Accesso rapido:  

Forum: Greek Forum

Topic: Νέο laptop
Καλησπέρα σε όλους
Ήρθε η ώρα για αλλαγή laptop
Έχω βρει το MSI GL66 Pulse Intel Core i7-11800H / 16GB / 512GB SSD / NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB / Full HD
Θέλω να μου πείτε αν δεν έχει θέματα με το virtualdj, η κονσόλα μου είναι η numark Vii
Ευχαριστώ
 

Inviato Sat 25 Sep 21 @ 5:41 pm
Δεν μπορούμε να σου πούμε αν θα έχει προβλήματα ή όχι "βάζοντας το χέρι μας στη φωτιά" γιατί όπως φαντάζεσαι και καταλαβαίνεις δεν δοκιμάζουμε κάθε πιθανό λαπτοπ με κάθε πιθανή κονσόλα.

Μπορούμε όμως να σου πούμε οτι γενικά:
1) Δεν μας έχει αναφερθεί ποτέ κάποιο σοβαρό πρόβλημα με MSI laptops
2) Τα χαρακτηριστηκά του μηχανήματος είναι υπέρ του δέοντος αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες του VirtualDJ τόσο σε σημερινό όσο και σε μελλοντικό επίπεδο.
 

Inviato Sun 26 Sep 21 @ 8:27 pm
Ευχαριστώ Πολύ !!!!!!!!!!
 

Inviato Sun 26 Sep 21 @ 8:54 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Εγώ πάλι κρατάω τις επιφυλάξεις μου για τους επεξεργαστές 11ης γενιάς (δλδ αυτούς που αρχίζουν με 11 πχ i7-11****), καθόσον έχουν αναφερθεί κάποια θέματα.
 

Inviato Mon 27 Sep 21 @ 11:38 am
Θα "χαθει" τουλαχιστον ενας χρονος ομως αν αγορασουμε 10η γενια στα τελη του 2021.
Εννοω με την φιλοσοφια του: Αγοραζουμε ενα καλο gaming laptop και για 5-7 χρονια εχουμε το κεφαλι μας ησυχο. (ειδικα οταν αναπαραγουμε και βιντεο)
- Τι ακριβως συμβαινει με τους drivers της 11ης γενιας και το virtual ? Ειναι θεμα που περιμενουμε & πρεπει να λυθει απο την virtual η' απο την intel ?
- Εχουμε καποιο χρονοδιαγραμα επιλυσης του προβληματος ?
 

Inviato Mon 27 Sep 21 @ 6:27 pm
Δεν είναι πρόβλημα του VirtualDJ
Το VirtualDJ είναι πρόγραμμα. Τα προγράμματα ΔΕΝ έχουν drivers.
Το πρόβλημα που υπήρξε, υπήρξε με drivers συγκεκριμένων συσκευών.
Η λύση έρχεται με αναβάθμιση των audio drivers της ενσωματωμένης κάρτας ήχου του υπολογιστή, αλλά δυστυχώς η αναβάθμιση συνήθως περνάει μέσα από τους κατασκευαστές των laptop ή των μητρικών κτλ.

Μπορείς να διαβάσεις σχετικά και εδώ:
https://support.serato.com/hc/en-us/articles/360002631856-KNOWN-ISSUE-Computers-with-Intel-11th-gen-Core-i-series-CPU-s-can-result-in-a-failed-audio-or-MIDI-connection-with-Serato-primary-hardware
ή εδώ:
https://forums.pioneerdj.com/hc/en-us/community/posts/900002832843-DDJ-400-not-recognized-as-audio-device-controls-don-t-work-in-Rekordbox-Windows-10-

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το Serato π.χ. είναι οτι το VirtualDJ σαν πρόγραμμα δεν ξεκλειδώνει με βάση το hardware. Έτσι λοιπόν το ίδιο το VirtualDJ δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους επεξεργαστές 11ης γενιάς.
Το Serato αντίθετα ξεκλειδώνει με βάση το hardware κι αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα (πέρα απ' το πρόβλημα να αποσυνδεθεί ξαφνικά η κονσόλα σου από το πρόγραμμα)
Επίσης αυτό το πρόβλημα ΔΕΝ επιρρέασε όλους τους υπολογιστές με επεξεργαστές 11ης γενιάς και απ' οτι γνωρίζω έχει (λιγότερο ή περισσότερο) λυθεί πλέον.

Εμείς εδώ ενημερώνουμε για οτι γνωρίζουμε, αλλά η τελική απόφαση είναι πάντα ευθύνη του χρήστη.
 

Inviato Tue 28 Sep 21 @ 12:47 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Δεν είσαι καθόλου "πίσω" αν επιλέξεις επεξεργαστή 10ης γενιάς, αλοίμονο. Ο λόγος που σε παρότρυνα να μην πας σε 11ης γενιάς, είναι οι "παιδικές αρρώστιες" που έχουν συνήθως τα καινούργια.
Κάνε όμως μια αναζήτηση για το συγκεκριμένο laptop, δες αν υπάρχουν updates στους drivers.
 

Inviato Tue 28 Sep 21 @ 1:16 pm