Entra:     

Forum: Greek Forum

Topic: Επαγγελμα DJ

Questo argomento è obsoleto e potrebbe contenere informazioni obsolete o errate.

Γεια σας παιδια , ειμαι καινουριος στο forum και θα θελα να σας πω οτι το ονειρο μου ειναι να ασχοληθω επαγγελματικα ως DJ βασικα θελω να γινω DJ και τα χρηματα δε με πολυνοιαζουν, εννοω αν τυχει να πληρωθω ποτε σχετικα μ αυτο . Το μονο που θελω ειναι να κανω τον κοσμο να διασκεδαζει με τις μουσικες μου επιλογες .

Ομως ειμαι ασχετος , εννοω πως δεν ξερω απο που να πρωτοξεκινησω . Εχω διαβασει διαφορες αποψεις γυρω απο το θεμα εδω μεσα αλλα και γενικοτερα και οι αποψεις διιστανται . Καποια ατομα πχ λενε πως πρεπει να ξερεις τα decks και τα προγραμματα του υπολογιστη παιζουν δευτερο ρολο . Αλλοι λενε πως πρεπει να αρχισεις πρωτα απο υπολογιστη ωστε να μην αγοραζεις χωρις λογο μηχανηματα .
Επισης και για τα σεμιναρια το ιδιο . Καποιοι λενε πως χρειαζονται και θα μαθεις πραγματα και θα χρησιμευσουν για την επαγγελματικη σου καριερα και αλλοι λενε πως ειναι τζαμπα λεφτα , οτι μονο χρονο θα χασεις για κατι που μπορεις να το κανεις απο μονος σου και πως το χαρτι που θα παρεις δε θα σου χρησιμευσει και στην ουσια ειναι σα να εννοουν πως δεν θα σε βοηθησουν στο μελλον επαγγελματικα .

Τωρα εσεις τι μου προτεινετε σχετικα μ ολα αυτα ?
Να αγορασω εξοπλισμο για να αρχισω να μαθαινω ή οχι ?

Επισης να γραφτω σε σεμιναρια για να μπορεσω να κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα? ή πρεπει να ψαξω ρωτωντας απο μονος μου σε διαφορα μαγαζια και κλαμπ και να το προσεγγισω γενικοτερα ολο το θεμα απο μονος μου?

Δεν εχω ομως κανενα κονε ωστε να με βοηθησει να αρχισω απο καπου . Μονο θεληση να πετυχω το ονειρο μου υπαρχει απο μενα.
Επισης εχω σκεφτει να πλησιασω διαφορους dj ωστε να αρχισω να μαθαινω διπλα τους μπας και μπορεσω ετσι να ξεκινησω σιγα σιγα . Γι αυτο αν καποιος dj απο δω μεσα μπορει να με βοηθησει να αρχισω να μαθαινω θα το εκτιμουσα πολυ !

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας :)

Inviato Fri 19 Jun 15 @ 2:10 pm
Ξεκίνα λέγοντας μας την ηλικία σου και την γεωγραφική περιοχή στην οποία βρίσκεσαι. :)

Ειμαι 21 απο Αθηνα

θα μπωρουσες να παιξεις μουσικη ,που δεν σου αρεση να ακουσ?

Δεν νομιζω

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθεις είναι και το πιο δύσκολο απ' όλα, πολύ πιο δύσκολο από το να μετράς τα beat ή να παίζεις τις κονσόλες και τα προγράμματα στα δάχτυλα...

Καταρχήν πρέπει να μάθεις να αγαπάς την μουσική, να έχεις υπομονή και να δεχτείς το γεγονός οτι ακόμα και μετά από 20 χρόνια ακόμα θα μαθαίνεις.
Μα το σημαντικότερο απ' όλα είναι να μάθεις να διασκεδάζεις τον κόσμο "όπως αυτός θέλει, αλλά με τον δικό σου τρόπο"
Τι εννοώ;;;
Ας πούμε οτι εσύ ο dj είσαι οδηγός σε λεωφορείο και ο κόσμος οι επιβάτες σου.
Θα πρέπει να πας τους επιβάτες σου εκεί που θέλουν, όχι εκεί που θες εσύ. Εσύ όμως μπορείς να διαλέξεις τον δρόμο από τον οποίο θα πας και τα "αξιοθέατα" που θα δούνε κατά την διάρκεια της διαδρομής.

Με λίγα λόγια πρέπει πρώτα να μάθεις να ψυχολογείς τον κόσμο και τις καταστάσεις που βλέπεις μέσα σ' ένα μαγαζί.
Αυτό είναι το πιο δύσκολο απ' όλα αυτά που πρέπει να έχει ένας dj.
Υπάρχουν διάφορες "σχολές" και "νοοτροπίες"
Προσωπικά είμαι υπέρ της άποψης οτι ο dj παίζει μουσική ΠΡΩΤΑ για τον κόσμο, και μετά για τον εαυτό του, και όχι το αντίθετο.
Τα υπόλοιπα που ρώτησες είναι το "τεχνικό" κομμάτι το οποίο μαθαίνεται πολύ πιο εύκολα...
Επίσης, παρά το γεγονός οτι ξεκινάς τώρα και είσαι μικρός σε ηλικία, πρέπει να έχεις μια ελάχιστη αξιοπρέπεια. Με λίγα λόγια, ναι θα παίξεις και "τζάμπα" προκειμένου να μάθεις, αλλά ΠΟΤΕ μην δεχθείς μόνιμη συνεργασία - δουλειά (ή ακόμα και ένα πάρτι) χωρίς κάποια τυπική αμοιβή ανάλογη με τα προσόντα σου. Αν δεν το κάνεις αυτό τότε θα το βρεις μπροστά σου, και όσο κι αν τώρα τα βλέπεις όλα ρομαντικά, κάποια στιγμή θα τα δεις αλλιώς κι ενώ θα θέλεις να "ξεκολλήσεις" δεν θα μπορείς.

Για το τεχνικό κομμάτι, όπως διαπίστωσες οι απόψεις διίστανται. Επειδή και η τεχνολογία προχωράει συνεχώς και επειδή λογικά δεν έχεις το απαραίτητο κεφάλαιο για να προμηθευτείς ένα καλό dj-set ώστε να κάνεις εξάσκηση συνεχώς, εγώ θα σου πρότεινα να αρχίσεις με ένα υπολογιστή κι ένα πρόγραμμα.
Έτσι και εξάσκηση θα μπορέσεις να κάνεις, και να αρχίσεις να κατανοείς την δομή της μουσικής (τετράδες, οκτάδες, δεκαεξάδες, κτλ) και τις διαφορετικές τεχνοτροπίες μίξης (beatmatch, cut, fade κτλ)

Για ότι άλλη απορία έχεις, εδώ είμαστε! :)

(Vecchi argomenti e forum sono automaticamente chiusi)