Entra:     

Forum: Greek Forum

Topic: [ΝΕΑ] VirtualDj 8 Release - Page: 41

Questa parte dell'argomento è obsoleta e potrebbe contenere informazioni obsolete o errate

Κι όμως, απ' ότι βλέπω την βρίσκει κανονικά. Απλά απενεργοποιείται μετά από 10 λεπτά καθώς χρειάζεσαι άδεια χρήσης.

Kαλησπερα και απο μενα. 8 μηνες με το Virtual και δεν εχω κανενα θεμα. εχω μια απορια ομως. οταν παταω ενα hot cue και το τραγουδι δεν εχει φορτωση ακομα κανει μια διακοπη στον ηχο... Πως αλλαζει αυτο?

djdad..? :)

Ksanadiavasa to post kai mallon eixa katalavei kati lathos.
Auto pou mallon symbainei einai to eksis..
Rythmizeis to Volume tou Sample se kapoio epipedo diaforetiko tou full kai otan allazeis bank kai epanerxesai sto idio Bank ta Volumes exoun parei pali Volume 100%
i otan ekkineis to VirtualDJ pali, ta Samples den exoun kratisei to Volume apo tin teleutaia xrisi.

an einai etsi ta pragmata, tote auto einai fysiologiko na symbainei, oso ki an kapoious tou talaipwrei. To VirtualDJ thewrei ta Samples san decks. Etsi kathe fora pou ta "fortwnei" vazei to Volume tous sto maximum pali. An theleis kapoia sygkekrimena samples na exoun diaforetiko epipedo eksodou, tote tha prepei na rythmiseis to Gain tous apo ton Sampler Editor wste ola ta Samples sou na akougontai sto idio epipedo.

Οκ, θα το ψάξω και επανέλθω δρυμίτερος...To velocity τελικά να το απενεργοποιήσω..? Δεν βλέπω και διαφορά όταν είναι ενεργοποιημένο.

Eksartatai apo ton typo twn samples pou exeis. To pio pithano einai (an den kanei kapoio live remix me instruments) na theleis na to exeis apenergopoiimeno. (dld to _DISABLE sto true)

Απαράδεκτο μετά από ένα χρόνο λειτουργίας και το πρόγραμμα όποτε θέλει κάνει διακοπή στο φόρτωμα των τραγουδιών drops η ddj sx δουλεύει με μισές λειτουργίες to traktor το λιώνουν όλη νύχτα στα μαγαζιά και δεν καταλαβαίνει τίποτα ειλικρινά το μόνο που με κρατάει στο virtual dj είναι ότι το
έχω συνηθίσει αρχίζω όμως να προσανατολίζομαι στην αντικατάστασή του (κάντε κάτι στα βασικά).
Μη μου γράψετε δικαιολογίες το πρόγραμμα το ξέρω καλά το μηχάνημα (pc) είναι σωστά στημένο και το λάθος είναι στο sofware.
Ειλικρινά εξοργισμένος....

Σε καταλαβαίνω μεν, αλλά προσπάθησε κι εσύ να καταλάβεις οτι το πρόβλημα δεν είναι στο πρόγραμμα. Τα θέματα που έχεις με την SX για όποιο λόγο κι αν συμβαίνουν θα συμβαίνουν και με Traktor, Serato κτλ.
Υπάρχει "κάτι" στο όλο σύστημα σου που τα προκαλεί όλα αυτά... Κι εγώ έχω ένα υπολογιστή που ώρες - ώρες τρελαίνεται και κάνει διάφορα "κουλά" αλλά ξέρω οτι είναι θέμα υπολογιστή γιατί στους άλλους 4 υπολογιστές που χρησιμοποιώ δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Ξέρω οτι ΔΕΝ είναι η απάντηση που περιμένεις, αλλά πραγματικά δεν μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα αν δεν ξέρουμε τι το προκαλεί. Κι αν βρούμε τι το προκαλεί, δεν είναι σίγουρο οτι λύνεται από το "πρόγραμμα"
Για παράδειγμα πολλοί χρήστες έχουν θέματα disconnection (και με τα 3 προγράμματα) σε μαγαζιά με κακές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ή όταν ενεργοποιούν καπνομηχανές (foggers, όχι hazers)
Αυτό το πρόβλημα π.χ. δεν μπορεί να το λύσει κανένα software. Αν μπεις στο Αγγλόφωνο Hardware Support θα δεις πολλές περιπτώσεις προβλημάτων που οφείλονταν σε τελείως εξωτερικούς και αστάθμητους παράγοντες.
Προσωπικά το VirtualDj 8 με την SX το είχα "σκίσει" για 6 μήνες στον υπολογιστή που ξέρω οτι έχει θέματα, και το μόνο "κουλό" που έκανε ήταν οτι μου ενεργοποιούσε το κουμπί FX2 στο deck 2 σε άκυρα διαστήματα. Όμως σε όλους τους άλλους υπολογιστές δεν είχα ποτέ αυτό το πρόβλημα. Επίσης εκτός απ' την SX στον ίδιο υπολογιστή έχω "σκίσει" την SZ και τώρα τελευταία "σκίζω" την SX2 χωρίς ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι ναι είναι πολύ σπαστικό αυτό που σου συμβαίνει, αλλά δεν φταίει εξ ορισμού το πρόγραμμα. Η SX είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς controllers που χρησιμοποιούνται με το VirtualDj και περιπτώσεις σαν την δική σου (και την δική μου που περιέγραψα παραπάνω) είναι μετρημένες στα δάχτυλα...

Σαν Hardware Developer προσωπικά προσπάθησα χιλιάδες φορές να βρω τι προκαλεί το πρόβλημα χωρίς ποτέ να τα καταφέρω. Η εντύπωση των προγραμματιστών είναι οτι οφείλεται ή σε εξωτερικούς παράγοντες ή σε κάποια κακή παρτίδα του hardware. Στην δική μου περίπτωση αποκλείσαμε όλους τους εξωτερικούς παράγοντες και δεν βγάλαμε κάποιο σαφές συμπέρασμα οτι το πρόβλημα οφείλεται π.χ. στο hardware.

Σε αντίθεση, με την DDJ-SR με πολύ πιο εύκολο τρόπο αποδείχθηκε οτι υπήρχε ολόκληρη ελαττωματική παρτίδα (κολλούσε ξαφνικά το δεξί deck) και οτι η λύση είναι αντικατάσταση πλακέτας από το service της Pioneer.

Τέλος όσον αφορά το Traktor και το Serato, κι αυτά έχουν τα κολλήματα τους. Έχω δει πολλές φορές και το Traktor να κρασάρει, και το Serato να μην αποκρίνεται, μέχρι και MAC να παθαίνει ξαφνικά kernel panic και να κάνει reboot σε club με 1500 άτομα μέσα...
Όλα είναι θέμα ρύθμισης και ελέγχου...
Είχα παλιότερα laptop με τρομερά specs (Toshiba Qosmio) το οποίο αν και ρυθμισμένο άψογα, εντούτοις το καταλάβαινες όταν έπαιζες οτι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου προκαλούσε πρόβλημα.
Αντίθετα τώρα με το Asus ROG που έχω, το μηχάνημα... πετάει, και δεν μασάει!

Ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει αυτή την στιγμή είσαι εσύ. Κάνε δοκιμές να βρεις τι φταίει και έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα... Κι εμείς εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε με οτι απορίες έχεις ή οτι νομίζεις οτι μπορεί να είναι το πρόβλημα από πλευράς προγράμματος.

Γιώργο κατανοητά όλα τα παραπάνω βλέπω κι εσάς εκεί που κάνετε υπερπροσπάθεια ναι αλλά φαντάσου μια εταιρία πώλησης μοτοσυκλετών ή αυτοκινήτων η οποία προβάλει το νέο της μοντέλο ότι έχει αυτό έχει εκείνο και το αυτοκίνητο κάποιες φορές ρετάρει και λες ρε συ μη με αφήσει στη μέση του δρόμου, εμείς οι επαγγελματίες του χώρου θέλουμε το εργαλείο να μη μας αγχώνει πάρτε τα θετικά του ανταγωνισμού, πχ γιατί ο ανταγωνισμός δεν το κάνει στο load μήπως το έχει αλλιώς.
Τέλος πάντων μη σε ζαλίζω είμαι υποστηριχτής της δουλειάς σας.
Πιέστε το team είναι ένα θέμα το οποίο υπήρχε από πολύ παλιά από την 5 6 7 έκδοση αυτό με το drop out και φυσικά το πρόγραμμα θα δουλέψει από πλατεία club και από μπριζα που παίρνουν και ψυγεία ρεύμα είναι η φύση της δουλειάς μας τέτοια .

Καλησπέρα παιδιά,

έχω το εξής. Όταν μιξάρω με τα volume faders των decks πρέπει να είναι το κάθε fader σχεδόν το τέρμα για να ακουστεί το τραγούδι, δηλαδή δε γίνεται ομαλά π.χ από τα 3/4 του fader ώστε να υπάρχει ομαλή εναλλαγή. Αν θυμάμαι καλά στην έκδοση 7 υπήρχε επιλογή linear or quadratic (σωστά θυμάμαι ή τα κάνα ακταρμά?). Ισχύει το ίδιο, έψαξα στις ρυθμίσεις αλλά δεν βρήκα κάτι.
Αυτό φταίει ή έχει να κάνει κάτι με κάποια ρύθμιση, κάρτα ήχου του controller, hardware ή κάτι άλλο?

Yparxei to setting fadercurve (einai sta Advanced Settings)
0 einai linear, 0.5 einai quadratic (proepilegmeno) kai 1.0 einai logarithmiko

djdad με ποια ρύθμιση/τιμή θα κάνω αυτό που θέλω..? Σίγουρα όχι με την default, λογαριθμικό μάλλον ε, άρα 1?

an thes "omalotita" mallon to linear

Ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω άμεσα!

djdad τελικά όντως το Linear είναι αυτό που θέλω, ευχαριστώ.
Τώρα στο προηγούμενο θέμα με την ένταση των samples δεν βγάζω άκρη. Δοκιμάσα μόλις τώρα χωρίς controller και κατέβασα την ένταση, μια χαρά κρατήθηκε, άλλα και sample bank και πάλι η ένταση στο sample έμεινε όπως την είχα ρυθμίση. Όταν έχω τον controller πάνω δεν γίνεται αυτό, ενεργοποιώ με το pad το sample και είτε χαμηλώσω την ένταση του πριν, είτε κατά την διάρκεια που παίζει, την επόμενη φορά που θα το πατήσω ξαναπάει στο 100%. Είναι πολύ παράξενο αυτό...Παρακαλώ τα φώτα σας...

Gia poion controller milas ? Ahh ton RMX2..Ok, tha to dw se ligo.

Mporeis na deis sto CONTROLLERS tab (me epilegmeni tin RXM2), ti "pairneis" sto kouti "Key Learn" otan patas to PAD ?
Pairneis mono to PAD i kai kati allo ?

djdad συγνώμη για την καθυστέρηση, παίρνω αυτά όταν πατάω to pad.

Hmm auto deixnei oti to velocity gia to Sample mode den einai apenergopoiimeno.
Gia dokimase na kaneis deksi klik panw stin Hercules RMX2 (panw aristera stis syskeues) "Recconect Device" kai dokimase pali na deis an pairneis to _VEL.

Episis des an to provlima yparxei mono sto ena apo ta 2 decks (kai sto allo douleuei OK)

Δοκίμασα το reconnecect device, τίποτα. Το ίδιο συμβαίνει και στα δύο decks.
Επίσης απενεργοποίησα το velocity όπως φαίνεται στην εικόνα αλλά και πάλι τίποτα.
Πώς συνεχίζουμε..? :)

Πρόσεξε τις εντολές LOOP_VELOCITY_DISABLE, EFFECT_VELOCITY_DISABLE, SAMPLE_VELOCITY_DISABLE, CUE_VELOCITY_DISABLE
Αυτές οι εντολές πρέπει να είναι true για να μην σου επηρεάζουν τα pads την ένταση των samples.
Οι εντολές αυτές στέλνονται από το πρόγραμμα σε κάθε εκκίνηση στους drivers της RMX2. Όποια ρύθμιση κι αν έχεις στο panel της RMX2 αλλάζει όταν ξεκινάει το VirtualDj.
Αν όταν ανοίγει το VirtualDj δεν σου απενεργοποιεί το Velocity τότε κοίταξε μήπως χρειάζονται update οι drivers της RMX2 (σου επισυνάπτω φώτο με τους drivers που δοκίμασα πριν απο λίγο και "παίζουν" κανονικά)

95%