Accesso rapido:  

Forum: Greek Forum

Topic: vdj 2020 jogtime. - Page: 1

Questa parte dell'argomento è obsoleta e potrebbe contenere informazioni obsolete o errate

lakis69PRO InfinityMember since 2011
Καταρχήν να πω το μεγαλο μου μπράβο στην vdj για την αναβάθμιση που έκανε!! ...μας έκλεισε το στόμα!! τσάμπα και άδικα γκρίνιαζα τόσο καιρό για το skin του 2018 και προσπαθούσα να το αλλάξω! ....μεγάλη αλλαγή από πριν ,αν και θέλει μερικά πραγματάκια ακόμα που πιστεύω στα επόμενα update θα γίνουν και θα γίνει 100% τέλειο!

όπως ένα από τα θέματα είναι...

Έχω ένα mac book pro 2012 , και δεν φαίνονται καλά οι χρόνοι των τραγουδιών στα jog όπως δείχνω και στην φώτο. .. είδα ότι είχαν κάνει και άλλοι παράπονο για αυτό το θέμα αλλά δεν κατάλαβα αν θα το λύσει αυτό η vdj με κάποιο από τα update που ετοιμάζει ή αν πρέπει να κάνω εγώ καποια αλλαγή....
πριν το 2020 , στο τελευταίο update που είχε κάνει στο 2018 είχα και πάλι το ίδιο θέμα σε ένα skin που είχα κάνει μόνος μου και είχα ξανά ρωτήσει εδώ και μου είπατε ότι άλλαξε η γραμματοσειρά.... τότε είχα μπει στον κώδικα XML και άλλαξα το μέγεθος στα γράμματα τα έκανα πιο μικρά και το έφτιαξα...τώρα όμως άλλαξε ο κώδικας XML και δεν ξέρω πως να το αλλάξω.... Ρώτησα και στην ομάδα του vdj στο fcb αλλά δεν κατάλαβα και πολύ τι παίζει ,μιας και τα αγγλικά μου δεν είναι και πολύ καλά... μου είπαν να κάνω μια ρύθμιση να , clear tape and hit no, το έκανα αλλά δεν άλλαξε κάτι....να περιμένω θα το κάνει η vdj με τα επόμενα update ή πρέπει να κάνω κάτι εγώ?

και κάτι τελευταίο... όπως δείχνω και στην φώτο.... άλλαξαν θέση οι ένδειξης για το smart play ,auto kay κτλ εκεί που είναι το sync .... όμως επειδή η οθόνη στον mac είναι 13,3 δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου και δεν μπορώ να καταλάβω πότε έχω on, off το smart play. πρέπει να βάλω μεγεθυντικό φακό για να το δω....αυτό παίζει να αλλάξει θέση σε κάποιο update?
 

Inviato Wed 23 Oct 19 @ 2:43 am
Το πρόβλημα με τους χρόνους πρέπει να λύθηκε στο update που κυκλοφόρησε σήμερα.

Το notification του smart_play κτλ αμφιβάλλω αν θα αλλάξει θέση και μέγεθος.
 

Inviato Wed 23 Oct 19 @ 7:42 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Ναι διορθώθηκε τέλεια!.... αν μπορεί λίγο να μεγαλώσουν και οι ενδείξεις από εκεί θα ήταν τέλειο... Δείτε παρακαλώ μήπως μπορέσετε να κάνετε κάτι είναι πολύ μικρό.

Ευχαριστώ 😊
 

Inviato Wed 23 Oct 19 @ 3:17 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Μη το πάρετε σαν γκρίνια αλλά ως ιδέα ή ως βελτίωση....

περίμενα σε αυτό το update μήπως "διορθώνατε" αλλά είδα ότι δεν το έκαναν...

μπορείτε στο skin του performance όταν επιλέγουμε τα εφέ , ή τον μικτι από το "ράφι" να μην χρειάζεται να τα ξανά επιλέγουμε κάθε φορά που ανοίγουμε το πρόγραμμα ? ....επειδή κλείνουν μόλις κλείσουμε και το πρόγραμμα, να μένουν σταθερά μέχρι όσο δε τα ξανά θέλουμε και να πηγαίνουμε τότε να τα κλείνουμε εμείς και όχι κάθε φορά που κλείνει το πρόγραμμα!! (φώτο 1)



και αν γίνετε.... να μπει μια επιλογή στον "ράφι¨για τα εφέ ,που να έχει επιλογή για πάνω και κάτω για να μπορούμε να επιλέγουμε τα εφέ που τα θέλουμε, όπως κάνατε και για την κυμματομορφη!! (φώτο 2)

βάση της δικής μου λογικής και δεν λέω ότι είναι απαραίτητα σωστή!....επειδή τα εφέ στα κοντρόλερ μας είναι στο πάνω μέρος, νομίζω ότι καλό θα ήταν και τα εφέ να φαίνονται από την πάνω μεριά στο πρόγραμμα και όχι μόνο κάτω....αν και όπως βολεύει των κάθε έναν, γιαυτό και είπα αν μπορεί να έχει επιλογή ,πάνω και κάτω για να το κάνει ο κάθε ένας όπως των βολεύει!! και εκτός αυτό...όταν μπαίνουν τα εφέ μαζί και με τον μικτι όλα στο κάτω μέρος...μπαίνουν πολλά κουμπιά σε ένα μέρος και γίνετε μπέρδεμα στο μάτι μας ,πιο είναι για το εφέ πιο είναι για του μικτι κτλ!

γενικά το performance skin είναι μεγάλη μαγκιά που έκαναν!!!....μπορεί ο κάθε ένας να το κάνει το πρόγραμμα όπως θέλει ,χωρίς να σας ξανά ζαλίσουμε με το ,το θέλω έτσι το θέλω αλλιώς....σου δίνει την επιλογή πλέων να το κάνεις μόνος σου όπως θες και άντε καιιι!!! :)

έκανα σαν παράδειγμα μια φώτο στο photshop....


 

Inviato Wed 23 Oct 19 @ 11:35 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Και κάτι τελευταίο...
αν και ξανά λέω ότι δεν είναι γκρίνια αλλά προτάσεις ,που μπορεί να της έχετε σκεφτεί και να τα ετοιμάζεται στα επόμενα update ....

Πριν το τελευταίο αυτό update.....όταν ξετσεκαραμε από τα μικρά μενού τα custom button και τα υπόλοιπα που έχει ως επιλογή και μόλις κλείναμε το πρόγραμμα και το ξανά ανοίγαμε ,αυτά εξαφανιζονταν τελείως, ακόμα και το μενού επιλόγων τους.... αυτό λογικά ήταν κάποιο λάθος που σε αυτό το update το διόρθωσαν!!! όμως.... τώρα , όταν ξετσεκαρουμε πάλι τελείως όλες της επιλογές, εξακολουθούν να υπάρχουν ως επιλογή τα custom button ,θέλω δεν θέλω δηλαδή πρέπει να τα έχω εκεί.... καλό θα ήταν όσοι δεν θέλουμε να τα έχουμε αυτά , όταν τα ξετσεκαρουμε να βγαίνουν αλλά να μένει το μενού για να τα ξανά βάζουμε όταν και άμα τα ξανά θέλουμε.... (φώτο 1)


και μια ακόμα πρόταση πάνω στο ίδιο θέμα ...για το skin του perfomance....θα μπορούσατε να έχετε στα μικρά μενού επιλογών ,όλες της δυνατότητες του skin, δηλαδή....

εκεί που υπάρχουν τα custom button ,στο ίδιο μενού τους να έχει και την επιλογή πχ για της loop που είναι από κάτω του....στο μενού των loop να έχει και την επιλογή για τα custom button , έτσι ώστε αν κάποιος πχ θέλει να έχει 8 custom button να μπορεί να έχει ....αν κάποιος θέλει να έχει εκεί που είναι τώρα τα custom button τα loops και στην θέση που είναι τώρα να έχει τα custom button να μπορεί να τα έχει....δηλαδή με λίγα λογία , δώστε την επιλογή να μπορούμε να διαμορφωνουμε της επιλογές του perfomance skin όπως εμείς τα θέλουμε!! το ίδιο να ισχύει πχ και για τα pads, αν κάποιος τα θέλει επάνω εκεί που είναι τα εφέ και κάτω να έχει hotcue ας τα έχει εκεί αν έτσι τον βολεύουν καλύτερα!.... δεν ξέρω βεβαία κατά πόσο είναι εύκολο να γίνει και αν μπορεί ,άπλα κάνω μια πρόταση!... αν καταφέρετε να το κάνετε αυτό ,τότε γίνετε το πρόγραμμα κάτι σαν το ΙΚΕΑ ,κανε το μόνος σου και τότε πραγματικά το πρόγραμμα γίνετε σαν το σλόγκαν που έχει ,το έξυπνο πρόγραμμα! δε θα σας ξανά ενοχλήσει πότε κάνεις για το πως το θέλει και που το θέλει! θα το κάνει μόνος του! (φώτο 2)


ελπίζω να μην έγινα κουραστικός , δεν ήταν γκρίνια αλλά προτάσεις!
 

Inviato Thu 24 Oct 19 @ 1:50 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
το default skin μετα απο τοσα χρονια που αλλαξε πραγματικα εδωσε τρελο boost στο προγραμμα,
κατα την γνωμη μου ειναι παρα πολυ καλο και ας υπαρχουν μικρολεπτομέρειες που δεν βολευουν τους παντες.
ομως δε νομιζω οτι μπορει να αλλαξει κατι και βασικα απ την στιγμη που ειναι skinable φτιαξε ενα σκιν οπως το θες εσυ (η μια παραλαγη του default)
 

Inviato Thu 24 Oct 19 @ 7:42 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Προτάσεις κάνω για αν μπορούν να γίνουν !

Τι είναι το skinable? Κάτι είδα ότι έχει αλλάξει ο τρόπος της φωτογραφίας του skin. Και άλλαξε και ο κώδικας xml Απο το πως ήταν πριν, λογικό βέβαια αφου αλλαξε και το skin αλλά δεν ξέρω τι είναι αυτό πως δουλεύει? Υπάρχει κάπου που εξηγεί?
 

Inviato Thu 24 Oct 19 @ 2:53 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
το skinable σημαινει οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις διαφορετικα σκιν.
αυτα που ζητας ειναι παραλαγες/βελτιωσεις (κατα την δικη σου οπτικη) στο βασικο σκιν που χρησιμοποιουν εκατομμυρια χρηστες...σορρυ που θα σε απογοητευσω αλλα μεταξυ μας αν δεν υπαρχει bug δε νομιζω να αλλαξει κατι..
στο σκιν οι διαφορες που βλεπεις ειναι απλα οτι τα σχηματα οριζονται επειδη ειναι vector μεσω του κωδικα
 

Inviato Fri 25 Oct 19 @ 8:03 am
Ιδέα μου είναι ή μετά το update στο performance skin τα fader στον μίκτη και στα pitch είναι μεγαλύτερα στο ένα deck από το άλλο, όπως επίσης και η γραμματοσειρά των key ;
 

Inviato Fri 25 Oct 19 @ 11:21 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
αχχαχαααχχ σε μενα μονο το αριστερο pitch fader cap ειναι πιο μεγαλο!
 

Inviato Fri 25 Oct 19 @ 11:31 am
dimitris_god wrote :
Ιδέα μου είναι ή μετά το update στο performance skin τα fader στον μίκτη και στα pitch είναι μεγαλύτερα στο ένα deck από το άλλο, όπως επίσης και η γραμματοσειρά των key ;
Δεν είναι η ιδέα σου! Όταν σχεδιάζεται ένα οποιοδήποτε skin, επιλέγεται εξαρχής η "ανάλυση" αυτού. Συνήθως επιλέγουμε την μεγαλύτερη (normal) ανάλυση, ήτοι: 1920x1080.
Όταν, όπως, τρέχουμε το skin σε μικρότερες ή διαφορετικών αναλογιών αναλύσεις, τότε αναγκαστικά και θα πρέπει κάποια pixels να "κοπούν" κατά την αναπροσαρμογή. Και εκεί, αρχίζουν τα προβλήματα (τα οποία αντιμετωπίζω κι εγώ στο δικό μου skin). Η λύση, είναι τα πιο "ογκώδη" γραφικά κατά τον σχεδιασμό, αλλά αυτό οπτικά και δεν είναι καλαίσθητο και δεν "πιάνει" πάντα...

 

Inviato Fri 25 Oct 19 @ 11:40 am
Κατατοπιστικότατος! Μπορούμε να δούμε την total time του τραγουδιού και όχι μόνο την spent και την left; Έψαξα και δεν βρήκα κάτι.. Μιλάω για το perfomance skin έχοντας επιλέξει προβολή jogwheel = βελόνα + κείμενο.
 

Inviato Fri 25 Oct 19 @ 5:14 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Έχει κάπου κάποιο κείμενο ή βίντεο που να εξήγηση πως δουλεύουν και τι είναι τα vector?
 

Inviato Fri 25 Oct 19 @ 6:27 pm
Τα vectro graphics δεν είναι κάτι το διαφορετικό, από άποψη elements. Ουσιαστικά είναι τα ίδια elements (με ελάχιστες εξαιρέσεις), τα οποία έχουν "εμπλουτιστεί", ώστε να αποδίδουν τα όποια γραφικά...

Προς το παρόν, δεν υπάρχει "βιβλιογραφία". Αλλά, όταν υπάρξει, εάν δεν έχεις κατανοήσει τον τρόπο που συντάσσονται - λειτουργούν - αποδίδουν τα όποια elements (https://www.virtualdj.com/wiki/SkinSDK8.html), δεν θα βοηθηθείς...
 

Inviato Fri 25 Oct 19 @ 7:40 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Οκ ευχαριστώ
 

Inviato Fri 25 Oct 19 @ 11:26 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Πάνω στο ίδιο θέμα στην πρόταση που έκανα για να μεγαλώσουν οι ενδείξεις για το sync ... έκανα στο photoshop μερικές αλλαγές και είδα ότι είναι εφικτό να μεγαλώσει αν γίνουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις όπως δείχνω στην φώτο.... να πω την γνώμη μου ότι , αυτό που βάλατε που μετράει τα bars ,θεωρώ ότι αφού υπάρχει στο πάνω μέρος του skin ,δεν χρειάζεται να υπάρχει καθόλου και μέσα στης πληροφορίες και στην θέση του θα μπορούσε να μπει το MT... όπως και αυτό που γράφετε "κύρια" πάνω από το sync επίσης δεν χρειάζεται αφού είναι τα Α και Β φωτιζόμενα πιο deck δουλεύει..... όποτε πιστεύω ότι μπορεί να μεγαλώσουν οι ενδείξεις του sync ,μιας και αυτές είναι πολύ σημαντικές να φαίνονται καθαρά!
 

Inviato Mon 04 Nov 19 @ 3:06 am
Υπάρχει περίπτωση να προστεθεί ο συνολικός χρόνος του τραγουδιού δίπλα από τα κύρια sync και στο performance skin; Φαίνεται σαν να το ξέχασαν. Μιλάμε πάντα έχοντας την επιλογή jogwheel = βελόνα + κείμενο.
 

Inviato Mon 04 Nov 19 @ 9:17 pm
Στο "performance" τι δουλειά έχει ο "συνολικός" χρόνος;;; Για να καταλάβω!
Ρωτάω με χιουμοριστική διάθεση, μην με παρεξηγήσεις...

Το "performance" layout έχει σαν κύριο concept να εμφανίσει τα "απολύτως απαραίτητα" στοιχεία. Είναι απολύτως απαραίτητος ο συνολικός χρόνος;;;
Προσωπικά θεωρώ οτι ο μοναδικός χρόνος που είναι απολύτως απαραίτητος είναι ο υπολειπόμενος (Remain)
Υπό αυτό το πρίσμα, όχι δεν τον ξεχάσανε. Αντιθέτως, τον αφαίρεσαν επίτηδες προκειμένου να μεγαλώσουν την κυματομορφή προόδου (progress waveform / overview waveform) προκειμένου να δείχνει περισσότερες λεπτομέρειες, κάτι που θεωρείται από πολλούς πολύ πιο σημαντικό από τον συνολικό χρόνο του κομματιού (που χονδρικά μπορείς να τον υπολογίσεις προσθέτοντας τον υπολειπόμενο και απερχόμενο χρόνο που βλέπεις ήδη στα jogs)
 

Inviato Tue 05 Nov 19 @ 12:47 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
πριν την αναβάθμιση σε 2020.... όταν πήγαινε κάποιος στους χρόνους του τραγουδιού...όταν το πατούσε με το ποντική ,άλλαζε από total time σε αντίστροφη μέτρηση κτλ.... αυτό το έβγαλαν στο 2020...όχι ότι το θεωρώ χρήσιμο εγώ αλλά να , για τέτοια περίπτωση όπως τώρα με το παλικάρι που το θέλει...και επίσης... θα μπορούσε να γίνει αυτό για να βγει το total time που έχει διπλά στο sync και να ενσωματωθεί μέσα στα jog και να γίνει όπως ήταν πριν στο 2018 ,όπως είχα κάνει τότε το δικό μου skin που είχα φτιάξει μέσα στα jog ,είχα βάλει τους χρόνους και τα είχε όλα....ώστε έτσι θα γλυτώσετε και χώρο και θα έχει όλους τους χρόνους και θα μπορέσουν να μεγαλώσουν οι ενδείξεις για το smart play ,key κτλ που θέλω και εγώ ....και αφού δεν θεωρείτε και απαραίτητο τον συνολικό χρόνο να υπάρχει, βγάλτε τον τελείως και στο pro για να μεγαλώσουν οι ενδείξεις!! :) είναι πολύ μικρά δεν φαίνονται :(
 

Inviato Tue 05 Nov 19 @ 4:48 am
Από την έκδοση 6.0 (2009), όπου πρωτοείδα το VDj έως και σήμερα (2019), έχουν παρέλθει 10 χρόνια. Και αυτά τα 10 τελευταία χρόνια, το skin της κάθε έκδοσης δεν τροποποιείται, άπαξ και “δημοσιευτεί”.

Και δεν τροποποιείται, διότι η λογική λέει πως:

1. Έχει προηγηθεί μία προεργασία αμέτρητων ωρών, για το τι – πως – που πρέπει να απεικονιστεί το οτιδήποτε “παλαιό”, αλλά και να “αναδειχθεί” το οτιδήποτε “νέο”.

2. Ακόμη και εάν ένας σεβαστός αριθμός χρηστών παρατηρήσει κάτι το οποίο είναι “λανθασμένο” (κατά την άποψή τους) επί του skin, αυτό που πάντα “μετράει” και κατ’ επέκταση έχει την ανάλογη βαρύτητα (επί του σχεδιασμού), είναι η πλειοψηφία. Και η πλειοψηφία, για το VDj, αντιστοιχεί σε εκατομμύρια χρήστες…

3. Δεν υφίσταται το “τέλειο” skin, διότι η τελειότητα σε αυτό το θέμα, είναι υποκειμενική.

Στο δια ταύτα:

Δεν επιθυμώ να σε απογοητεύσω. Αλλά, πίστεψέ με, χάνεις το χρόνο σου με το να σχεδιάζεις (photoshop) παραλλαγές του preview ή να γράφεις τις διάφορες αναρτήσεις του είδους. Ξέρω τι σου λέω… Αφιέρωσε χρόνο να αρχίσεις να μαθαίνεις να σχεδιάζεις εξαρχής ένα skin και δεν θα το μετανιώσεις…
 

Inviato Tue 05 Nov 19 @ 9:08 am
87%