Entra:     

Forum: Greek Forum

Topic: Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ;

Questo argomento è obsoleto e potrebbe contenere informazioni obsolete o errate.

Γεια σας

Είμαι εντελώς άσχετος με το χώρο του djing αλλά θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ και να μάθω, ερασιτεχνικά πάντα. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι:
1. να μπορώ να μιξάρω τραγούδια για να τα ακούμε όταν μαζευόμαστε σπίτι παρέα με φίλους , και
2. να μπορώ να εγγράφω αυτά που παίζω .

Δεν έχω σκοπό να παίξω σε μαγαζιά, εκδηλώσεις, πάρτι και τέτοια. Μόνο στο σπίτι με την παρέα μου για την πλάκα μας. Το ερώτημα είναι: ποιος είναι ο ελάχιστος εξοπλισμός που θα χρειαστώ δεδομένου ότι θέλω να διαθέσω όσο το δυνατό λιγότερα χρήματα για να πετύχω τους σκοπούς (1) και (2) παραπάνω;

Το μόνο που διαθέτω αυτή τη στιγμή είναι υπολογιστές (laptop και desktop με απλά ηχειάκια). Από ό,τι καταλαβαίνω θα χρειαστώ οπωσδήποτε:

1. ένα dj controller, και
2. αυτοενισχυόμενα ηχεία

Παρακαλώ πείτε μου αν είναι όντως έτσι και επίσης προτείνετέ μου συγκεκριμένα προϊόντα. Για dj controller προσανατολίζομαι στους Numark Mixtrack Pro ή Hercules djcontrol instinct. Υπάρχουν άλλες λύσεις πιο οικονομικές;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Υ.Γ. Προκειμένου να μειώσω το κόστος θα μπορούσα να αποφύγω την αγορά ηχείων και να συνδέσω το dj controller κατ’ ευθείαν με τα (απλά) ηχειάκια του υπολογιστή μου;

Inviato Wed 30 Oct 13 @ 5:58 am
λοιπον ακου αν θες να παιζει στους φιλους σου μονο κατεβασε virtual dj home free version βαλε τα ηχεια στο pc παιξε με τα κομματια και ακουσε τα εσυ και η φιλη σ αν θες κατι ΑΠΛΟ παραπανησιο παρε την hercules insict αλλα νομιζω γτ χρηση π θες δεν την χρειαζεσαι.αυτο πιστευω εγω

Ευχαριστώ για την απάντηση. Τη free εκδοση του virtualdj την έχω κατεβάσει ήδη αλλά πώς να κάνω μίξεις με το ποντίκι και χωρίς προεπισκόπιση κομματιών; Γίνεται; Απλά θέλω κάτι παραπάνω από αυτό και χωρίς να δώσω πάρα πολλά λεφτά.

Επίσης, ας μου απαντήσει κάποιος αν μπορώ να συνδέσω τους dj controllers που προανέφερα στα ηχειάκια του υπολογιστή μου ή στην τηλεόραση.

Ευχαριστώ πολύ!

Αν τα ηχεία που αναφέρεις είναι τυπικά υβριδικά ηχεία υπολογιστή τότε ναι μπορείς!! Μπορείς να mix-άρεις μόνο με το πληκτρολόγιό σου αν θες, αν ασχοληθείς με το mapping. Μέσω αυτού μπορείς να κάνεις ότι ενέργεια θέλεις με κάθε πλήκτρο του πληκτρολογίου σου!! Το mapping είναι ένα φανταστικό εργαλείο στα χέρια σου, αξιοποίησε το!! Τέλος παίζεις με desktop pc τότε μπορείς να έχεις προακουστική απλά με την κάρτα ήχου σου αρκεί αυτή να είναι 4.1 και πάνω:)

Ευχαριστώ Achileas7 για την απάντηση. Ενδιαφέρον αυτό με το mapping. Δεν το ήξερα, θα το ψάξω. Δεν κατάλαβα, όμως, τι εννοείς με το "τυπικά υβριδικά" ηχεία και, επίσης, μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι οι κάρτες ήχου 4.1;

Τα ηχεία που έχουν φτιαχτεί για υπολογιστές είναι υβριδικά, με το ένα από αυτά να είναι αυτοενισχυόμενο και το άλλο παθητικό (ο ενισχυτής βρίσκεται στο πρώτο). Αν έχεις τέτοια ηχεία τότε μπορείς να τα συνδέσεις απευθείας πάνω σε μια οποιαδήποτε πηγή. Η κάρτα ήχου 4.1 είναι μια κάρτα ήχου όπου μπορεί να βγάλει έως και δύο στερεοφωνικά σήματα. Αυτό σημαίνει πως στην μια έξοδο μπορείς να βάλεις τα ακουστικά και στην άλλη τα ηχεία σου, έτσι μέσω του Rooting στο Virtual DJ, θα μπορείς να έχεις και προ-ακουστική στο ένα στερεοφωνικό κανάλι και master output στο άλλο. Οι περισσότεροι desktop έχουν πλέον τέτοια κάρτα ήχου.

(Vecchi argomenti e forum sono automaticamente chiusi)