ooxi oxii Phantom gia afta ta 2 pou sou eipa..k kati allo..an mazeftoume 10-20 atoma den kanoune dld??
Inviato Mon 26 Aug 13 @ 9:33 am
Den perimena na apantisete toso grigora!
Gia apli mousiki kirios (otan exei kosmo) kai 2on gia proboli tainiwn me projektora (opote 8a i8ela na exoun ligi dinami)...
To ipsos tou xorou einai sta 3m kai 20cm
Gia apli mousiki kirios (otan exei kosmo) kai 2on gia proboli tainiwn me projektora (opote 8a i8ela na exoun ligi dinami)...
Inviato Mon 26 Aug 13 @ 9:37 am
sorry 3m kai 60cm...
Inviato Mon 26 Aug 13 @ 9:38 am
επανερχομαι με ενα θεμα που το ψαχνω καιρο που ελεγα να κανω το mini-club στο σπιτι μου.
τωρα πλεον δε μπορει να γινει αυτο γιατι μετακομισα κεντρο (πανορμου) λογο δουλειας και μενω σε πολυκατοικια :(
ψαχνω λοιπον κατι αλλο τωρα, αφαιρω το δυνατο ηχο που ειχα στα σχεδια μου και μενω στον ποιοτικο ηχο.
αρα λοιπον παμε για μικρα monitor ηχεια....
εχετε να προτεινετε κατι?
τωρα πλεον δε μπορει να γινει αυτο γιατι μετακομισα κεντρο (πανορμου) λογο δουλειας και μενω σε πολυκατοικια :(
ψαχνω λοιπον κατι αλλο τωρα, αφαιρω το δυνατο ηχο που ειχα στα σχεδια μου και μενω στον ποιοτικο ηχο.
Inviato Mon 26 Aug 13 @ 12:56 pm
re alex..efges apo tin Menidara??? :(
Inviato Mon 26 Aug 13 @ 4:20 pm
με φαγαν τα κυκλωματα....
Inviato Tue 27 Aug 13 @ 12:17 am
dimitris236 wrote :
ooxi oxii Phantom gia afta ta 2 pou sou eipa..k kati allo..an mazeftoume 10-20 atoma den kanoune dld??
10-20 άτομα στο σπίτι ναι.
Αλλά σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω με αυτά τα ηχεία.
Inviato Tue 27 Aug 13 @ 1:18 am
mihail_1990 wrote :
Den perimena na apantisete toso grigora!
Η προβολή ταινιών έτσι όπως την αναφέρεις δεν απαιτεί ιδιαίτερη δύναμη καθώς ο κόσμος θα κάνει ησυχία για να δει την ταινία.
Τώρα για απλή μουσική κάλυψη μπορείς να πας τόσο σε λύση με 4 ηχεία (για πιο ομοιόμορφη κάλυψη) όσο και σε λύση με 2.
Για 2 ηχεία θεωρώ οτι 2 12ιντσα ηχεία 150W RMS με ευαισθησία κοντά στα 96db θα είναι υπερ-αρκετά.
Για 4 ηχεία μπορείς να πάρεις και 8ιντσα κοντά στα 100W RMS και να είσαι κομπλέ.
Αφού διαλέξεις ηχεία, τότε θα διαλέξεις και ενισχυτή.
Inviato Tue 27 Aug 13 @ 1:22 am
καμια ιδεα?
Inviato Thu 29 Aug 13 @ 2:24 pm
Αλέξη σου τα έχουμε ξαναγράψει πριν απο λίγο καιρό.
ΟΤΙ κι αν πάρεις από τη στιγμή που θα είναι studio monitor θα έχει σαφώς ΠΑΡΑ πολύ καλή ποιότητα ήχου. Κοίτα τίποτα KRK, Fostex κτλ ώστε να μείνεις και σε σχετικά χαμηλές τιμές ;)
ΟΤΙ κι αν πάρεις από τη στιγμή που θα είναι studio monitor θα έχει σαφώς ΠΑΡΑ πολύ καλή ποιότητα ήχου. Κοίτα τίποτα KRK, Fostex κτλ ώστε να μείνεις και σε σχετικά χαμηλές τιμές ;)
Inviato Fri 30 Aug 13 @ 2:13 am
λοιπον ψάχνομαι για dyiκο sub...
σκέφτομαι η ενα 18 ιντσο η 2 15ιντσα..
ποια επιλογή ειναι καλύτερη?
να δουμε και κανενα μεγαφωνο αν γινετε....
για 18ιντσο σκέφτομαι το b&c 18ps76...
για 15 ινστα ομωσ?
για 15 ινστα ομωσ?
Inviato Fri 30 Aug 13 @ 11:04 am
panos4 wrote :
λοιπον ψάχνομαι για dyiκο sub...
για 15 ινστα ομωσ?
για 15 ινστα ομωσ?
an pianoyn ta xeria soy des edw http://repromania.net/projekty-pa/sub-bc-18sub-bc18ps76.php
kai edw http://repromania.net/projekty-pa/sub-em-15-bass-eminence-kappa-15-lf.php
Inviato Fri 30 Aug 13 @ 1:00 pm
djsadim σε ευχαριστω για την απάντηση σου..
ναι πιανουν τα χερια μου..
ποια λυση όμως ειναι καλύτερη?
ενα 18ιντσο η δυο 15ιντσα?
ναι πιανουν τα χερια μου..
ποια λυση όμως ειναι καλύτερη?
ενα 18ιντσο η δυο 15ιντσα?
Inviato Fri 30 Aug 13 @ 2:28 pm
καλημερα φιλοι μου
αποφασισα να φτιαξω ενα κουτι-ηχειο για να κανω και εγω τη πλακα μου...και επειδη ξερετε περισσοτερα απο μενα ειπα να ζητησω τις αποψεις σας...γενικα ασχολουμαι αρκετουτσικα με ηχεια και ηλεκτρονικα..δεν λεω οτι ξερω τα παντα αλλα δεν ειμαι τελειως ασχετος....
λοιπον η ιδεα μου... θα αγορασω ενα στερεοφωνικο αυτοκινητου το οποιο βγαζει 4 εξοδους απο 40 watt και θα συνεδσω πανω του 4 ηχεια.2 Pioneer των 35 watt RMS (200 peak) που τα εχω ηδη αγορασει και αλλα 2 jbl των 45 watt rms και 135W peak.και τα δυο ειναι διπλου κωνου με τουιτερ μαζι...ολα αυτα θελω να τα βαλω σε ενα κουτι που θα φτιαξω ειτε απο κοντρα πλακε ειτε απο mdf.αυτο που δεν ξερω ακομη ειναι το πως να φτιαξω το κουτι.Τι εννοω?...δεν ξερω αν πρεπει για τα 4 διαφορετικα να φτιαξω μικρα κουτακια μεσα στο μεγαλο ηχειο...και αν δεν χρειαζεται για το καθε ενα ποσα bass reflex χρειαζομαι...2 ή 4. επισης σκεφτομουν η τοποθετηση να γινει ως εξης...τα δυο Jbl να μπουν στις 2 ακριανες πλευρες του μπροστινου μερους και τα αλλα δυο λιγο πιο κατω σαν ενα V. εχετε κατι αλλο να προτεινεται?
Εχω δει αρκετα βιντεο στο Youtube με κουτια κλπ...δεν εχω καταλαβει ακομη για το τι κολες-μονωτικα χρειαζεται στις τρυπες και ποση διεργασια χρειαζεται....ξερω (απο οτι καταλαβα) οτι πρεπει να φτιαξω "κλεισιματα" στις γωνιες ωστε να περναει καλυτερα ο ηχος-αερας.
τελικα υαλοβαμβακα χρειαζεται να βαλω? η αν δεν βαλω υαλοβαμβακα να βαλω σφουγγαρια(δεν θυμαμαι πως ακριβως λεγεται ...αυτο το πυραμιδοειδες :P )
οσον αφορα την ηλεκτροδοτηση του cd-stereo σκεφτομουν να βγαλω μια προεκταση για εναν 12volt-ο φορτιστη ..η θα εχει θεμα λετε?? μου ειχε ερθει και μια ιδεα αν δεν εκανε το ρευμα (γιατι δεν θυμαμαι αν θελει συνεχες ή εναλλασομενο) να εβρισκα την ιδια ταση σε τροφοδοτικο υπολογιστη και να του εκανα μια μικρη πατεντα....
αλλη ερωτηση..ποσο μεγαλο θεωρειται οτι πρεπει να ειναι το κουτι? ποσο χωρο χρειαζεται για το καθε ηχειο κλπ....
η εξωτερικη επενδυση σκεφτομαι να γινει με μαυρη τσοχα...εχετε καμια καλυτερη ιδεα (οικονομικη ---ειχα βρει το τετραφωνικο 2 ευρω)και πως θα κολλησει στο ξυλο..με βενζινοκολα ή βλακειες λεω??
Συγγνωμη αν σας κουρασα και σε ευχαριστω που εφτασες μεχρι εδω και το διαβασες ολο....αν εχεις οποιαδηποτε ιδεα-παρατηρηση θα χαρω να την ακουσω
Ευχαριστω προκαταβολικα
αποφασισα να φτιαξω ενα κουτι-ηχειο για να κανω και εγω τη πλακα μου...και επειδη ξερετε περισσοτερα απο μενα ειπα να ζητησω τις αποψεις σας...γενικα ασχολουμαι αρκετουτσικα με ηχεια και ηλεκτρονικα..δεν λεω οτι ξερω τα παντα αλλα δεν ειμαι τελειως ασχετος....
λοιπον η ιδεα μου... θα αγορασω ενα στερεοφωνικο αυτοκινητου το οποιο βγαζει 4 εξοδους απο 40 watt και θα συνεδσω πανω του 4 ηχεια.2 Pioneer των 35 watt RMS (200 peak) που τα εχω ηδη αγορασει και αλλα 2 jbl των 45 watt rms και 135W peak.και τα δυο ειναι διπλου κωνου με τουιτερ μαζι...ολα αυτα θελω να τα βαλω σε ενα κουτι που θα φτιαξω ειτε απο κοντρα πλακε ειτε απο mdf.αυτο που δεν ξερω ακομη ειναι το πως να φτιαξω το κουτι.Τι εννοω?...δεν ξερω αν πρεπει για τα 4 διαφορετικα να φτιαξω μικρα κουτακια μεσα στο μεγαλο ηχειο...και αν δεν χρειαζεται για το καθε ενα ποσα bass reflex χρειαζομαι...2 ή 4. επισης σκεφτομουν η τοποθετηση να γινει ως εξης...τα δυο Jbl να μπουν στις 2 ακριανες πλευρες του μπροστινου μερους και τα αλλα δυο λιγο πιο κατω σαν ενα V. εχετε κατι αλλο να προτεινεται?
Εχω δει αρκετα βιντεο στο Youtube με κουτια κλπ...δεν εχω καταλαβει ακομη για το τι κολες-μονωτικα χρειαζεται στις τρυπες και ποση διεργασια χρειαζεται....ξερω (απο οτι καταλαβα) οτι πρεπει να φτιαξω "κλεισιματα" στις γωνιες ωστε να περναει καλυτερα ο ηχος-αερας.
τελικα υαλοβαμβακα χρειαζεται να βαλω? η αν δεν βαλω υαλοβαμβακα να βαλω σφουγγαρια(δεν θυμαμαι πως ακριβως λεγεται ...αυτο το πυραμιδοειδες :P )
οσον αφορα την ηλεκτροδοτηση του cd-stereo σκεφτομουν να βγαλω μια προεκταση για εναν 12volt-ο φορτιστη ..η θα εχει θεμα λετε?? μου ειχε ερθει και μια ιδεα αν δεν εκανε το ρευμα (γιατι δεν θυμαμαι αν θελει συνεχες ή εναλλασομενο) να εβρισκα την ιδια ταση σε τροφοδοτικο υπολογιστη και να του εκανα μια μικρη πατεντα....
αλλη ερωτηση..ποσο μεγαλο θεωρειται οτι πρεπει να ειναι το κουτι? ποσο χωρο χρειαζεται για το καθε ηχειο κλπ....
η εξωτερικη επενδυση σκεφτομαι να γινει με μαυρη τσοχα...εχετε καμια καλυτερη ιδεα (οικονομικη ---ειχα βρει το τετραφωνικο 2 ευρω)και πως θα κολλησει στο ξυλο..με βενζινοκολα ή βλακειες λεω??
Συγγνωμη αν σας κουρασα και σε ευχαριστω που εφτασες μεχρι εδω και το διαβασες ολο....αν εχεις οποιαδηποτε ιδεα-παρατηρηση θα χαρω να την ακουσω
Ευχαριστω προκαταβολικα
Inviato Sat 31 Aug 13 @ 7:34 am
aledjo wrote :
Καλημέρα Alex, απλά να επισημάνω ότι κύριο χαρακτηριστικό των studio monitors είναι ότι αποδίδουν πιστά το μουσικό αρχείο χωρίς να το "χρωματίζουν". Η ποιότητα ήχου στη περίπτωση αυτή αποδίδεται σε πιστότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το αποτέλεσμα: Αν η αρχική παραγωγή ή η ποιότητα του μουσικού αρχείου είναι "κατώτερη", αυτό να φτάνει και μέχρι τ' αυτιά σου. Εαν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με τη παραγωγή, ίσως μια λύση ηχείων hi-fi ή μικρού συστήματος PA να ήταν καταλληλότερη στη περίπτωσή σου...
Υ.Γ. Έχεις αναφέρει σε ποιά οικονομικά περιθώρια κινείσαι;
Inviato Sun 01 Sep 13 @ 7:06 am
http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=16700&LANG=GR
http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=16599&LANG=GR
βλεπω αυτα τα 2 και σκεφτομαι μηπως ειναι υπερβολικα τα δευτερα.
ηχ χρηση που τα θελω ειναι να ειναι πανω στο γραφειο (και οχι ψηλα στο τοιχο στις γωνιες :)
για να ακουω ποιοτικο ηχο σε οχι μεγαλες εντασεις.
πιστευετε οτι με τα πρωτα με καλυπτουν? ή να προτειμησω τα δευτερα?
http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=16599&LANG=GR
βλεπω αυτα τα 2 και σκεφτομαι μηπως ειναι υπερβολικα τα δευτερα.
ηχ χρηση που τα θελω ειναι να ειναι πανω στο γραφειο (και οχι ψηλα στο τοιχο στις γωνιες :)
για να ακουω ποιοτικο ηχο σε οχι μεγαλες εντασεις.
πιστευετε οτι με τα πρωτα με καλυπτουν? ή να προτειμησω τα δευτερα?
Inviato Sun 01 Sep 13 @ 8:39 am
Dee P wrote :
Καλημέρα Alex, απλά να επισημάνω ότι κύριο χαρακτηριστικό των studio monitors είναι ότι αποδίδουν πιστά το μουσικό αρχείο χωρίς να το "χρωματίζουν". Η ποιότητα ήχου στη περίπτωση αυτή αποδίδεται σε πιστότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το αποτέλεσμα: Αν η αρχική παραγωγή ή η ποιότητα του μουσικού αρχείου είναι "κατώτερη", αυτό να φτάνει και μέχρι τ' αυτιά σου. Εαν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με τη παραγωγή, ίσως μια λύση ηχείων hi-fi ή μικρού συστήματος PA να ήταν καταλληλότερη στη περίπτωσή σου...
aledjo wrote :
ναι το καταλαβαινω.
εχεις καμια προταση καπου στα 150 ευρω?
Inviato Sun 01 Sep 13 @ 8:42 am
Μπορείς να δεις και τα ESI nEar05. Γενικότερα, θα πήγαινα σε μία μάρκα που ειδικεύεται στο χώρο, όπως αυτές που προανέφερε ο Phantom...
Inviato Sun 01 Sep 13 @ 10:11 am
sthegreat wrote :
καλημερα φιλοι μου
.......
Ευχαριστω προκαταβολικα
.......
Ευχαριστω προκαταβολικα
Αν και θα μπορούσα να σε βοηθήσω με τις απορίες σου, εντούτοις σε ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ - FORUM ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ με DIY συστήματα. Ασχολούμαστε και παρέχουμε βοήθεια μόνο στις ανάγκες-απορίες που μπορεί να προκύψουν σε ένα DJ για το πως θα συνδέσει τα μηχανήματα του, ή τι μηχανήματα πρέπει να πάρει.
Υπάρχουν forum που ασχολούνται αποκλειστικά με το Hi-Fi και το DIY ήχο, οπότε καλύτερα να ρωτήσεις εκεί.
Ευχαριστώ για την κατανόηση!
Inviato Mon 02 Sep 13 @ 3:54 am
γειας παιδια . ψαχνω να βρω να αγορασω φτηνα καλωδιο ηχειων αφτο το μαυρο ευκαμπο . μηπως ξερεις κανεις καμια πηγη για να τα βρω οικονομικα
ευχαριστω
ευχαριστω
Inviato Thu 12 Sep 13 @ 6:32 am