κάποιο query ακόμα για το get_bpm_match

Inviato Mon 05 Aug 19 @ 3:24 pm
djdad wrote :
1. Tο get_loaded_song color επιστρέφει text. και στην περίπτωση που δεν υπάρχει επιστρέφει κενό. Αρα δοκίμασε.
color="`get_loaded_song color & param_equal '' ? color '#c0c0c0' : get_loaded_song color`"
αν και μάλλον νομίζω ότι πρέπει να έιναι ..
color="`get_loaded_song color & param_equal '' ? get_constant '#c0c0c0' : get_loaded_song color`"
.. ίσως δουλεύουν και τα 2.
Δυστυχώς δεν "δουλεύει" κανένα... :-(


djdad wrote :
2. Δεν έχεις κάνει λάθος. H εντολή is_sync έχει κάποιο "περιθώριο ανοχής". Αν δεν είχε θα αναβόσβηνε σαν τρελό.
Δες αν η εντολή get_beatdiff 50% σου δίνει καλύτερα αποτελέσματα, ίσως σε συνδυασμό με κάποιο query ακόμα για το get_bpm_match
Ok, θα το δοκιμάσω. Αν και δεν καταλαβαίνω, γιατί θα αναβόσβηνε σαν τρελό? Μόνον εάν το pitch-fader τον είχε "πάρει" θα συνέβαινε αυτό...


Inviato Mon 05 Aug 19 @ 3:45 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
1. Πως ακριβώς το χρησιμοποιείς , με ποιό skin element ?
Είναι κάποιο γραφικό/visual ή textzone.
Αυτό ασ πούμε δουλέυει για γραφικά (με visual type="color" source="")
<visual type="color" source="param_equal `get_loaded_song color` '' ? get_constant '#c0c0c0' : get_loaded_song color">
<pos x="+0" y="+0"/>
<size width="92" height="93"/>
</visual>

Inviato Mon 05 Aug 19 @ 4:54 pm
Όχι σε κάτι ιδιαίτερο...

<define class="txt_Title">
<size width="350" height="22"/>
<text font="Segoe UI" size="22" align="center" scroll="yes" color="`get_loaded_song color & param_equal '' ? get_constant '#c0c0c0' : get_loaded_song color`" action="get_loaded_song title"/>
<tooltip>Media Title</tooltip>
</define>

Inviato Mon 05 Aug 19 @ 5:06 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
OK αυτό πρέπει να δουλεύει

color="`param_equal &quot;`get_loaded_song color`&quot; '' ? color '#c0c0c0' : get_loaded_song color`"

Inviato Mon 05 Aug 19 @ 5:31 pm
djdad wrote :
OK αυτό πρέπει να δουλεύει

color="`param_equal "`get_loaded_song color`" '' ? color '#c0c0c0' : get_loaded_song color`"
Ναι! Σε ευχαριστώ πολύ!

1 ερώτηση: Υπάρχει κάπου ή πόσο εφικτό είναι να δημιουργηθεί ένας "πίνακας", όπου να απεικονίζονται οι "επιστροφές" των scripts? Π.χ. και στην προκειμένη περίπτωση, από που θα μπορούσε κάποιος να γνωρίζει ότι το get_loaded_song color "επιστρέφει" text?
Όχι ότι αυτό θα έλυνε το συγκεκριμένο θέμα, καθότι η "λογική" σύνταξη (και αυτή που πρώτη δοκίμασα) θα ήταν: color="`param_equal '`get_loaded_song color`' '' ? color '#c0c0c0' : get_loaded_song color`", αλλά λέμε τώρα...



Inviato Mon 05 Aug 19 @ 9:46 pm
Κάποιες διευκρινήσεις, παρακαλώ...

1. Γιατί στα buttons που αντιστοιχούν σε menu, δεν "λειτουργεί" η απεικόνιση: "selected" ή "down". Εγώ έχω κάνει κάποιο λάθος ή έτσι είναι τα δεδομένα?

2. Γιατί σε ένα menu button, δεν μπορώ να αντιστοιχίσω εντολές που εμφανίζουν δικό τους menu ή παράθυρο? Για παράδειγμα, οι εντολές: browser_options ή info_options, αλλά και οι εντολές: add_favoritefolder ή add_filterfolder ή add_virtualfolder, δεν λειτουργούν όταν ενσωματωθούν σε menu. Εγώ έχω κάνει κάποιο λάθος ή έτσι είναι τα δεδομένα?

3. Δοκίμασα να "σβήσω" το main background του skin μου από το png αρχείο και να το αποδώσω με κώδικα, σύμφωνα με το element square. Λειτούργησε κανονικά, αλλά μήπως αυτό έχει κάποια επίπτωση στο software? Εννοείται ότι το png σαν αρχείο, υφίσταται κανονικά στο φάκελο skins...

Inviato Mon 19 Aug 19 @ 7:17 am
1. Έτσι είναι, γιατί Α) δεν υπάρχει "query" σε ένα μενού (δηλαδή εντολή που να ανάβει το button αφού ένα μενού έχει πολλές επιλογές) και Β) με το που πατάς το κουμπί "κάτω" σε απειροελάχιστα ms εμφανίζεται το menu και το κουμπί είναι πλέον "up"

2. Για τις εντολές add_* πρέπει να το κοιτάξω. Αλλά για τα menu, δεν μπορείς να καλέσεις μενού μέσα από μενού. Τα μενού δέχονται sub-menus και θα πρέπει επομένως να "προγραμματίσεις" το δικό σου μενού αν θες να ενσωματώσεις όλες τις εντολές αυτές σε ένα κύριο μενού.

3.
<visual canstretch="true" x="0" y="0" width="1920" height="1080">
<off shape="square" color="#bebebe"/>
</visual>
Αυτός είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος όταν θέλεις μονόχρωμο background

Inviato Mon 19 Aug 19 @ 10:15 am
Κατανοητά και σε ευχαριστώ πολύ...

Για το #2, κοίταξέ το, όποτε βρεις χρόνο και διάθεση...

Κάτι σχετικό με αυτά, είναι και το γεγονός ότι menu-button, κατόπιν δοκιμών, παρατήρησα ότι δεν δέχεται rightclick="..."! Αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί ουσιαστικά το element είναι menu και όχι button ή έχω κάτι κάτι λάθος?

Inviato Mon 19 Aug 19 @ 11:02 am
Όχι δεν κάνεις κάτι λάθος. Καλά το κατάλαβες. Είναι μενού και όχι button

Inviato Mon 19 Aug 19 @ 11:58 am
Thnx Phantom...

Inviato Tue 20 Aug 19 @ 9:15 am
Pagina : [<<] [<] [>] [>>]
86%