Accesso rapido:  

Forum: Greek Forum

Topic: SX2 Audio Setup
Καλημέρα
Αν βάλω την κονσόλα σε DVS mode, και με τα διακοπτάκια μπροστά όλα σεταρισμένα στη θέση PC, μπορώ να έχω 4 decks στο VDJ και 2 Line in, που θα τα χειρίζομαι μαπάρωντας άλλα κουμπιά;
 

Inviato Thu 27 Oct 22 @ 5:46 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
πωπω...κουλαθηκα λιγο τωρα.. εννοεις με τα dvs να ελεγχεις 2 decks , να χεις αλλα 2 απο το sw και τα αλλα δυο (απο τα line) να μιξαρονται μεσα απο το sw? η θα τα βγαζεις εξοδο απο αλλη καρτα ηχου? αν ναι θυμαμαι οτι ειχα κατι κατι παραπλησιο οταν ειχα την rx... αλλα χωρις dvs mode..
 

Inviato Thu 27 Oct 22 @ 4:01 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Μόνο 2 από τις 4 εισόδους (στο πίσω μέρος) μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν DVS, νομίζω οι 2 μεσαίες. Οι άλλες 2 μπορούν μόνο να χρησιμοποιηθούν σαν Live Inputs, ανεξάρτητες από το VirtualDJ , αν γυρισεις τον διακόπτη μπροστά από PC στην άλλη θέση (δεν θυμάμαι τι λεει, ίσως LINE/PHONO).

Τώρα αν συνδέσεις DVS, και όλα τα Decks είναι στο PC, ναι μπορείς να ελέγξεις όποιο από τα 4 Decks του VirtualDJ θέλεις με τα 2 DVS χρησιμοποιώντας την εντολή timecode_active

Πχ για αλλαγή του ελέγχου DVS των Decks 1 και 3...
deck 1 timecode_active 1 on ? deck 1 timecode_active 1 off & deck 3 timecode_active 1 on : deck 3 timecode_active 1 off & deck 1 timecode_active 1 on

και για αλλαγή του ελέγχου DVS των Decks 2 και 4...
deck 2 timecode_active 2 on ? deck 2 timecode_active 2 off & deck 4 timecode_active 2 on : deck 4 timecode_active 2 off & deck 2 timecode_active 2 on
 

Inviato Thu 27 Oct 22 @ 11:19 pm
Χμμ .... Μάλλον δεν διατύπωσα σωστά την ερώτηση, όποτε περιγράφω αναλυτικά τι θέλω να κάνω ...

Έχουμε στα σκαριά ένα web radio, και σκέφτομαι να πάρω μια μεταχειρισμένη SX2 να την χρησιμοποιήσουμε για αυτό το σκοπό.

Στα 3 κανάλια θα παίζω mp3 μέσο του VDJ. Από το τέταρτο κανάλι θα μπορώ βγάζω youtube μέσο ενός software που φτιάχνει virtual κάρτα ήχου. Στέλνω την έξοδο ήχου του PC, στην virtual κάρτα ήχου και από το sound setup του VDJ την οδηγώ σαν line in στο 4ο deck. Μέχρι εδώ καλά, τεσταρισμένο, δουλεύει.

Έχω ακόμα μια κονσολίτσα, όπου πάνω της έχω 4 μικρόφωνα, και θέλω την έξοδο της να την βάλω και αυτή με ένα line in στο VDJ. Ο βασικός λόγος είναι να βγαίνουν τα μικρόφωνα στο streaming ,αλλά και για να κάνω μερικούς χρήσιμους αυτοματισμούς. Σε ένα κουμπί θα βάλω το line in On/Off για να ανοιγοκλείνω τα μικρόφωνα και ταυτόχρονα, θα ανάβει σβήνει το ON AIR φως μέσω dmx, θα γίνετε Mute/unmute η έξοδο booth, από όπου θα παίρνουν τα ηχεία του στούντιο, (για να μην έχουμε μικροφωνισμούς), τα pfl θα γυρνάνε σε master για να ακούμε την έξοδο μαζί με τη φωνή μας όταν είμαστε On air κτλ ..

Πάμε τώρα στην SX2. Αν έχω καταλάβει καλά, όταν γυρίσεις την SX2 σε DVS mode, η κάρτα ήχου της δουλεύει σαν 2 stereo in - 2 stereo out. Η ερώτηση είναι, αυτές οι 2 είσοδοι που σου δίνει, δουλεύουν μόνο σαν timecode ή δουλεύουν και σαν Line in ; Λογικά ναι, δουλεύουν και σαν Line in, αλλά θα ήθελα μια επιβεβαίωση.
Όπως και για το ότι, όταν τα διακοπτάκια μπροστά ειναι στη θέση PC, τα Decks παίζουν ότι στέλνει το VDJ ανεξάρτητα από το αν είναι σε DVS mode ή οχι. Και εδώ λογικά η απάντηση είναι ναι, αλλα και πάλι θα ήθελα μια επιβεβαίωση.

Αυτά, και ευχαριστώ εκ των προτέρων ...
 

Inviato Fri 28 Oct 22 @ 6:20 am
Στα γρήγορα (και απ' οτι θυμάμαι απ' έξω)
1) Ναι, τα inputs του DVS μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για Line In
2) Ναι, όταν τα διακοπτάκια είναι στη θέση PC η κονσόλα στέλνει στο master ότι της λέει το πρόγραμμα. Τεχνικά (επειδή η κονσόλα είναι master + headphones) στην θέση PC η κονσόλα απλά κάνει mute τις αναλογικές εισόδους από το συγκεκριμένο κανάλι.
 

Inviato Fri 28 Oct 22 @ 5:40 pm