Accesso rapido:  

Forum: Greek Forum

Topic: Erotisi..

Questo argomento è obsoleto e potrebbe contenere informazioni obsolete o errate.

Exw 2 ixeia electro voice zlx 12p autoeniskimena i konsola exei pari igrasia kai den pezei an sinedso to ena ixeio me kalodio aux apo to laptop kai to alo me xlr kalodio apo ixeio se ixeio tha iparxi kapoi provlima
 

Inviato Sun 03 Mar 19 @ 5:27 pm
Όλοι οι τελικοί ενισχυτές, απαιτούν μία συγκεκριμένη (μέγιστη) τάση για να “οδηγηθούν” (ορθά) και κατ’ επέκταση να αποδώσουν (ορθά) το 100%.

Για τους επαγγελματικούς ενισχυτές (είτε ξεχωριστοί, είτε ενσωματωμένοι σε ηχεία), η (μέγιστη) τάση είναι: 1,23V AC (+4dBu = 1,79dBV) και την παρέχουν όλα τα επαγγελματικά συστήματα προενίσχυσης, όπως μικροφωνικές – mixers – controllers – επαγγελματικές κάρτες ήχου.

Για τους Hi-Fi ενισχυτές, η (μέγιστη) τάση είναι: 0,316V AC (-7,79dBu = -10dBV) και την παρέχουν όλα τα μη επαγγελματικά συστήματα προενίσχυσης, όπως Hi-Fi προενισχυτές – απλοί mixers ή controllers - απλές κάρτες ήχου, κ.α.

Δεδομένων των άνωθεν, όταν συνδέσεις την έξοδο του laptop (απλή κάρτα ήχου) με την είσοδο του ενεργού ηχείου, η τάση δεν θα επαρκεί και κατ’ επέκταση δεν θα λάβεις το 100% της απόδοσης του ηχείου.
Πλην, όμως, τα συγκεκριμένα ηχεία διαθέτουν Gain, όπου σε συνδυασμό με την απεικόνιση των levels του DSP, μπορείς (με ιδιαίτερη προσοχή) να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις (αύξηση ευαισθησίας), ώστε να λάβεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, ως προς την ένταση.

Ως προς την πιστότητα, όμως, μην περιμένεις και πολλά πράγματα, καθότι το καλώδιο εξόδου απ’ το laptop, όσο και “ποιοτικό” να είναι, θα είναι σίγουρα unbalanced. Και αυτό, σε συνδυασμό με το μήκος του (όσο μεγαλύτερο, τόσο το “χειρότερο”), θα επιδρά αρνητικά στο τελικό αποτέλεσμα…
 

Inviato Sun 03 Mar 19 @ 6:16 pm


(Vecchi argomenti e forum sono automaticamente chiusi)