Accesso rapido:  

Forum: Greek Forum

Topic: Κόλλημα τραγουδιου on air - ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ - Page: 1
Καλησπέρα σε όλους.
Σας παρακαλώ ΟΠΟΙΟΣ γνωρίζει ή έχει παρόμοια εμπειρία να βοηθήσει !!!!
Έχω την έκδοση PRO Infinity
Πριν 3-4 χρόνια είχα ένα dell αρκετά "γρήγορο". Το χρησιμοποιούσα ΜΟΝΟ στη δουλειά. Κλειστό WIFI, άδειο από προγράμματα, δεν κατέβαζα τίποτα σε αυτό κλπ κλπ.
Κάθε φορά που έπαιζα, από μία έως 3-4 φορές στο πεντάωρο όπως έπαιζα, κολλούσε(αναπηδούσε) το τραγούδι για 3-4" και ξανασυνέχιζε. Δεν ξέρω αν μπορώ να το εξηγήσω εδώ. Ήταν σαν να πατούσες πολύ γρήγορα και ακαριαία να κάνει λούπα. Κάποιες φορές, ελάχιστες, σταματούσε το πρόγραμμα. Πίστευα ότι φταίει το λαπτοπ.
Είχα το DDJ400.
Πέρσι έκανα γενικά ένα upgrade. Πήρα ένα DELL i7, ΡΥΖΕΝ7, 16RAM, SSD και όλη την μουσική την είχα σε εξωτερικό SSD. Άλλαξα το καλώδιο USB για το controller και πήρα ένα της OEHLBACH με χρυσά βύσματα. Δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόγραμμα στο λαπτοπ εκτός των windows. Έχω κλείσει τα πάντα, ώστε να μην τραβάει τίποτα και την παραμικρή μνήμη. Ακόμα και τα γραφικά τα έχω πάει στο μηδεν, αν μπορείς να το πεις κι έτσι. Έχω προεγκαταστήσει σε όλα τα τραγούδια τα STEMS.
Για ένα διάστημα έπαιζε μιά χαρά και είχε σταματήσει να μου το κάνει αυτό. Βέβαια, παίζω ειλικρινά με την ψυχή στο στόμα κάθε φορά. Προχθές πάλι μου το έκανε μία φορά. Έχω εκνευριστεί αφάνταστα. Χρησιμοποιούσα μία καινούργια HERCULES 500 όταν μου το ξαναέκανε. Δεν θεωρώ ότι το λαπτοπ μου είναι σκουπίδι, ούτε αργό. Αντιθέτως.
Άρχισα να σκέφτομαι ότι υπάρχει πρόβλημα στο πρόγραμμα αφού έχω αλλάξει τα πάντα.
ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ
 

Inviato Wed 12 Jul 23 @ 6:04 pm
Αν και δεν καταλαβα ακριβως τι σου κανει και αν παιζεις με real time seperation, αλλα σαν πρωτη απαντηση θα σου πω αυτο που εχει ειπωθει παρα πολλες φορες εδω μεσα, και προφανως δεν ετυχε να το διαβασεις πριν αγορασεις νεο laptop... Οι RYZEN επεξεργαστες (δυστυχως, γιατι ειναι αρκετα πιο οικονομικοι) πολυ συχνα παρουσιαζουν προβληματα οσον αφορα το latency και γενικοτερα δεν συνεργαζονται καλα με τα προγραμματα ηχου... Το περιεργο στην περιπτωση σου βεβαια ειναι οτι με 2 διαφορετικα λαπτοπ και 2 διαφορετικα controller σου κανει ακριβως το ιδιο προβλημα... Εγω θα δοκιμαζα να παρω backup το αρχειο settings, και θα το αφηνα να δημιουργησει ενα απ την αρχη και θα επαιζα λιγο με default settings μηπως κι εχεις "σκαλισει" καμια ρυθμιση που δεν πρεπει. Γιατι το μονο κοινο σε ολα τα setup σου ειναι το προγραμμα (το οποιο δουλευειμια χαρα)
 

Inviato Wed 12 Jul 23 @ 7:41 pm
εχεις δυστυχως πεσει δυο στα δυο
εχει χιλιοειπωθει εδω μεσα οτι οχι μονο οι ryzen αλλα και τα dell εχουν μεσα βοηθητικα προγραμματα που τρελαινουν το ολο συστημα
 

Inviato Thu 13 Jul 23 @ 10:27 am
Κατ' αρχήν διάβασε αυτό το άρθρο: https://www.virtualdj.com/user/Theios_Giorgos/blogs/6098/DJ_LAPTOP_-___________________________________________________.html

Από κει και πέρα...

1. Γράψε μας τα χαρακτηριστικά του laptop (CPU, σειρά, γενιά, κ.τ.λ και GPU).

2. Τσέκαρε εάν είναι εγκατεστημένο το Dell Support Assist.

3. Γράψε μας εάν χρησιμοποιείς stems. Εάν ναι, ποια έκδοση (1 ή 2) και ποιες ρυθμίσεις έχεις επιλέξει στα Settings > Options > Stems...
 

Inviato Thu 13 Jul 23 @ 4:06 pm
Για τον Γιώργο που τα ζήτησε.......
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
- DELL Inspiron 5515
- AMD Ryzen 7 5700U with Radeon Graphics 1.80 GHz
- 16 RAM
- Windows 11pro
- 1 SSD 512
Την μουσική μου την έχω σε εξωτερικό δισκο SSD 1T

Dell support assist - ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Stems 2.0

Stems realtime seperation - Fully disabled
Stems saved stems - Automatic
Stems GPU - AMD Radeon(TM) graphics
Stems Fix - χωρις επιλογη
MaxStemLength - 8
 

Inviato Thu 13 Jul 23 @ 6:48 pm
Μάλιστα... Έχουμε και λέμε:

1. Κάνεις άμεση απεγκατάσταση το Dell support assist και δεν το εγκαθιστάς ποτέ ξανά!!! Τους drivers θα τους "κατεβάζεις" και θα τους περνάς "χειροκίνητα".

2. Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις Stems, θα σου πρότεινα να περιοριστείς σε stems ver 1.0 ή καθόλου stems.

3. Σε αρκετά Dell, πρώτα ανοίγεις το Virtual Dj και μετά συνδέεις (μέσω USB) και ενεργοποιείς τον όποιο controller.

4. Εάν "φορτώσεις" στο ένα deck ένα μιξαρισμένο σεβαστής διάρκειας, υπάρχει η πιθανότητα στο άλλο deck που παίζει on-air να σου κάνει "κοψίματα" στον ήχο, εάν και για όσο χρονικό διάστημα το laptop "ζοριστεί" κατά τον διαχωρισμό των stems (ακόμη και στην περίπτωση stems ver 1.0)

Εν κατακλείδι, η εγκατάσταση του Dell support assist ευθύνεται κατά 99% για το πρόβλημά σου και το ξέρω, διότι διαθέτω Dell κι εγώ. Και δεν παίζει ρόλο το ότι απενεργοποιείς το δίκτυο, διότι το πρόγραμμα τρέχει συνεχώς "εσωτερικές" διεργασίες.
 

Inviato Fri 14 Jul 23 @ 8:59 am
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο.
Εγώ θα προχωρήσω άμεσα σε clean install των windows και θα διαγράψω ότι πρόγραμμα δεν με ενδιαφέρει. Όπως είπα, το συγκεκριμένο λάπτοπ το έχω μόνο για τη δουλειά.
Εννοείται ότι δεν θα εγκαταστησω το support assist.
Επίσης θα αλλάξω τον σκληρό των 512 που έχει μέσα, με τον 1Τ που είχα για εξωτερικό και θα τον χωρίσω στα δύο ώστε να βάλω εκεί την μουσική μου.
Σχετικά με τα stems, ακόμα και για το 2.0 εάν είναι προεγκατεστημένα από πριν σε όλα τα τραγούδια, θα συνεχίζει να επηρεάζει κατά το παίξιμο;
 

Inviato Fri 14 Jul 23 @ 1:05 pm
Καλησπέρα σε όλους

Δυστυχώς η κατάσταση χθες που έπαιξα σε ένα event ήταν τραγική.
Να τα παρω απο την αρχή.
Τα χαρακτηριστικά του dell που έχω, είναι παραπάνω στο post. Χρησιμοποιώ το IMPULSE 500 ως controller.
Διάβασα τις προτάσεις όλων σας και ζήτησα από τεχνικό(φίλο) να μου κάνει format και να κάνει clean εγkατάσταση των windows. Διαγράψαμε όλα τα προγράμματα που δεν θα μου χρειαστούν ποτέ. Έγιναν ρυθμίσεις για high performance, κλείσαμε το update των windows, και πολλά άλλα που χρησιμοποιούν έστω και τους παραμικρούς πόρους του συστήματος. Φυσικά δεν εγκατέστησα κανένα software της dell. Εγκατέστησα ξανά το virtual από την αρχή με default ρυθμίσεις.
Άλλαξα τις παρακάτω ρυθμίσεις:
Fully disabled (RealTimeSeperation),
Manual (StemsSavedStems)
AMD Radeon (StemsGPU)

Χθες λοιπόν, να πω 50 φορές; δεν θυμάμαι. Ο ήχος έκοβε "μαχαιρι" για 3-4 δευτερόλεπτα, αλλά το πρόγραμμα συνέχιζε να παίζει. Όταν ερχόταν ο ήχος ήταν σαν να έπαιζε το κομμάτι από κάτω χωρίς ήχο. Το τραγούδι δηλαδή έπαιζε κανονικά και κοβόταν ΜΟΝΟ ο ήχος.
Οπτικά, το πρόγραμμα δούλευε κανονικά, ούτε να κολλάει η κυματομορφή ούτε ο ρότορας. Ούτε κολλήματα στα κινούμενα γραφικά. Δούλευαν νορμαλ. Η φόρτωση των κομματιών γίνονταν γρήγορα, και δεν έδειξε ποτέ η ένδειξη CPU πάνω αριστερά, να ζορίζεται. Αντιθέτως.
Όπως για παράδειγμα όταν προχθές την ώρα που έπαιζε το πρόγραμμα στο σπίτι δοκιμαστικά, ζήτησα real time να κάνει ανάλυση stems σε ένα τραγούδι και "τα χρειάστηκε" η CPU ελαφρώς για 5-6 δευτερόλεπτα. Όμως, η μουσική ακούγονταν κανονικά.
Γι' αυτό και σκέφτηκα να κάνω όλη μου την μουσική ανάλυση stems εκτός δουλειάς κι ας πάρει μία εβδομάδα.
Ξέρω ότι θα μου πείτε για την λάθος επιλογή μου να πάρω dell με AMD επεξεργαστή.
Θα σας πω όμως, ότι λίγο παλιότερα και πριν τα stems 2.0, είχα πάλι ένα dell, πολύ πιο αργό από αυτό που έχω τώρα, χωρίς SSD, και δεν είχα προβλήματα για πολλά χρόνια. Και δεν είναι και σαβούρα η Dell.
Άρα, το να αγοράζω ένα πολύ πιο σύγχρονο και πολύ πιο γρήγορο υπολογιστή από τον παλιό μου για να είμαι στην δουλειά μου σίγουρος και τελικά να αποδυκνείεται κατά πολύ χειρότερος από τον προηγούμενο λόγω αποκλειστικά των αναβαθμίσεων της virtual, είναι σοβαρά επιλήψιμο.
Κατανοώ ότι η virtual κάνει ότι νομίζει για την βελτίωση ή αναβάθμιση των υπηρεσιών της. Δικό της είναι το μαγαζί. Ότι θέλει κάνει. Όμως δεν μπορεί να υποχρεώνει τους ήδη πελάτες της για πολλά χρόνια να πετάξουν τον παλιότερο εξοπλισμό τους και να ξοδέψουν ένα σκασμό λεφτά απλά για να μπορούν να τρέξουν τις αναβαθμίσεις που έχει κάνει.
Πιστεύω να μπείτε στην θέση μου και να αισθανθείτε το τί πέρασα χθες βράδυ. 50 φορές, μπορεί και παραπάνω, σταματούσε η μουσική για 3-4 δευτερόλεπτα.
Κι όταν έχεις εμπειρία 30+ χρόνια και πατάς πάνω σε αυτήν και "πουλάς" την δουλειά σου λόγω αυτής, να ξεφτυλίζεσαι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ σε πελάτες που σε πληρώνουν για να κάνεις αυτό που πολύ καλά ξέρεις και λόγω αυτών που τελικά άλλοι αποφασίζουν, να ζημιώνεσαι. Και η ζημιά αυτή μπορεί να θεωρηθεί και ανυπολόγιστη.
Δεν περιμένω κανέναν να μου χτυπήσει την πλάτη και να μου πει λογάκια αγάπης και συμπόνοιας. Ούτε ευθύνεται κανείς σας.
Όμως ζητάω από συνάδελφους να με βοηθήσουν ώστε να βγω από αυτόν τον εφιάλτη.
Εννοείται ότι δεν θα αλλάξω υπολογιστή.
Σας παρακαλώ όμως, να με βοηθήσετε να καταλήξω στις ρυθμίσεις που χρειάζονται, ακόμα κι αν χρειαστεί να εγκαταστήσω κάποια παλιότερη έκδοση του virtual.

Ευχαριστώ
 

Inviato Tue 18 Jul 23 @ 11:37 am
Φιλικά:
Το πρόβλημα σου ξεκινάει από την άρνηση σου να αναγνωρίσεις και να δεχθείς το πραγματικό πρόβλημα.
Στο κομμάτι του real time audio το να βρεις το σωστό μηχάνημα που δεν θα έχει πρόβλημα με το latency ήταν πάντα ένα θέμα και μια πρόκληση.
Μια γρήγορη αναζήτηση στο internet θα σου δώσει χιλιάδες αποτελέσματα που αφορούν προβλήματα με "σύγχρονους" (για την εποχή τους) υπολογιστές σε πάρα πολλά προγράμματα DAW και DJ-ing.

Το VirtualDJ με εξαίρεση τα stems είναι το λιγότερο απαιτητικό πρόγραμμα. Και δέχομαι οτι έχεις ένα υπολογιστή "τούμπανο". Πλην όμως δεν είναι ο κατάλληλος υπολογιστής για αυτή την δουλειά.

Δεν προσπαθώ να βγάλω το μηχάνημα σου σκάρτο. Αλλά αν με clean installation των Windows και χωρίς stems είχες τόσες πολλές διακοπές ήχου, τότε το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν φταίει το πρόγραμμα.
Μπορώ να στο αναλύσω αυτό σε δεύτερο χρόνο αν θες.
Επίσης δεν σου φταίει κανένα πρόγραμμα (ακόμα κι αν έπαιζες με Serato ή Rekordbox το ίδιο θα σου έλεγα) αν εσύ δεν έκανες σωστή έρευνα αγοράς πριν αγοράσεις καινούργιο εξοπλισμό και σκάσεις τα ευρώ που έσκασες. Οπότε οι πελάτες σου έχουν ως ένα βαθμό δίκιο να θεωρούν οτι το λάθος είναι δικό σου.
Στην τελική, και με 30 χρόνια εμπειρία στην πλάτη σου, θα έπρεπε να ξέρεις καλύτερα οτι πρώτα δοκιμάζουμε ένα σύστημα και μετά το βγάζουμε για δουλειά. Επίσης πάντα έχουμε ένα σχέδιο Β, ένα backup plan. Οπότε μετά τη δεύτερη φορά που ο ήχος έκανε διακοπή, που ήταν το backup plan σου που θα σε έσωνε από την κακή κατάσταση που βρέθηκες;

Αυτό που προσωπικά με χαλάει σε όλη σου την αφήγηση πιο πάνω είναι η φράση "Εννοείται οτι δεν θα αλλάξω υπολογιστή"
Με χαλάει γιατί δείχνει οτι δεν σε ενδιαφέρει να λύσεις ένα πρόβλημα που έχεις με όποιον τρόπο μπορεί να είναι ο καλύτερος.
Σε ενδιαφέρει να λύσεις ένα πρόβλημα (αν λύνεται) χρησιμοποιώντας "πατέντες" και φυσικά να φορτώσεις τα προβλήματα σου στο πρόγραμμα, που είναι και το πιο εύκολο.

Υ.Γ.:
Αν ψάξεις στο forum θα βρεις πολλά νήματα που εξηγούμε γιατί δεν προτίνουμε Dell laptops για DJ-ing εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.
Θα το έγραφα ξανά, αλλά το έχω γράψει ήδη πάνω από 30 φορές.
Το ίδιο ισχύει και γιατί προσωπικά δεν προτείνω AMD επεξεργαστές.

Υ.Γ.2: Οι AMD για gaming είναι γ@μ@τοι. Για DAW όχι.
Οι Dell για οικιακή ή επαγγελματική χρήση γραφείου γ@μ@νε. Για DAW όχι.

Αν πραγματικά θες βοήθεια και θες λύση στο πρόβλημα σου, τότε προσωπικά είμαι στη διάθεση σου να βοηθήσω, εφόσον όμως πρώτα εσύ θες πραγματικά να λύσεις το πρόβλημα σου.
 

Inviato Tue 18 Jul 23 @ 12:58 pm
Εννοείται ότι "φιλικά" γινονται αυτές οι συζητήσεις. Δεν μπορεί να γίνουν με άλλον τρόπο.
Καταρχάς, το ότι είπα "δεν αλλάζω υπολογιστή" πήγαινε στο ότι δεν το έχω ένα χρόνο που το αγόρασα και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή το option να πάρω άλλον. Όχι οτι νιώθω και καλά περήφανος που τον πήρα!!!
Το δεδομένο είναι ότι είχα ένα παλιότερο (8ετίας) και πιο αργό DELL, με HDD και 8RAM και πριν την αναβάθμιση του virtual έπαιζα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Άρα γιατί να αλλάξω μάρκα;
Αγόρασα ένα νέο DELL με 16RAM και SSD, και ήλπιζα όχι για περισσότερα πράγματα. Απλά να είμαι πιο σίγουρος. Από τί; Πιο σίγουρος από την υπάρχουσα σταθερότητα του μηχανήματος που είχα.
Αντ'αυτού τί πήρα; Ξέρεις πολύ καλά τι πήρα.
Όσο για τις δοκιμές που είπες πριν τη χρήση on public, η δοκιμή είχε γίνει και δεν παρουσίασε προβλήματα.
Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να βγάλει η ElectroVoice ένα ηχείο και να στο δώσουν τσάμπα να κάνεις τις δοκιμές σου; Θα το ακούσεις στην αντιπροσωπεία και τί θα καταλάβεις; Ωραία πριμάκια σε χαμηλές εντάσεις, ωραίο ακούγεται και το μπάσο, ωραίο και το περίβλημα. Το πληρώνεις, το παίρνεις και το βγάζεις σε ένα live, και διαπιστώνεις ότι ο ήχος του είναι πιο ξερός από βήχα μετά από βροχοπνευμονία.
Και; Θα σου δωσουν τα λεφτά σου πίσω; Δεν νομίζω.
Τέλος πάντων. Αυτό που λέω είναι ότι το νέο μηχάνημα το πήρα και αμέσως μετά κατέβηκαν τα Stems 2.0. Αν δεις στο αρχικό μου post το μόνο που έκανε ήταν μία με δύο φορές όλο το βράδυ να κάνει σαν κόλλημα 2-3 δευτερόλεπτα. Το οποίο κάποιες φορές το καταλάβαινα μονο εγώ.
Το χθεσινό και μετά από όλες τις μετατροπές/ρυθμίσεις καθαρισμού, ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ;
Αντί να παίζει πιο ελεύθερα, να γίνει το εντελώς αντίθετο και σε τρομακτικό βαθμό; Δεν ζήτησα περισσότερα πράγματα. Ούτε sampling κάνω, ούτε με τα εφε τρελλαίνομαι.
Κι όλα αυτά, τα τοποθετώ χρονικά μετά τα STEMS 2.0.
Αυτό που θέλω να ξέρω είναι.
Μπορεί να επανέλθω στην έκδοση με τα stems 1.0?

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου

 

Inviato Tue 18 Jul 23 @ 1:52 pm
Ας πάρουμε τα πράγματα ένα - ένα:
1) Ναι μπορείς να επιστρέψεις σε παλιότερη έκδοση. Επικοινωνείς με το support και σου εξηγούν πως γίνεται.
2) Το οτι τα προβλήματα σου συνέπεσαν με την αναβάθμηση σε stems 2.0 δεν σημαίνει οτι ευθύνονται τα stems 2.0
3) Από την στιγμή που έβαλες την ρύθμιση των Stems στο Fully Disabled τότε είναι σαν να δούλευες με την "παλιά" έκδοση και μάλιστα με κλειστά τα stems 1.0

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Η ένσταση μου είναι στο οτι ενώ έχεις πρόβλημα και ζητάς βοήθεια, έχεις ήδη από πριν προκαταβάλλει τον εαυτό σου και έχεις βγάλει τα συμπεράσματα σου, δυσκολεύοντας έτσι και την όποια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.
Στο παράδειγμα σου με τα ElectroVoice, ψάχνεις και ρωτάς πρώτα. Ρωτάς συναδέλφους, τι λένε αυτά; τα έχει κάνεις; παίζουν καλά; αντέχουν; παραμορφώνουν εύκολα; κτλ. Ζούμε στην εποχή που οι πληροφορίες είναι παραπάνω από εύκολα προσβάσιμες από όλους.

Για να μην κάνουμε φιλοσοφική συζήτηση..
Εγκατέστησε και ενημέρωσε ΟΛΟΥΣ τους drivers που υπάρχουν διαθέσιμοι για το laptop σου από το site της Dell.
Μην εγκαταστίσεις απλά εφαρμογές όπως το Dell Support Assist.
Κάνε επίσης και ένα Full Windows Update.

Αφού τα κάνεις αυτά, άνοιξε το πρόγραμμα και πήγαινε στις ρυθμίσεις.
Βάλε την ρύθμιση createMidiLog σε Yes
Κλείσε το πρόγραμμα
Κατέβασε το LatencyMon https://www.resplendence.com/latencymon και άνοιξε το. Άστο να τρέχει στο background, άνοιξε το πρόγραμμα και παίξε (σπίτι προφανώς) μέχρι να σου παρουσιάσει πρόβλημα.
Μόλις σου παρουσιάσει πρόβλημα κλείσε το πρόγραμμα, πάρε screenshots από ΟΛΕΣ τις καρτέλες του LatencyMon και μαζί με το αρχείο MIDI Log που θα βρεις στον φάκελο του VirtualDJ ανέβασε τα εδώ.

Σημείωση:
Αν με το LatencyMon ανοιχτό ΔΕΝ έχεις πρόβλημα στον ήχο όση ώρα και αν κάνεις δοκιμές και με το που το κλείνεις αρχίζουν πάλι τα προβλήματα, πες το μας και αυτό. Δεν είναι κάτι "περίεργο" (συμβαίνει σε μερικούς) και υπάρχουν και γι αυτό δύο "λύσεις".
 

Inviato Tue 18 Jul 23 @ 2:50 pm
Σε ευχαριστώ προκαταβολικά
 

Inviato Tue 18 Jul 23 @ 7:39 pm
Κατέβασα το πρόγραμμα που μου είπες. Τσεκάρω κάτι στο tray αριστερά και μετά πατάω play ή το αφήνω να τρέχει τα πάντα που βλέπω αριστερά;
 

Inviato Tue 18 Jul 23 @ 7:59 pm
Πατάς απλά το "play" και το αφήνεις να κάνει την δουλειά του
 

Inviato Tue 18 Jul 23 @ 8:13 pm
Έκανα windows update.
Εχω κατεβάσει ήδη τους drivers του impulse.
Κατέβασα το πρόγραμμα που μου είπες.
Παίζω ήδη ΜΙΑ ώρα πειράζοντας συνεχώς ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Φίλτρα, cues, stems, γρηγορες αλλαγές χωρις beat matching. Γενικά πειράζω τα πάντα για ΜΙΑ ΩΡΑ.
ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Και πριν τρελλαθώ εντελώς έχω μία ερωτηση που μου βγήκε δια της συνεπαγωγής.
"Παίζει" να φταίει για όλο αυτό που μου συνέβη χθες, το ρεύμα;

Τώρα που ξεκαθάρισε το μυαλό μου αρχίζω και τα σκέφτομαι αυτά.

Καταρχάς, "ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΤΑΣΗΣ?" Στην ερώτηση αυτή λόγω δουλειάς φαντάζομαι πως ΝΑΙ και σημαντικό μάλιστα. Απλά είχα στο μυαλό μου ότι λόγω του ότι το λαπτοπ έχει μπαταρία, δηλαδή έχει backup ρευματος, οτι μπορεί να μην επηρεάζει τόσο πολύ.

Εννοώ έπαιξα σε έναν χώρο που έμαθα ότι είχε κάποια θεματάκια πριν μερικές μέρες με την αυξομείωση τάσης.
Για παράδειγμα, όσο ήταν ημέρα, που σημαίνει ότι δεν έχουν φώτα αναμμένα κλπ, δεν μου έκανε κανένα θέμα. Με το που άρχιζε να σουρουπώνει, και άναψαν όλα τα φώτα, και ανοίξαμε και 4 κεφαλές και μηχανές καπνού έπεσε η ασφάλεια από εκεί που έπαιρνα ρεύμα.
Ε, μετά το χάος. δεν ξανα έπεσε η ασφάλεια βέβαια, αλλά έγινε αυτό που είπα παραπάνω.

Μακάρι να έφταιγε αυτό.
Μην βαράτε όμως. Αν έφταιξε αυτό, η λύση είναι πολύ απλή και λύνεται με ένα ups, ΜΟΝΟ για controler και laptop.
Πάντως είναι σημαντικό, ότι μία ώρα τώρα "ταλαιπωρώ" το πρόγραμμα και παίζει κανονικά.
 

Inviato Tue 18 Jul 23 @ 9:21 pm
Οι πτώσεις τάσης μπορεί να παίζουν ρόλο, μπορεί και όχι. Δυστυχώς αυτό το βρίσκεις μόνο με "δοκιμές" ή με εις άτοπο απαγωγή.

ΑΛΛΑ: Αυτό που σίγουρα τρελαίνει πολλά μηχανήματα (και είναι γνωστό εδώ και χρόνια) είναι οι καπνομηχανές όταν είναι πάνω στην ίδια γραμμή με τα μηχανήματα σου. Όπως και τα ψυγεία (όταν ξεκινά να δουλεύει ο κομπρέσσορας), αλλά θεωρώ οτι δύσκολα θα βρεθεί DJ να παίρνει ρεύμα από την ίδια γραμμή με επαγγελματικό ψυγείο.. :P

Γενικά μπορεί το ρεύμα από μόνο του να μην σου δημιουργεί άμεσα θέμα, αλλά ο υπολογιστής σου έχει ένα σύστημα με το οποίο ελέγχει συνεχώς αν ο υπολογιστής είναι στην πρίζα, αν φορτίζει την μπαταρία ή όχι, και πόση φόρτιση έχει η μπαταρία.
Συνήθως αυτό το σύστημα "εμφανίζεται" στα Windows σαν ένας driver, ο περιβόητος ACPI.SYS
Λέω περιβόητος γιατί πολλά laptop έχουν θέμα στο latency εξ αιτίας του ACPI.SYS
Οπότε ναι είναι πιθανό την ώρα που έκανε πτώσεις τάσης η γραμμή σου, να άλλαζε στιγμιαία η κατάσταση από "στην πρίζα" σε "μπαταρία" και πάλι πίσω και να "τρελαινότανε" το ACPI.SYS τινάζοντας σου το latency στο θεό.

Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά οτι το πρόβλημα σου είναι εξ αιτίας του ρεύματος και των πτώσεων τάσης, όμως μπορώ να σου πω με σιγουριά οτι σε κάποιες άλλες περιπτώσεις / σε κάποιους άλλους χρήστες ήταν και άρα είναι μια πιθανή αιτία με μεγάλες πιθανότητες.

Υ.Γ.:
Αν ψάξεις λίγο εδώ στο Forum θα βρεις τι πλάκα είχα πάθει με την Pioneer DDJ-RZX και μια καπνομηχανή που κατά λάθος βρέθηκε στην ίδια γραμμή με την κονσόλα..

Υ.Γ.2:
Όταν λέμε ίδια γραμμή εννοούμε απλοϊκά από την ίδια ασφάλεια / από την ίδια πρίζα. Με τις καπνομηχανές το πρόβλημα δεν είναι η υψηλή κατανάλωση ρεύματος. Για την ακρίβεια το πρόβλήμα δεν εντοπίζεται σχεδόν καθόλου εκεί. Το πρόβλημα είναι πιο πολύπλοκο και έχει να κάνει με το πως δημιουργεί παρεμβολές σε ψηφιακά σήματα..
 

Inviato Tue 18 Jul 23 @ 10:50 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
NikitasZita wrote :

Το δεδομένο είναι ότι είχα ένα παλιότερο (8ετίας) και πιο αργό DELL, με HDD και 8RAM και πριν την αναβάθμιση του virtual έπαιζα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Άρα γιατί να αλλάξω μάρκα;
αυτο που προσπαθει να σου πει ο Γιωργος οτι ησουν καθαρα κωλοφαρδος που συνεβαινε αυτο και αρα πατησες σε λαθος δεδομενο!


 

Inviato Wed 19 Jul 23 @ 9:26 am
Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για την διάθεση που δείχνεις και ασχολείσαι με τα προβλήματα του λαού (αστειεύομαι για το "λαού". απλά ακόμα είναι νωπή η εκλογική διαδικασία!!!).
Αυτό που μου μένει ουσιαστικά να κάνω, είναι να παίρνω μαζί μου ένα UPS.
Χθες το βράδυ έπαιζα για μία ωρα στο σπίτι και δεν έγινε τίποτα. Σημειωτέον ότι ρεύμα είχα πάρει από UPS.
Σήμερα, με ακόμα πιο καθαρό μυαλό θυμήθηκα ότι είχα ξαναστήσει στον ίδιο χώρο με τον ίδιο όγκο μηχανημάτων αλλά..... το booth το είχα στήσει αλλού και έπαιρνα ρεύμα από αλλού, ενώ προχθές ήταν όλα αναγκαστικά λόγω του venue, σε μία γραμμή.
Θέλω απελπισμένα να πιστέψω ότι το πρόβλημα ήταν στο ρεύμα. Θα ηρεμήσω.
Δεν μπορεί γαμώτο, όσο ήταν μέρα να μην έχω κανένα μα κανένα θέμα και μόλις ανάψανε τα πάντα να αρχίσει το πανηγύρι.....
Δεν μπορώ.
Σαφώς και καταλαβαίνω ότι τα στάνταρτ του dell ίσως να μην καλύπτουν επαρκώς το virtual, αλλά η εμπειρία μου είναι όπως το έγραψα. Δεν μπορεί με παλιότερο και πιο αργό dell να παίζω για χρόνια χωρίς πρόβλημα και με το καινούργιο να θέλω να το πετάξω στα σκουπίδια. Δεν μου χωράει στο μυαλό αυτό το πράγμα. ΜΟΝΟ εκεί αντιστέκομαι.
Ξέθαψα κι ενα MacBook pro του 11 που μου είχε χαλάσει το πληκτρολόγιο και λόγω παλαιότητας δεν μπήκα στην διαδικασία να το αλλάξω. Θα πάρω ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο κι όλα ΟΚ.
Να έχω όπως είπες κι εσύ ένα backup plan.
Τώρα, πώς μπορεί να έχεις ένα mac ως backup plan, μόνο εγώ το ξέρω ..... χαααχχα

Θα ήθελα κάτι τελευταίο.
Υπάρχει η δυνατότητα να μου στείλεις τις πιο ιδανικές ρυθμίσεις στο θέμα των stems να τις βάλω στο vistual? ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα κάνω ανάλυση stems σε όλα μου τα τραγούδια από πριν για να μην αναλύει μόνο του κάποιο νέο ή παλιό τραγούδι.
 

Inviato Wed 19 Jul 23 @ 9:50 am
Και μια και έφτασε η συζήτηση στα UPS .... τα line interactive κάνουν δουλειά* ; ή τα on line είναι μονόδρομος ;
* σε περίπτωση που παίρνεις από μια "θορυβώδη" γραμμή με ψυγεία κτλ ....
 

Inviato Wed 19 Jul 23 @ 10:03 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
με τα ups ειναι πολυ θολα τα πραγματα...
μη παιρνετε δεδομενο οτι με ενα απλο φτηνο των 600watt h va ειστε κομπλε γιατι πολυ απλα τα φτηνα δεν παραγουν καθαρο ημιτονο και υπαρχει περιπτωση ο θορυβος ειτε να περασει ειτε μολις γινει η εναλλαγη να ειναι γενικα πιο θορυβωδης η κυμματομορφη και παλι να αντιληφτει ο driver την διαφορα
 

Inviato Wed 19 Jul 23 @ 10:22 am
51%