Entra:     

Forum: Greek Forum

Topic: Ερωτησεις πασης φυσεως

Questo argomento è obsoleto e potrebbe contenere informazioni obsolete o errate.

i) Τι παραπανω θα εχω (ποιοτητα,ισχυ) -και γενικα ποια τα ++ εχοντας κατι σαν το Dangerous Music Monitor St? Γιατι βλεπω το χρησιμοποιουν αρκετοι σε πολλα videos. Ειναι κατι must για ενα home studio;

ii) Με ενα budget των ας πουμε ~1000ευρω, θα προτινατε σε καποιον να προβει στην αγορα ενος καλου controller, 'η να προχωρησει στην αγορα x2 turntables με εναν μικτη; 'Η ακομα παραπερα, με παραπανω euros, cdιερες και μικτη;

iii) Δεν ειναι απορια, αλλα θελω να το αναφερω μιας και το συγκεκριμενο γεγονος με 'πειραξε'. Φιλος καλος πηγε να παιξει σε ενα μαγαζι της Θεσσαλονικης. Ολα καλα μια χαρα το παιδι, και κοσμο ειχε το μαγαζι (καφε/μπαρ), οσπου μια μερα (περιπου ενα 2μηνο απο την πρωτη μερα που δουλεψε στο μαγαζι) το αφεντικο του ειπε οτι δεν τον χρειαζεται ΠΛΕΟΝ. Οταν τον ρωτησε (προφανως) τον λογο, αν δεν ηταν ευχαριστημενος κλπ, το αφεντικο απλα του ειπε οτι δεν χρειαζομαστε πλεον dj. Μετα απο κανα 3 μερες, παει το φιλαρακι να δει τι παιζει στο μαγαζι (σαν πελατης) και....dj δεν υπηρχε, αλλα τα τραγουδια που εβαζε το παιδι επαιζαν!! Το λογικο που του ηρθε στο μυαλο (και εμενα) ειναι οτι το αφεντικο με καποιον ακομα, καθοντουσαν και εγραφαν τα τραγουδια που επαιζε το παιδι ολον αυτον τον καιρο, και οταν εκαναν μια Playlist με -ξερω 'γω- 1000 κομματια, του εδωσε ποδι. Και ρωταω εγω, με τι αυτοπεποιθηση και αερα θα παω εγω οντας νεος στον χωρο, να ζητησω να με ακουσει το εκαστοτε αφεντικο, να δει αν του αρεσω για να παιξω στο μαγαζι του;

Ευχαριστω, και σορρυ για το μεγαλο ποστ!

Inviato Fri 17 Jan 14 @ 1:48 pm
i) Den kserw den apantw :)

ii) Enas kalos controller, apo autous pou anikoun stin Top range (DDJ-SX, NS7II, NS6, VCI400, Terminal Mix 4 klp) tha itan i kalyteri epilogi gia mena. An theleis na eksidikeuteis sto scratching, ok,pare turntables. alla mono gia auto to logo.

iii) An ontws sunevi auto, tote poly apla meta apo merikous mnes i pelateia tha arxizei na araiwnei, afou den tha ananewnetai kai to mousiko programma. Den tha prepei na stenaxwrei kanenan dj tetoiou eidous epiloges. Arga i grigora ta afentika katalavainoun to lathos tous, to opoio omws einai kapoies fores arga gia na to diorthwsoun. An o filos sou einai kalos dj, tote sigoura than tin vrei tin akri se kapoio allo magazi ;)

Για το πρώτο κομμάτι ούτε κι εγώ γνωρίζω ώστε να σου απαντήσω.

Για το δεύτερο εγώ θα σου πρότεινα και την Pioneer XDJ-R1 που τη χρησιμοποιώ από τη μέρα που κυκλοφόρησε και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος! Έχεις τα πάντα πάνω σε μία κονσόλα. Όπως βέβαια κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις έτσι και σε αυτό υπάρχει το θέμα που λέει πως αν (φτου φτου) συμβεί κάτι μέχρι να διορθωθεί δε θα έχεις τίποτε (όπως συμβαίνει σε όλα τα all in one πακέτα)..!!

Και (όσον αφορά το τρίτο μέρος) πέραν όσων σωστά αναφέρει ο Μπάμπης υπάρχει και ένα ερώτημα. ''Πως βρέθηκε η μουσική του φίλου σου στο pc του μαγαζιού''. Ο σκληρός δίσκος που έχει μαζί του ο dj που πάει να παίξει σε κάποιο μαγαζί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βρίσκεται σε χέρια πέραν του κατόχου του!!!!! Αυτός είναι κανόνας όσον αφορά τα δεδομένα αυτής της δουλειάς τη σημερινή εποχή!! Τέλος επ'αυτού έχω να σου πως ένα σοβαρό μαγαζί δε λειτουργεί ποτέ με τη λογική του εν λόγω ''επιχειρηματία'' οπότε δεν έχεις λόγο να ανησυχείς κι ας είσαι νέος στο χώρο (εκτός κι αν δε σε ενδιαφέρει να παίζει ΜΟΝΟ σε σοβαρά μαγαζιά..πράγμα που δεν το πιστεύω)!!

Για το 1 με καλύψαν οι προλαλίσαντες...
Εξάλου είσαι σε forum για dj's και όχι για producers.

Για το 2:
Το βινύλιο σαν εργαλείο για dj's ΠΕΘΑΝΕ. Κι εγώ το νοσταλγώ όπως και πολλοί άλλοι, αλλά η αλήθεια είναι οτι πέθανε.
Στην θέση του υπάρχει το timecode το οποίο όμως είναι χρήσιμο και πραγματικά αξιοποιήσιμο απο μια πολύ μικρή και πολύ ειδική μερίδα dj's που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με συγκεκριμένο είδος μουσικής...
Αν πραγματικά χρειαζόσουν timecode θα το ήξερες ήδη... οπότε προσωπικά σου προτείνω να μην μπλέξεις μ' αυτό!!!
Τώρα στο θέμα πολύ καλός controller vs πολύ καλής cd-ιέρας:
Τον "μάστορα" δεν τον κάνουν τα εργαλεία του αλλά το πόσο καλά ξέρει/μπορεί να τα χρησιμοποιεί... οπότε τα συμπεράσματα δικά σου!

Για το 3:
Οτι είπαν οι απο πάνω συν κάτι ακόμα:
Η επιλογή το αν ένα μαγαζί θα έχει dj ή όχι είναι νευραλγική για τη λειτουργία του. Αλλιώς "δουλεύει" ένα μαγαζί όταν υπάρχει ένας άνθρωπος που επιλέγει μουσική ανάλογα με τα δεδομένα κάθε βραδιάς/στιγμής και αλλιώς όταν παίζει μια playlist στο shuffle...
Η επιλογή να "ξηλωθεί" τελείως ο dj σε ένα μαγαζί που κατά βάση είχε dj σε μόνιμη βάση συνήθως (πέρα απ οτι δείχνει την ανωριμότητα των επιχειρηματιών που το έχουν) φέρνει συνήθως και το τέλος της επιχείρησης με την μορφή που είχε... Κι επειδή αυτό συνήθως δεν γίνεται προσεγμένα/μελετημένα φέρνει και το τέλος της ίδιας της επιχείρησης οριστικά.
Οπότε εγώ στην θέση του φίλου σου δεν θα αγχωνόμουνα... Ίσα ίσα θα έλεγα καλύτερα!
Έχω ζήσει την "παρακμή" και το κλείσιμο μαγαζιού και δεν είναι απο τις πιο ευχάριστες εμπειρίες που έχω απο αυτό το χώρο. Οπότε καλύτερα που σταμάτησε πριν το ζήσει αυτό...
Γιατί το πράγμα προς τα εκεί πάει...

Thank you all για τις απαντησεις. Ειδικα για την 2

Για να πιασω λιγο και το 3ο θεμα, αν και νομιζω οτι ειναι τεραστια συζητηση που εχει επαναληφθει, θελω να αναφερω/ρωτησω κατι. Βλεπω πολυ κραξημο κυριως απο τους 'pro' στο θεμα μαγαζι/πληρωμη dj. Συμφωνω και εγω, αλλα εφοσον ειναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ ενας που ειναι περισσοτερα χρονια στον χωρο, και ειναι ποιοτικα καλυτερος σε αυτο που κανει, ειναι λογικο να ζητησει περισσοτερα πραγματα. Συμφωνω 100%. Εγω που ειμαι πιο νεος στον χωρο, θα ζητησω λιγοτερα χρηματα απο το εκαστοτε αφεντικο. Το θεμα ειναι οτι, αν δεν μου δωσει την ευκαιρια ενα αφεντικο να παιξω με Χευρω, πως εγω θα εξελιχθω και θα γινω καλυτερος; Ειμαι 20χρονων, και believe it or not μου εχει δημιουργηθει κομπλεξ στο να παω σε ενα μαγαζι να ρωτησω αν ενδιαφερονται για dj, κυριως για καποιο παρτυ μιας και παιζω περισσοτερο house, γιατι σκεφτομαι 'σιγουρα θα υπαρχει καποιος καλυτερος απο εμενα, γιατι να παρει εμενα;'. Σκεφτομαι κατι λαθος;

Kasapas wrote :
i) Τι παραπανω θα εχω (ποιοτητα,ισχυ) -και γενικα ποια τα ++ εχοντας κατι σαν το Dangerous Music Monitor St? Γιατι βλεπω το χρησιμοποιουν αρκετοι σε πολλα videos. Ειναι κατι must για ενα home studio;

Για να απαντήσω στο πρώτο σου ερώτημα: Με το συγκεκριμένο προϊόν δεν έχεις ούτε παραπάνω ποιότητα, ούτε παραπάνω ισχύ. Επίσης δεν είναι κάτι απαραίτητο για ένα home studio. Σε επαγγελματικά στούντιο οι παραγωγές δοκιμάζονται σε μια πληθώρα studio monitors, προς επίτευξη του ιδανικού ηχητικού αποτελέσματος. Το εξάρτημα αυτό (monitor controller) έχει ως κύριο στόχο την εναλλαγή μεταξύ των ηχείων που αναπαράγουν τον ήχο, χωρίς να χρειαστεί να μπει κανείς στις ρυθμίσεις του υπολογιστή με το ποντίκι ώστε να αλλάξει τη πηγή εξόδου του ηχητικού σήματος.

Kasapas wrote :
Ειμαι 20χρονων, και believe it or not μου εχει δημιουργηθει κομπλεξ στο να παω σε ενα μαγαζι να ρωτησω αν ενδιαφερονται για dj, κυριως για καποιο παρτυ μιας και παιζω περισσοτερο house, γιατι σκεφτομαι 'σιγουρα θα υπαρχει καποιος καλυτερος απο εμενα, γιατι να παρει εμενα;'. Σκεφτομαι κατι λαθος;

Δεν είναι δουλειά σου να σκέφτεσαι αν κάποιος είναι καλύτερος από σένα. Δουλειά σου είναι να αφιερώνεις τον ανάλογο χρόνο και ενέργεια για να φτάσεις στο σημείο να πεις ότι είσαι σε θέση να παρέχεις τις υπηρεσίες σου μπροστά σε κοινό με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όταν φτάσεις στο σημείο αυτό, κοστολογείς την αξία της υπηρεσίας που προσφέρεις. Όταν φτάσεις στο σημείο αυτό, βρίσκεσαι σε θέση να πεις ότι ένας εργοδότης δεν μπορεί ή δεν θέλει να προσφέρει το αντίτιμο της υπηρεσίας που παρέχεις. Και τότε λες: Όχι!!! Έτσι θα χάσεις αρκετές δουλειές, άλλα όχι δουλειές που θα θελες να κρατήσεις ;-). Στη τελική αν δε σεβαστείς εσύ την αξία σου, ποιός θα τη σεβαστεί;

Kasapas wrote :
Το θεμα ειναι οτι, αν δεν μου δωσει την ευκαιρια ενα αφεντικο να παιξω με Χευρω, πως εγω θα εξελιχθω και θα γινω καλυτερος;

Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν διάφοροι τρόποι να πάρεις feedback και να εξασκηθείς σ΄αυτό που κάνεις, ώστε αύριο να είσαι καλύτερος. Webradios, Youtube mixes, soundcloud, mixcloud αποτελούν εργαλεία που θα σουν δώσουν τη κατάλληλη αυτοπεποίθηση, ώστε αύριο να μη χρειαστεί να μπεις σε συμβιβασμούς που αδικούν την αξία σου...

Ευχαριστω για την απαντηση σου DP..Απλα να πω, οτι γενικα το εχω αυτο με το 'υπαρχει καποιος καλυτερος', και αυτος ηταν ο λογος που παρατησα την κιθαρα μετα απο 10χρονια ασχολιας.

Απλα πολλες φορες οταν ξεκινας, ειναι καπως δυσκολο να πας σε ενα μαγαζι, που εχει τον δικο του dj εδω και εναν χρονο -ας πουμε-, και να πεις καλησπερα παιζω μουσικη, δοκιμαστε με! Γιατι σιγουρο ο συγκεκριμενος dj εχει αναπτυξει μια καλυτερη σχεση με το αφεντικο. Ποιος ο λογος το αφεντικο να παραγκωνισει (ακομα και να ΄διωξει΄) αυτον που ξερει πως παιζει, που του κανει προγραμμα κλπ, και να δοκιμασει εμενα (που μπορει ακομα και να ειμαι καλυτερος);

Το βλέπεις πολύ λάθος...

Για πολλούς λόγους τα μαγαζιά θέλουν να δοκιμάζουν νέους dj. Και οι "παλιοί" dj's θέλουν που και που να παίρνουν και κανένα ρεπό. Οπότε το να σε βάλουν δοκιμαστικά να παίξεις έστω και μια βραδιά δεν είναι δύσκολο...
Το μετά είναι!

Όσο για το ποιος είναι "καλύτερος" άστο... μην το ανοίγεις και μην το κοιτάς έτσι το θέμα...
Και ο Tiesto να είσαι πάλι υπάρχουν "καλύτεροι" από εσένα... Οπότε γιατί να προσκαλέσουν εσένα στην Tommorowland και όχι τον Avicii. Κι αν είσαι ο Avicii γιατί εσένα κι όχι τον Deadmau5 κτλ κτλ κτλ...

Ρε Γιώργο φυσικά και δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει θέμα για το ποιος είναι καλύτερος αφού και οι πέτρες ξέρουν ότι.. ''ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ''.....!!

paidia kalispera ! exw to numark mixtrack pro 2 kai to sindesa me virtual dj enw erxete me ena allo programma (serato)
douleuei mia xara apla thelw na alaksw ena effect gia paradeigma sto koumpi fx2 exei to effect beatgrid kai thelw na valw
to flanger ! paw sto mappers kai exei ta macro ekei opou ekei logika tha ginei i allagi ! alla den kserw ti na valw akrivws ..prospathisa
alla den doulepse ! an gnwrizete parakalw peite mou !! euxaristwww !!!

Να το προβλημα με τιτλους thread 'πασης φυσεως' :D

Ανοιξε φιλε νεο thread, να σου απαντησουν εκει αν θες :D

@apostolo24:
Η απάντηση κανονικά είναι μόνο μία:
http://www.virtualdj.com/buy/index.html

Εάν έχεις άλλες απορίες άνοιξε ένα νέο νήμα.

Αυτό εδώ όπως επισήμανε πολύ σωστά κι ο Kasapas είναι άσχετο με αυτό που ρωτάς και θεωρώ πως έχει κλείσει τον κύκλο του.
Γι αυτό μιας και ο τίτλος του νήματος είναι πολύ "γενικός" θα κλειδωθεί

Ευχαριστώ!

Υ.Γ.
Αν κάποιος θεωρεί οτι έχει κάτι χρήσιμο να προσθέσει σ' αυτό το νήμα ας μου στείλει PM να το ξεκλειδώσω.

(Vecchi argomenti e forum sono automaticamente chiusi)