Entra:     

Forum: Greek Forum

Topic: Συνδεσιμότητα USB δίσκου

Questo argomento è obsoleto e potrebbe contenere informazioni obsolete o errate.

Καλησπέρες,

Ελπίζω να μην είμαι εκτός ορίων φόρουμ αλλά πρόκειται για κομμάτι της δουλειάς.

Έπαιζα κι εγώ σαν καλό παιδί στη δουλειά (και μάλιστα πρώτη/δοκιμαστική στο συγκεκριμένο μαγαζί)
ώσπου το Macbook pro σταμάτησε να βλέπει του 2 εξωτερικούς δίσκους.

Πέρασα κατευθείαν στην εφεδρική μουσική και άρχισα να ελέγχω τι παίζει:

Χρησιμοποιώ hub της turbo x με τροφοδοτικό, στο οποίο έχω πάνω τους δύο εξωτερικούς δίσκους μάρκας intenso και χωρητικότητας 500gb κ' 1tb.
Το macbook pro έχει 2 usb, οπότε στη μία τρέχει το ERGO V και στην άλλη οι δίσκοι.

Τραβάω αρχικά και ξαναβάζω το usb του hub, τίποτα... (εννοείται ότι πάντα περίμενα 2-3 λεπτά μπας και αργεί)
Αγνοώ το hub και βάζω έναν έναν τους δίσκους κατευθείαν στο λάπτοπ, μετά τους αλλάζω τα καλώδια usb.
Προχωράω σε επανεκκίνηση....

ΤΙΠΟΤΑ...

Εν τέλει, μετά από αρκετό ιδρώτα και αναμονή, ο μεγάλος δίσκος φάνηκε στην επιφάνεια εργασίας.
Αυτή τη φορά με το hub στο οποίο ήταν πάνω και ο μικρός δίσκος. Ωστόσο, έβλεπα μόνο τον έναν για το υπόλοιπο της βραδιάς.
Δεν το πείραξα όμως παραπάνω γιατί μου ήταν αφενός αρκετός και αφετέρου φοβήθηκα μην τον ξαναχάσω.

Τι φταίει;
Καινούργιοι δίσκοι και γενικά όλο το hardware είναι σε άριστη κατάσταση.
Επίσης, πέρασα το Maveric από το τελευταίο live.
Στις πρόβες όμως όλα πήγαν άψογα...

Μάλιστα αποσυνδέω και ξανασυνδέω τους δίσκους στην πρόβα πολλές φορές, ως κομμάτι του ελέγχου που κάνω και όλα έτρεχαν ρολόι...

μου διαφεύγει κάτι;

Ευχαριστώ πολύ,
Σ.Α.

Inviato Mon 20 Jan 14 @ 12:48 pm
Vale pano sto Mac tous diskous sou me to hub, an den tous dei kane to eksis

anoikse to Launchpad/Alla kai meta to Voithimata diskon. Ekei tha deis olous tous diskous sou, kane Epalithefsi Diskou kai meta Episkevi Diskou se aftous pou den vlepei.

Twra prepei na eisai ok.

Ευχαριστώ πολύ,

δυστυχώς πέτυχε μόνο στον μεγάλο.
Ο μικρός (500gb) μου πετάει μήνυμα ότι έχει βλάβη και να ανακτήσω όσα αρχεία μπορώ πριν του κάνω format :D
Τέλεια...

Άτιμα Subs.... χαλάτε τους καλύτερους δίσκους!!! :P

Τι είναι τα subs???
σόρρυ αλλά δεν παίζει να βγάλω άκρη με googling "subs" :P
Είναι κάτι που μπορώ να κάνω;

Και επειδή δεν μου 'χει ξανατύχει...
Πόσο πρέπει να πάρει κάποιος τεχνικός για να ανακτίσει τα αρχεία;
(ο δίσκος είναι σχεδόν γεμάτος)

Ευχαριστώ πολύ :)

Sub-Woofers
Οι μηχανικοί δίσκοι είναι ευάλωτοι σε κραδασμούς. Και μερικά DJ booth έχουν αρκετούς από τα sub-woofers του μαγαζιού.
Το αποτέλεσμα το καταλαβαίνεις!

Savasavram wrote :

Και επειδή δεν μου 'χει ξανατύχει...
Πόσο πρέπει να πάρει κάποιος τεχνικός για να ανακτίσει τα αρχεία;
(ο δίσκος είναι σχεδόν γεμάτος)

Πόσο χρόνο ή πόσο χρήμα;;;
Θα σου απαντήσω οτι για χρόνο θα χρειαστεί σίγουρα πάνω από 48 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας του υπολογιστή που θα προσπαθήσει να κάνει την ανάκτηση των δεδομένων.
Για χρήμα δεν ξέρω...

Μάλιστα, κατάλαβα :)
Σε ευχαριστώ.

Γνωρίζεις/χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα για ανάκτηση σε mac περιβάλλον;
Μήπως κάνω μόνος μου τη δουλειά δηλαδή...

Δεν με πειράζει ο χρόνος, αλλά το χρήμα :D

Ευχαριστώ και πάλι...

Όχι. Το έχω κάνει μόνο σε Windows για δίσκους που ήταν φορμαρισμένοι σε NTFS και είτε είχε καταστραφεί το prtitioning είτε είχε χαθεί όλο το master table και φαινόντουσαν σαν δίσκοι RAW data.

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι :)

(Vecchi argomenti e forum sono automaticamente chiusi)