Accesso rapido:  

Forum: Greek Forum

Topic: Πρόβλημα με θερμοκρασία
Καλησπέρα στην ομάδα!! Έχω στη κατοχή μου ένα λαπτοπ macbook pro 2012 13inch με 16gb ram & 2 ssd 2+2 tb... Το cpu του προγράμματος (virtual 8.2) κυμενεται σταθερά 10 με 12%... Όταν συνδέω το κοντρολερ (pioneer rr) φτάνει στα 14% σταθερά...
Όμως για κάποιο λόγο όταν συνδέω για κάρτα ήχου την rane sl2 γιατί η cpu πάει στα 25%;; κι όταν ανοίγω το πρόγραμμα (mac fan) για να δω της θερμοκρασίες φτάνει στα 75 με 82c.. Αυτό γίνεται όταν έχω την κάρτα συνδεμένη.. Χωρίς τη κάρτα είμαι κομπλέ δηλαδή αντε να φτάσει μέχρι 50βαθμους Μαξ...
Έχει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα;
Το λειτουργικό είναι high Sierra.
 

Inviato Wed 23 Aug 23 @ 10:39 am
Χονδρικά:
Γιατί η SL2 δεν χρησιμοποιεί "στάνταρ" τρόπο επικοινωνίας με το MAC σου. Γι αυτό εξάλλου και δεν δουλεύει σε νεότερες εκδόσεις του MAC OS.
 

Inviato Wed 23 Aug 23 @ 11:40 am
Οπότε; τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση; υπάρχει κάποια λύση; ωστόσο ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση
 

Inviato Wed 23 Aug 23 @ 11:43 am
Οι λύσεις είναι δύο:
1) Δεν κάνεις τίποτα (προς το παρών)
Το MAC σου είναι αρκετά παλιό πλέον και δεν σε συμφέρει από καμία άποψη να του κάνεις οτιδήποτε. Λογικά το έχεις φτάσει στο μέγιστο σημείο αναβάθμισης που δεχόταν έτσι κι αλλιώς.
Επίσης και η SL2 θεωρείται παρωχημένη κάρτα ήχου.
Οπότε κρατάς το σύστημα σου ως έχει, και όσο αντέξει (Μηχάνημα δεκαετίας έχει βγάλει τα λεφτά του και έχει κάνει αποσβέση πολλαπλές φορές ως τώρα)

2) Επενδύεις σε μια νέα κάρτα ήχου που να χρησιμοποιεί τους "γενικούς" drivers του MAC OS.
Και βάζεις σημείωση να αλλάξεις και το MAC εν καιρό.
Το πρόβλημα αυτής της λύσης είναι οτι μπορεί η νέα σου κάρτα να μην παίξει σωστά σε τόσο παλιό MAC. Έχω εδώ την καινούργια κάρτα της Reloop (Reloop Flux) που είναι "Class-compliant on macOS" και είναι φανταστική! Αλλά δεν μπορώ να πω με 100% σιγουριά οτι αυτό το "Class-compliant" αναφέρεται και σε High Sierra, καθώς ήταν οι δύο επόμενες ενημερώσεις (Mojave και Catalina) που δημιούργησαν πρόβλημα σε πολλές συσκευές ήχου στο MAC OS. Οπότε η Flux είναι σίγουρα σχεδιασμένη να δουλεύει σωστά από Mojave/Catalina και μετά, αλλά δεν ξέρουμε για πριν μέχρι να δοκιμάσει κάποιος.
Το πιθανότερο είναι οτι θα δουλεύει σωστά. Απλά πρέπει να το ψάξεις.

Μια "τρίτη" και πιο σωστή λύση είναι στην ουσία η επέκταση της λύσης δύο: Αγοράζεις καινούργιο (ή πιο καινούργιο) MAC και καινούργια κάρτα ήχου. Γενικά αν ψάξεις στο ίντερνετ θα δεις οτι η SL2 έχει "αποσυρθεί" πλέον και δεν την χρησιμοποιεί σχεδόν κανένας. Ακριβώς επειδή έχει θέματα συμβατότητας.
 

Inviato Wed 23 Aug 23 @ 1:15 pm